Extra large juvenil a
JUVENIL A: Ungguttene snudd kampen mot Monaco og tok steget videre til kvartfinalen i UEFA Youth League.

Juvenil A til kvartfinale

Guti og hans unggutter er klare for kvartfinale i UEFA Youth League etter en vanvittig snuoperasjon.

3-4 Adrien Bongiovanni (90+4')

Onsdag ettermiddag var det duket for 8.delsfinale i UEFA Youth League mellom Monaco og Real Madrid. Selv om turneringen er ungdommens Champions League, så var det kun en 8.delsfinale, og ikke to som i Champions League, og det var det derfor en meget viktig kamp for begge lag. Real Madrid ble vinnere av Gruppe F, og møtte derfor andreplassen i Gruppe E, som da ble Monaco. De franske ungguttene kom bak CSKA Moskva i gruppespillet.

Real Madrid: Zidane - Hakimi, Álex Martín, Hernando, David (Zabarte 68') - Seoane, Valverde, Óscar (Peeters 46'), Alberto (Dani Gómez 46'), Franchu - Sergio Díaz

Monaco: Badiashile - Yapende, Mbae, Diallo, Silva - Muyumba, Appin (Vinagre 73'), Sylla, Alioui (Enjolras 61'), Bongiovanni - Cardonna

Svak åpning

På tross av det meget viktige oppgjøret så virket det som ikke ungguttene fra Madrid var 100% på da kampen ble sparket i gang, og det var derfor Monaco som åpnet best. Vertene kom ikke til de store sjansene, men fikk fire hjørnespark innenfor de første ti minuttene uten at det resulterte i noe som helst. Los Blancos på sin side skapte lite, og slet med å bryte gjennom et kompakt forsvar. Et kvarter ut i kampen fyrte Cardonna mot mål, men Zidane var med på notene og reddet avslutningen.

Monaco var det førende laget, og etter 24 minutter fikk de lønn for strevet. Muyumba gikk ned i feltet etter veldig lite kontakt, men dommeren var overbevist og pekte på straffemerket. Cardonna gikk frem, og sendte Luca Zidane feil vei. 1-0 til Monaco. Da klokka rundet halvtimen kom Real Madrid seg endelig til en sjanse, og det var Hakimi som sendte en avslutning mot mål, men Badiashile hadde kontroll og reddet. Kun få minutter Valverde skuddfoten, men det endte igjen i redning.

Monaco fikk mange hjørnespark i første omgang, og hver gang klarerte Real Madrid, men 34 minutter ut i kampen snappet en av vertene sine spillere opp ballen. Kula ble sendt rett tilbake i feltet mot Mbae som stod helt alene og styrte ballen i mål til 2-0. Like før hvilen testet Sergio Díaz skuddfoten, men igjen var Badiashile med på notene og reddet. Flere mål ble det ikke i omgangen, og Real Madrid hadde dermed en meget stor jobb foran seg i andre omgang om avansement skulle bli et faktum.

Vanvittig snuoperasjon

Guti var ikke fornøyd med prestasjonen til ungguttene i første omgang, og det ble derfor gjort to bytter i pausen. Óscar og Alberto gikk ut, mens Dani Gómez og Mink Peeters entret banen. Byttene påvirket kampbildet umiddelbart, og Real Madrid dominerte åpningen av andre omgang. Dani Gómez brukte kun to minutter på å markere seg med et godt skudd, men Badiashile hadde kontroll. Samme mann var frempå åtte minutter senere, men Monaco sin målvakt var med på notene igjen.

Det var omsider en annen innbytter som ga en hjelpende hånd tretten minutter ut i omgang. Sergi Díaz stormet fremover i banen, og spilte ut til Franchu som rundet en mann og slo inn til Peeters. Den unge hollenderen gjorde ingen feil, og satte inn reduseringen. Alt handlet om Real Madrid i begynnelsen av andre omgang, og 66 minutter ut i kampen ble Sergio Díaz revet ned i feltet. Dommeren vinket spillet videre, før han omsider pekte på straffemerket. Díaz tok straffen selv, og satte sikkert inn 2-2.

Kun tre minutter senere snappet Dani Gómez opp en ball og stormet mot mål. Den første avslutningen ble reddet på mesterlig vis av Badiashile, men returen gikk rett tilbake til Gómez som satte ballen i mål og gjorde snuoperasjonen komplett. Monaco hevet seg etter å ha kommet under, og fem minutter før full tid fikk de en hjelpende hånd av Franchu som fikk direkte rødt etter en horribel takling. Det viste seg omsider ikke å være nok, for Real Madrid hadde mer på lager.

Sekunder før klokka slo 90 spilte minutter kombinerte ungguttene flott, og et innlegg ble blokkert rett i føttene til Peeters. Innbytteren fra Nederland gjorde ingen feil, og satte inn sitt andre mål til 2-4. Tre minutter på overtid fikk vertene frispark på kanten av 16-meteren, og Bongiovanni smelte ballen rett i mål til 3-4. Flere mål ble det omsider ikke i kampen, og Real Madrid Juvenil A er derfor videre til kvartfinalen i UEFA Youth League.

Hvor langt tror du ungguttene kan gå i turneringen?