Extra large ramos alegria rm barcelona  10
SERGIO RAMOS: "Denne logoen vinner ikke kamper, men den gjør det obligatorisk for oss å vinne dem."

Historien om Real Madrids emblem

Real Madrid har en lang og stolt historie, som har forført mange fotballglade hjerter, men i løpet av denne tiden har også logoen endret seg.

Vår persepsjon av Real Madrids-logo uttrykker lidenskap på den helhvite drakten. Det er noe ærverdig å spille med logoen på brystet. Å få lov til å representere et av verdens beste lag i seg selv, er stort, men logoen er prikken over i'en. Gulroten til gulrotkaken. Det er det som har vært en av årsakene til at både unggutter og galactico`s ønsker å ta på seg ansvaret som hviler på enhver Real Madrid-spiller. “Bare det å se Real Madrid-logoen på trening hver eneste dag motivere meg til å nå nye høyder”, sa Marcelo i et intervju med realmadrid.com etter at han signerte ny kontrakt. Dette er kun et av mange bevis på at spillerne ikke bare kjemper for drakten, men logoen alene. 

Opp gjennom årene har Real Madrid hatt seks forskjellige logoer og de har vært preget av eksterne hendelser, som har ført til at utfallet av logoen har blitt slik som den er i dag. Triumfer både på og utenfor banen, har vært en signifikant årsak til at dagens logo består blant annet består av en kongekrone. 

Madrid Club de Fútbol 

Året Madrid Club de Fútbol ble dannet i 1902 bar logoen et enkel design bestående av en dekorativ kombinasjon av de tre initialene, MCF, i mørk blå på den helhvite skjorten uten sirkel. Tre år senere vant Real Madrid sin første tittel etter å ha slått ut Athletic Club i den spanske cupfinalen. Det var årene etter Madrid vedtok en mer strømlinjeformet sirkel med distinkte initialer. Fargene var fremdeles uthevet i mørkeblå. Etter endringen var klubben en av grunnleggerne av Det kongelige fotballforbundet 4. januar 1909, daværende president Adolfo Mendelez skrev under en kontrakt med den spanske FA. 

Den neste store endringen forekom i konfigurasjonen av logoen i 1920 under presidentskapet til Pedro Parages. Han var den første franskmannen til å representere Los Merengues, og ble i senere tid president for laget i perioden 1916 til 1926. Det samme året fikk Madrid tillatelse av Kong Alfonso XIII til å bruke” Real” i klubbnavnet. Grovt oversatt til det kongelige. Derfra ble klubbnavnet endret til Real Madrid Club de Fútbol eller det kongelige Madrid – Royal Madrid. Dette var et bevis på at hovedstadslaget gjorde noe ekstraordinært for fotballen i Spania og fikk bemerkelsen sin deretter. Kronen ble da tilført på logoen til laget. Initialene var fremdeles blå, men fremhevningen var redusert.

Monarki 

Med oppløsningen av monarkiet i 1931 og ankomsten av den andre spanske republikken, så ble alle de kongelige symbolene på logoen eliminert. Real Madrid Club de Fútbol gikk tilbake til å kun være Madrid Club de Fútbol. Erstatningen ble et mørkt bånd som ble plassert bak initialene i logoen. Dette var et stort nederlag for klubben, som mistet stempelet som det kongelige laget. Men problemene stoppet ikke Lippo Hertzas Madrid fra å gjennomføre sesongen uten tap og dette var en vakker begynnelse på en epoke for de helhvite.  

Kun måneder etter den siste cupfinale seieren i 1936, brøt det ut en borgerkrig. Dette var uheldig for Madrid og resulterte i at flere av spillerne avsluttet sin karriere og mange forlot landet på grunn av militær konflikter. Klubben og laget skulle ikke bli gjenforent før etter krigen. Pedro Parages var en av hovedmennene til at Real Madrid fikk samlet nok ressurser til å bygge opp stadion og laget igjen i 1939. Samme året ble Adolfo Meléndez utnevnt til ny president, og jakten på nye spillere begynte. Kun to korte år etter endt borgerkrig fikk Madrid kronen tilbake på logoen, men de beholdt likevel båndet fra regionen av Castile. Kronen, logoen og initialene ble farget i gull, og klubben ble igjen kalt for Real Madrid Club de Fútbol. Det var i denne perioden at opphavet til fremtidig suksess og Barcelona som erkerival oppsto. I 1943, vant Real Madrid 11-1 mot Barcelona i andre kampen av Copa del Generalisimo, etter at Copa del Rey ble omdøpt til ære for General Franco. Det kan også nevnes at Barcelona vant 3-0 på hjemmebane. Etter disse to kampene ble en evig rivalisering født mellom lagene. I tillegg var det i dette tiåret at grunnlaget ble satt for det som senere skulle bli anerkjent for ”den beste klubben i historien”. 

Nyere tid 

Det skulle gå et par tiår før Real Madrid igjen endret logoen sin. I 2001 ble gullfargen mer distinkt, initialene uthevet og båndet fikk en mer standardisert blåfarge for det 21-århundret. Siden har logoen beholdt sitt varemerke, men i refleksjon av den globale karakteren i fotball – og de kommersielle imperativene – vurderte Madrid å fjerne korset på toppen av logoen, men på grunn av sterke reaksjoner ble løsningen at draktene skulle selges uten kors på logoen i Midtøsten, for å vise respekt ovenfor støttespillere og sponsorer. Drakt uten kors selges kun i Qatar, Saudi Arabia, Kuwait og Oman. President Florentino Pérez sa følgende til endringen; "Denne avtalen vil hjelpe oss å erobre hjertene til tilhengerne i De Forente Arabiske Emirater".

Se utviklingen av Real Madrid-logoene her!

Pmn6