Extra large  1am3532
SNUOPERASJON: Real Madrid snudde 2-0 til 2-3 og tok med seg alle poengene hjem til Madrid.

Referat: Villarreal (B)

Real Madrid snudde kampen, og tok til slutt med seg alle tre poengene hjem .

Villarreal - Real Madrid
Estadio de la Cerámica
LaLiga Santander, runde 24
Søndag 26.februar, kl.20.45

1-0 Manuel Trigueros (50') - assist Castillejo
2-0 Cedric Bakambu (56') - assist Soriano

2-1 Gareth Bale (64') - assist Carvajal
2-2 Cristiano Ronaldo (74')
2-3 Álvaro Morata (83') - Marcelo

Det var søndag duket for årets andre kamp mot den gule ubåt, hvor begge trengte en seier. Første omgang gikk uten scoring fra noen av lagene, på tross av en stor sjanse til hvert lag. Benzema stod for gjestene sin, men Castillejo var nære for vertene. Villarreal kom best i andre omgang etter at Trigueros satte ballen i mål etter 50 minutter, Bakambu økte ledelsen kun seks minutter senere. Zidane tok grep og satte inn Isco for Casemiro, hvilket snudd kampen totalt. 64 minutter ut i kampen stanget Bale inn reduseringen etter et innlegg fra Carvajal. Syv minutter senere fikk Real Madrid straffe, og den satte Ronaldo i mål etter at dommeren hadde delt ut en rekke gule kort. Kun kort tid etter målet entret Morata banen, og samme mann satte ballen i mål til 2-3 etter 83 minutter. Real Madrid kjempet seg tilbake i kampen, og tok med samtlige poeng hjem. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro (Isco 58'), Kroos - Bale (Lucas 87'), Benzema (Morata 77'), Ronaldo

Villarreal: Asenjo - Gaspar, Musacchio, Ruiz, Costa - dos Santos, Soriano, Trigueros, Castillejo - Lopez, Bakambu

Jevnspilt åpning

Etter å ha blitt avkledd de første ti minuttene i midtuken mot Valencia, så var det nødvendig med en bedre forestilling mot Villarreal for å bli værende på tabelltoppen. Søndagens oppgjør på Estadio de la Céramica var meget viktig for begge lag, i form av kamp om Champions League for Villarreal, og tabelltopp for Real Madrid. Gjestene fra Madrid så ut til å være tente i åpningsminuttene, men det tok ikke lang tid før vertene spilte seg inn kampen. 

Ikke bare spilte de seg inn i kampen, men de stod også for kampens første store sjanse. Ti minutter ut i omgangen fikk Gaspar ballen på 16-meteren, og spanjolen klemte til, men en tv-redning fra Navas hindret scoring. Neste sjanse var det Los Blancos som stod for da Modric spilte opp Ronaldo i feltet. Portugiseren tok ned ballen på brystet, og sendte en avslutning mot mål, men skuddet ble blokkert inn til Asenjo. Kun sekunder senere var samme duo frempå igjen, men nok en gang med samme utfall. 

Vertene tok over

Disse to halvsjansene fikk vertene til å skru på tenning, og de neste 20 minuttene var det den gule ubåten som styrte kampen. 22 minutter ut i kampen forsøkte Adrian seg på en frekk lobb inn i feltet, men Ramos stanget ut til hjørnespark. To minutter senere kom kampens største sjanse etter et innlegg fra Marcelo som Benzema stanget mot mål, men Asenjo vartet opp med en monster-redning, og hindret mål. Burvokteren pådro seg en skade i situasjonen, og måtte kort tid etter forlate banen. 

Like før halvtimen var spilt stormet vertene fremover, og ballen ble til slutt lagt ut til dos Santos, men nok en gang ble avslutningen blokkert ut til hjørnespark. Få minutter senere fikk Castillejo en meget stor sjanse til å sette inn 1-0 da han kom skliende på en ball som ble slått gjennom feltet, men forsøket gikk over. Villarreal var frempå kun få sekunder senere, denne gang ved Bakambu som avsluttet fra spiss vinkel, men Navas hadde kontroll på avslutningen. 

Real Madrid kom seg noe inn i kampen de siste ti minuttene av omgangen, uten å skape de helt store sjansene. Benzema fikk muligheten etter 36 minutter, men ballen rullet inn til målvakten. Franskmannen var frempå igjen i det siste spilleminuttet av omgangen, men et dårlig touch gjorde at Villarreal fikk avverget. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 0-0, hvor begge lag hadde en meget stor sjanse, uten å få uttelling. 

To kjappe

Gjestene fra Madrid kom ut av garderoben med et høyere tempo enn vi hadde sett i den første omgangen. Allerede et minutt ut i omgang forsøkte Benzema å finne Ronaldo med et hardt innlegg, men det ble blokkert. Få sekunder senere stormet Bale i angrep på kanten, før han trakk seg innover i banen og spilte opp Benzema, men avslutningen ble for svak og gikk rett i fanget på Angel. Fire minutter ut i omgangen kom kampens første mål, og det var vertene som tok føringen. 

Et innlegg ble lobbet inn mot Castillejo, og kantspilleren stusset videre til Soriano, som smelte ballen i mål via bakken på halv volley. Ingen ufortjent scoring med tanke på første omgang. Kun seks minutter senere var Soriano frempå igjen, men denne gang som tilrettelegger. Soriano spilte Bakambu gjennom, og spissen gjorde ingen feil alene med Navas. Dermed stod det 2-0 til den gule ubåt, og det så meget mørkt ut for gjestene fra Madrid. 

Snuoperasjon anført av Isco

Zidane hadde fått nok etter to baklengsmål, og satte inn Isco etter 58 minutter. I det samme minuttet fikk Ronaldo sjansen med hodet, men headingen gikk over målet. To minutter senere var portugiseren frempå igjen, og utrolig nok så gikk ikke ballen i mål. En ball kom mot bakerste stolpe, og Cristiano klemte til, men avslutningen gikk via innsiden av stolpen og ut. Fire minutter etter klokka rundet timen, skulle omsider Real Madrid sette ballen i mål. Isco vendte spillet ut til Carvajal, som la et praktfullt innlegg til Bale, og waliseren stanget inn reduseringen. Opphentingen var i gang!

Los Blancos tok over kampen mer og mer, og 70 minutter ut i kampen ladet Kroos kanonen fra utsiden av 16-meteren. Ballen endret retning og gikk i hånden på Bruno Soriano. Dommeren pekte på straffemerket til store protester fra vertene. En rekke gule kort ble delt ut, og det gikk minutter mellom hendelsen og straffen, men Ronaldo holdt hodet kaldt og satte ballen i mål. Angel gikk riktig vei, men det var ikke nok. Dermed var lagene likt igjen, og det skulle vise seg at Real Madrid ville mest. Fem minutter etter straffen var Cristiano frempå igjen, men denne gangen ble skuddet blokkert. 

Ti minutter før full tid la Marcelo inn i feltet mot et hav av hvite spillere, men ingen nådde opp og ballen gikk ut over dødlinjen. Tre minutter senere gjorde Isco en fantastisk jobb med å gjenvinne ballen, og Marcelo stormet på løp. Brasilianeren fikk ballen, og la inn i feltet mot Morata som ruvet høyest og stanget inn 2-3 til Real Madrid. Fem minutter senere fikk Ramos muligheten til å øke ledelsen, men headingen gikk over. I kampens siste spilleminutt ropte hjemmelaget på straffe etter at ballen traff armen til Marcelo i en duell med Castillejo, men dommeren vinket spillet videre. Tre minutter på overtid fikk Morata alle tiders mulighet til å øke ledelsen, men skuddet sklidde av foten. Det ble dermed ikke flere mål i kampen, og Real Madrid tok med seg alle tre poengene hjem. 

Statistikk

Skudd: 25
Skudd på mål: 6
Ballbesittelse: 50
Innlegg: 29
Hjørnespark: 5
Offside: 3
Antall pasninger: 498
Vellykkede pasninger: 431 (86.5%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (3): Slipper inn to mål og får utenom det ikke veldig mye mot seg. Har et par gode redninger, og er ikke skyldig i noen av målene. Er kamp på det jevne av Navas, og det er viktig at det kun går oppover i kampene fremover. 

Dani Carvajal (4): Ikke veldig delaktig i spillet i den første omgangen, og blir heller ikke utfordret på sin side defensivt. Viser derimot i andre omgang at han kan når han vil, og har enkelte meget gode innlegg, inkludert en assist til Bale. 

Pepe Lima (3): Er den beste av stopperne, og den som holder igjen. Trygg i pasningsspillet, og god i luftrommet. Sliter tidvis med å kommunisere med Ramos, og gir kapteinen en skjennepreken. Ingen store feil, heller ingen store plusser. Godt å ha han tilbake. 

Sergio Ramos (2+): Er ofte feil-posisjonert, og får kjeft av Pepe. Blir passiv i duellen med Bakambu på mål nummer to, og kunne plassert seg bedre. Ingen hodeløse feil, men kapteinen må være tryggere defensivt. Er offensiv mot slutten, og ofte i angrep. 

Marcelo Vieira (4): Er som vanlig ofte ute av posisjon defensivt, men blir ikke straffet for det i dag. Mulig hands i siste spilleminutt. Viser nok en gang frem innleggsfoten, og er viktig i angrepsspillet. Mye involvert, og kommer alltid på løp. 

Luka Modric (2+): Ingen god kamp av kroaten. Får ikke vist seg fra sin beste side, og sliter med å finne løsninger. Lavere treffprosent på pasningene enn vanlig, og slurver for ofte. Klarer ikke å finne løsningene, og blir løpende mye i mellom. 

Carlos Casemiro (2): Kommer ikke til sin rett i dag. Vinner ikke duellene på midten, og involverer seg ikke i kampen med å dominere duellen slik han kan. Blir korrekt tatt av til fordel for Isco. 

Toni Kroos (3+): Langt bedre enn sine to makkere på midten. Faller litt mellom midtveis ut i første omgang, men reiser seg. Trygg i pasningsspillet, og bidrar offensivt i andre omgang. Skulle gjerne sett flere skuddforsøk. 

Gareth Bale (3+): Har enkelte gode løp, og gode pasninger, men blir litt for lite involvert. Trenger at Bale tar mer plass og utfordrer backen oftere. Scorer et mål, men kan til fordel skyte mer. Blir tatt av banen etter en overtråkk. 

Karim Benzema (2+): Forsøker å involvere seg i første omgang, men sliter med å skape farligheter. Detter tidvis ut av kampen, og får ikke veldig mange gode baller å jobbe med. Blir tatt av for Morata. 

Cristiano Ronaldo (3): Er som vanlig suveren i luftrommet, og kommer til noen sjanser på grunn av det. Har ikke hellet med seg, og skyter ballen via innsiden av stolpen og ut. Sikker på straffesparket, på tross av lang ventetid. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (6 BB): Endrer kampbildet totalt, og skal ha mye av æren for seieren. Er bevegelig, spiller gode pasninger, finner løsninger og jobber som en helt. Tredje sist på målet til Bale, og gjenvinner ballen som fører til Morata sitt mål. Gjør få (om noen) feil, og viser iherdig innsats. Akkurat det laget trengte, og viser at han er en spiller å regne med. 

Álvaro Morata (4): Kommer inn og scorer mål etter kun seks minutter på banen. Beveger seg og jobber godt. Tørr å løpe i bakrom, og er sterk i lufta da han header ball og keeper i mål. Godt innhopp! 

Lucas Vázquez (N/A): For kort tid på banen til å få en vurdering. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6