Extra large marcos llorente 27.2.2017
CUPFINALE: Alavés slo ut Celta Vigo i semifinalene i Copa del Rey og er klare for Copa del Rey-finale mot Barcelona i mai!

Leiesoldatene - Llorente til cupfinale

Hvordan har Real Madrids utlånte spillere gjort det i sine respektive klubber?

Denne sesongen skal vi i Peña Madridista Noruega kjøre en oppsummering på de Real Madrid-spillerne som er på lån i andre klubber. På denne måten håper vi å kunne gi bedre oversikt over hvordan de unge lovende gjør det, før de kanskje får muligheten på førstelaget neste sesong. Vi kommer til å oppdatere ved begynnelsen av hver måned. Spillerne som er på lån fra Real Madrid denne sesongen er Marcos Llorente, Borja Mayoral, Diego Llorente, Jesus Vallejo, Burgui og Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard - Heerenveen

Det så lenge ut til å bli en bekmørk måned for Heerenveen og Martin Ødegaard, da nederlenderne sto med tre strake tap før møte med Roda forrige helg. Heldigvis fikk de blå-hvite med seg en etterlengtet seier mot laget fra Sør-Nederland. Men dette legger ikke skjul på at det har vært en svak og skuffende måned av både Heerenveen og Martin Ødegaard.

Utrecht 5. februar 1-0 (B) - Ødegaard startet mot Utrecht, men slet til tider med å involvere seg. Fikk vist frem glimter av hva han er i stand til, men det ble både for lite, for sjeldent og og resultatet ble sjeldent noe mer enn en halv-sjanse. Kom seg til en god skuddmulighet men blåste ballen himmelhøyt over mål... Gjør alt i alt en relativt svak kamp og ble byttet ut rett før slutt.

AZ Alkmaar 12. februar 1-2 (H) - Nok en gang slet Ødegaard med å involvere seg da AZ Alkmaar kom til Heerenveen. Nordmannen slet særlig med dette i førsteomgang, men ble mer involvert i andreomgang og spilte seg opp. Jobbet steinhardt og skapte et par gode Heerenveen-sjanser i løpet av andreomgangen, men klarte ikke hindre tap. Ble byttet ut med rundt 20 minutter igjen av kampen, men gjorde alt i alt en grei kamp tross nok et tap.

Twente 18. februar 1-0 (B) - Tross en grei oppvisning mot AZ Alkmaar så ble Ødegaard plassert på benken da Heerenveen fikk besøk av Twente. Nordmannen ble byttet inn fem minutter før slutt men rakk ikke sette noe preg på kampen.

Roda 25. februar 3-0 (H) - Etter å ha blitt vraket mot Twente så var Ødegaard tilbake i startelleveren da Roda gjestet Heerenveen i helgen. Ødegaard blir nok en gang litt usynlig til tider, men har ofte gode involveringer når han først blir involvert. Påførte Roda et rødt kort da han fikk en tøff stempling i leggen. Nordmannen kom seg i tillegg til to skuddmuligheter, men han sviktet i det avgjørende øyeblikket. Det som toppet det hele var at det var nettopp Martin Ødegaard som slo den målgivende pasningen på Heerenveens 1-0-scoring, som sørget for klubbens første seier på godt over en måned. 

Borja Mayoral - Wolfsburg

Det har vært en skuffende måned for Wolfsburg. De tyske løvene har spilt fire kamper i løpet av februar men fikk bare karret med seg tre poeng totalt. Dette sørget for at Valérien Ismaël har fått sparken som Wolfsburg-trener. Franskmannen tok opprinnelig over ansvaret på midlertidig basis da Dieter Hecking fikk sparken i oktober. Inn har Andries Jonker kommet. Nederlenderen har en fortid fra akademiene til Barcelona, Bayern München og Arsenal og skal nå få Wolfsburg tilbake på rett spor etter en skuffende sesong så langt.

Köln 4. februar 1-0 (B) - Mayoral startet på benken og ble byttet inn med snaut fire minutter igjen av kampen. Da rakk han dessverre ikke å hindre det faktum at Wolfsburg gikk på sitt tiende tap for sesongen. 

Hoffenheim 12. februar 2-1 (H) - Borja Mayoral ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Borussia Dortmund 18. februar 3-0 (B) - Borja Mayoral ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Werder Bremen 24. februar 1-2 (H) - Etter 180 minutter på benken fikk Borja Mayoral sjansen fra start i det som skulle vise seg å være Valérien Ismaëls avskjedskamp som Wolfsburg-trener. Werder Bremen scoret to kjappe scoringer tidlig i førsteomgang, men Borja Mayoral tente håpet for Wolfsburg da han løp seg fri på corner og satte inn reduseringsmålet, men det var ikke nok. Var veldig nære på å sette inn utlikningen, men avslutningen gikk i stanga. Alt i alt så var spanjolen svært bevegelig og skapte flere gode muligheter, men klarte ikke hindre et nytt Wolfsburg-tap. Et kvarter før slutt ble spanjolen byttet ut, men Mayoral gjorde en god kamp og tok vare på muligheten sin. Nå spørs det om han vil få flere sjanser under deres nye manager, Andries Jonker. 

Marcos Llorente - Deportivo Alavés

Det har vært en veldig god måned for Alavés og Marcos Llorente. På fire ligakamper har det blitt ni poeng, og laget har i tillegg spilt seg til sin første finale på godt over 15 år! Marcos Llorente spilte to gode kamper i oppgjørene mot Celta Vigo, og skal nå forberede seg på Copa del Rey-finale mot Barcelona i mai.

Sporting Gijón 5. februar 2-4 (B) - Som følge av en tøff bortekamp mot Celta Vigo og et returoppgjør som ventet bare noen dager senere så ble Marcos Llorente sittende på benken igjennom hele kampen da Alavés slo Sporting Gijón 2-4.

Barcelona 11. februar 0-6 (H) - Alavés med trøtte bein etter en sen 1-0-seier over Celta Vigo ble høvlet over av Barcelona. Til tross for resultatet gjorde Llorente en helt ok kamp, og spanjolen var en av Alavés-spillerne som var minst dårlige. Spanjolen var som vanlig solid i pasningsspillet og hadde en treffsikkerhet på 87%, og gjorde ellers en helt ok kamp.

Deportivo La Coruña 18. februar 0-1 (B) - Mot Deportivo La Coruña slet Llorente til tider litt med å involvere seg i spillet, men hadde en treffsikkerhet på 80% på pasningene sine. Vant mesteparten av duellene han var involvert i og gjorde alt i alt en kamp helt på det jevne.

Valencia 25. februar 2-1 (H) - Som så mange ganger før så styrte Llorente midtbanen med jernhånd da Valencia kom på besøk. Spanjolen hadde en treffsikkerhet på 88% og tapte i tillegg bare én duell i løpet av kampen. Den tidligere Castilla-spilleren kom seg i tillegg til to skuddmuligheter, men klarte ikke å få ballen i mål. Marcos Llorente gjorde en meget god kamp og var blant Alavés' beste spillere. 

Jesus Vallejo - Eintracht Frankfurt

Det har vært en skuffende måned for Frankfurt og Vallejo. På fire kamper har de blå-hvite bare fått med seg tre poeng, og det er første gang denne sesongen at Frankfurt har tapt tre kamper på rad. I tillegg til dette så har Vallejo pådratt seg en hamstring-skade, og det er uventet hvor lenge spanjolen vil være ute av spill. 

Darmstadt 5. februar 2-0 (H) - Vallejo var den spilleren som hadde ballen mest av samtlige da Darmstadt kom på besøk tidlig i februar. Spanjolen var i tillegg sikker som banken på pasningene, og hadde en treffsikkerhet på imponerende 93%. Vallejo slet litt med luftduellene, men gjorde opp for dette med farten sin. Det hele toppet seg da det var nettopp Vallejo som ble felt da Frankfurt fikk straffesparket som ledet til 1-0. Spanjolen var rett og slett banens beste. 

Bayer Leverkusen 11. februar 3-0 (B) - Som vanlig så var midtstopperen god i pasningsspillet, men han slet med å involvere seg lenger frem i banen. Vallejo hadde en treffsikkerhet på 85%, men slet i tillegg stort i luftduellene mot Bayer Leverkusens spisser. Spanjolen vant bare én av fem luftdueller og gjorde totalt sett en svak kamp sammen med sine lagkamerater. 

Ingolstadt 18. februar 0-2 (H) - Mot Ingolstadt slet Vallejo mer med pasningsspillet og traff bare på 68% av pasningene sine. Spanjolen gjorde en kamp helt på det jevne før han måtte ut med en hamstring-skade til pause.

Hertha Berlin 25. februar 2-0 (B) - Vallejo var ikke med i kamptroppen som følge av hamstring-skaden han pådro seg mot Ingolstadt.

Burgui - Sporting Gijón

Etter å bare ha fått med seg ett poeng i løpet av januar, så står Sporting Gijón med fire poeng etter fem kamper i februar. Dog så har det vært en god måned for Burgui. Spanjolen har fått rikelig med spilletid og har i tillegg vært sterkt delaktig i at laget fra Gijón faktisk har fått med seg fire poeng fra vintermåneden. 

Alavés 5. februar 2-4 (H) - Burgui startet på benken men fikk en hel omgang på å vise seg frem da han ble byttet inn rett etter pause. Spanjolen var tydelig spillesugen og jobbet som en helt. I tillegg så bommet han bare på én pasning i løpet av omgangen, men han slo litt for svake cornere. Men han turte å involvere seg, ønsket å vise seg frem og gjorde alt i alt et godt innhopp.

Leganés 12. februar 0-2 (B) - Selv etter et godt innhopp mot Alavés så ble Burgui nok en gang plassert på benken da Sporting Gijón gjestet Madrid og Leganés. Spanjolen ble byttet inn med en drøy halvtime igjen av kampen og brukte bare rundt fem minutter på å markere seg. Burgui skaffet corneren, som han selv slo og som resulterte i 0-1-scoringen til Sporting Gijón. På toppen av dette så scoret han selv 0-2-målet drøyt fem minutter før slutt. Alt i alt et meget godt innhopp av en spillesugen Burgui!

Atlético Madrid 18. februar 1-4 (H) - Etter to gode kamper fikk endelig Burgui plass i startellevern da Diego Simeone og Atlético Madrid kom på besøk. Spanjolen var veldig aktiv på sin venstrekant og var også den spilleren som lykkes med flest driblinger av samtlige spillere i løpet av kampen. Tross tap så slo Burgui den målgivende pasningen på det ene målet til Sporting Gijón, og spanjolen gjorde alt i alt en god kamp.

Celta Vigo 26. februar 1-1 (H) - Nok en gang var Burgui livlig og aktiv ute på sin venstre kant og han kom seg til hele syv skuddmuligheter i løpet av kampen. Han ble byttet ut etter rundt 70 minutter men gjorde nok en god kamp.

Diego Llorente - Málaga

Etter å ikke ha vunnet en eneste kamp i løpet av januar så har det vært en bedre måned for Málaga i februar. Men Diego Llorente sliter fortsatt under deres nye trener, Marcelo Romero. Det tok over en måned fra spanjolen var på banen mot Celta Vigo til han var å se i aksjon for Málaga igjen.

Espanyol 4. februar 0-1 (H) - Diego Llorente var ikke i kamptroppen.

Villarreal 12. februar 1-1 (B) - Diego Llorente var ikke i kamptroppen.

Las Palmas 20. februar 2-1 (H) - Etter fire kamper på rad der han hadde vært vraket fra troppen var Diego Llorente tilbake på benken da Las Palmas gjestet Málaga. Som følge av et rødt kort ble Llorente byttet innpå et kvarter før slutt. Spanjolen klarte ikke å påvirke kampen, men gjorde seg heller ikke bort. Alt i alt så gjorde han et greit innhopp. 

Eibar 25. februar 3-0 (B) - Diego Llorente fikk sin første kamp fra start siden starten av januar da Málaga gjestet Eibar. Spanjolen ble brukt som anker på midten, og de ble en skikkelig krigekamp i Baskerland. Spanjolen vant faktisk ti dueller i løpet av kampen, men dette utgjorde godt under 50% av duellene han var involvert i. I tillegg til dette så var han svak på pasningsspillet og han hadde en treffsikkerhet på under 60%. Llorente gjorde alt i alt en svak kamp sammen med resten av Málaga-laget. 

Real Betis 28. februar 1-2 (H) - Diego Llorente ble sittende på benken igjennom hele kampen.

Har du sett noen av lånespillerne i aksjon i løpet av februar?

Pmn6