Extra large  1am6775
REDDET POENG: Cristiano Ronaldo reddet poeng med to scoringer på snaut fem minutter mot Las Palmas, men det ble ikke seier.

Referat: Las Palmas (H)

Las Palmas skapte hodebry for Real Madrid men Cristiano Ronaldo reddet poeng mot gultrøyene.

Real Madrid 3-3 Las Palmas
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 25
Onsdag 1. mars, kl. 21:30

1-0 Isco (8') Assist: Mateo Kovacic
1-1 Tana (9') Assist: David Simón
1-2 Jonathan Viera (56') [Straffespark]
1-3 Kevin-Prince Boateng (59') Assist: Jonathan Viera
2-3 Cristiano Ronaldo (86') [Straffespark]
3-3 Cristiano Ronaldo (89') Assist: James Rodríguez 

Rødt kort: Gareth Bale (47')

Det var duket for midtuke-runde da Las Palmas gjestet den spanske hovedstaden onsdag kveld. Tidligere på kvelden hadde Barcelona smadret Sporting Gijón hjemme på Camp Nou, og Los Blancos var avhengige av tre poeng mot laget fra kanariøyene for å beholde førsteplassen i LaLiga Santander. Det hele åpnet bra da Isco sendte Real Madrid i føringen tidlig i kampen, men det tok ikke mange sekundene før ballen lå i mål bak Javi Varas til Keylor Navas måtte hente ballen ut av nettet. Las Palmas spilte godt og etter en jevn første omgang tok det hele fyr i andreomgang. Bare minutter ut i den andre omgangen pådro Gareth Bale et idiotisk rødt kort, dette ble starten på en tung periode for Real Madrid. Fordi når timen var spilt ledet Las Palmas 3-1 på Santiago Bernabéu, og Real Madrid hadde en gedigen oppgave foran seg. Det så lenge mørkt ut, men Cristiano Ronaldo scoret to ganger på tre minutter og sikret Real Madrid et poeng mot gultrøyene fra ferieøya, men det hindret ikke Barcelona i å overta førsteplassen i LaLiga Santander.

Real Madrid XI: Navas - Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo - Kovacic (James 71'), Kroos, Isco (Vázquez 65') - Ronaldo, Morata (Benzema 71'), Bale

Hektisk start

Real Madrid gikk ut i hundre fra start og det tok ikke mange sekundene før ballen lå i mål. Det var bare spilt et halvt minutt da Gareth Bale fikk fritt spillerom ute på Las Palmas' høyreside. Waliseren slo et godt innlegg og Álvaro Morata skled ballen i mål. Spanjolen trodde han hadde sikret Real Madrid en fantastisk start, men scoringen ble korrekt avblåst for offside. Real Madrid tok tak i kampen fra starten, men vel vitende om at et sultent Las Palmas-lag fort kunne straffe hovedstadslaget på en kontring. Om ikke Los Blancos skapte de gigantiske sjansene med det første, så hadde de stort sett kontroll i starten av kampen. Åtte minutter ut i kampen kom derimot kampens første scoring. Mateo Kovacic spilte en fantastisk pasning til Isco, som akkurat ikke var i offside. Spanjolen gjorde få feil alene med Javi Varas i Las Palmas-buret og trillet inn ledelsen til hjemmelaget. Der og da så det ut til at Real Madrid gikk en komfortabel kveld i vente.

Det tok derimot ikke mange sekundene før Las Palmas svarte. Bare minuttet etter scoringen til Isco rullet gjestene opp et angrep. David Simón spilte ballen opp til Tana, som fikk Sergio Ramos i ryggen. Real Madrids kaptein satset alt på et kort og ble rett og slett rundlurt av spanske Tana som fikk fri bane frem mot Keylor Navas. Midtbanespilleren vendte opp og dunket ballen i mål bak Keylor Navas. Real Madrid jaktet intenst på sin andre scoring for dagen, og bare minutter etter Tanas scoring var ballen nok en gang i mål. Etter klabb og babb havnet ballen hos Álvaro Morata, som nok en gang banket ballen i mål. Men til Santiago Bernabéus store fortvilelse så ble det også denne gangen avblåst for offside. Reprisene viste at scoringen mest sannsynlig skulle stått, og at Real Madrid var snytt for sin andre scoring for dagen.

Jevnet seg ut

Etter et relativt hektisk åpningskvarter så jevnet kampen seg ut etterhvert. Kampen roet seg og det tok litt tid mellom de helt store sjansene. Las Palmas spilte godt og turte å trille ball mot Real Madrid, noe som til tider frustrerte det seiersvante hjemmelaget. Etter en drøy halvtime fikk Las Palmas en gedigen sjanse etter en corner, men Sergio Ramos fikk klarert ballen på streken. Resten av førsteomgangen var særdeles jevn, og Las Palmas spilte rett og slett en god kamp. Real Madrid slet med å spille seg til sjanser og det så ut til å frustrere både hjemmelaget og Santiago Bernabéu-publikumet. Rett før pause prøvde Gareth Bale seg på et skudd fra hjørnet av 16-meteren, men Javi Varas i Las Palmas-buret hadde god kontroll på langskuddet.

Katastrofal start på andre omgang

Real Madrid jaktet ledelsen for å beholde ledelsen i LaLiga når de kom ut for å spille andreomgang. Det skulle derimot bli en meget vanskelig andreomgang for Los Blancos, og den startet katastrofalt for vertene. Bare minutter av andreomgang var spilt før Gareth Bale kom i fokus på Santiago Bernabéu. Waliseren mistet ballen til Jonathan Viera, og for å vinne den igjen så felte han spanjolen. Ikke nok med det, men når nevnte Viera ble irritert over behandlingen han fikk så tok Real Madrids rekordkjøp stort fart og dyttet ned Jonathan Viera. Waliseren var så forbannet at han måtte holdes tilbake av Nacho da han ble vist det røde kortet, og Real Madrid måtte dermed spille en hel omgang med en mann mindre, samtidig som at de skulle jakte mål. 

Vondt skulle bli til verre for vertene ti minutter etter Bales utvisning. Las Palmas rullet opp et angrep som endte med et innlegg. Sergio Ramos, som allerede hadde tabbet seg ut ved 1-1-målet, kastet seg ned for å blokkere innlegget og ble liggende. Dommeren blåste straffespark mens Sergio Ramos holdt seg til ansiktet. Reprisene viste derimot at ballen traff klokkeklart i hendene til kapteinen og Jonathan Viera, som allerede hadde skapt trøbbel for Real Madrid tidligere i kampen, sto klar på elleve meter. Straffen var ikke spesielt god, men Keylor Navas fikk akkurat ikke reddet straffen og det var nok ikke langt ifra costarikaneren rev i stykker målnettet på Santiago Bernabéu i frustrasjon. Las Palmas ledet på Santiago Bernabéu og Real Madrid var i skikkelig trøbbel. 

Real Madrid kastet nesten det som var av folk i angrep for å jakte utlikning, noe som skapte et enormt bakrom for Las Palmas å boltre seg i. En av banens giganter, Jonathan Viera, slo en lang pasning i bakrom mot Kevin-Prince Boateng. Den tidligere AC Milan-spilleren fikk akkurat foten på ballen slik at Keylor Navas ikke fikk avverget, og han kunne dermed sette inn dagens tredje Las Palmas-mål. Nå sto Real Madrid for alvor i fare for å tape på Santiago Bernabéu i LaLiga på første gang på over et år, noe som også ville vært Los Blancos' tredje tap i LaLiga bare siden januar. Minutter etter 3-1-målet var Real Madrid nære redusering, men Sergio Ramos' avslutning gikk i tverrliggeren...

Kaotisk avslutning

Det skal nevnes at det var igjen en halvtime da Las Palmas scoret sitt tredje for dagen, men det var ett eller annet som skurret og som viste at det rett og slett ikke var Real Madrids dag i dag. Hjemmelaget prøvde å spille seg til sjanser, men det sa stopp gang på gang. Santiago Bernabéu-publikumet begynte å bli utålmodige, og de var også Real Madrid-laget. Real Madrid kastet bokstavelig talt alt og alle i angrep, og det var et hav av bakrom for Jesé og kompani å boltre seg i. Bare minutter etter 3-1-scoringen kom nevnte Jesé til en stor sjanse, men Keylor Navas reddet. Álvaro Morata ble tatt av banen til fordel for Karim Benzema, og franskmannen holdt på å gjøre en forskjell med en gang. Med et kvarter igjen av kampen kom franskmannen til en gedigen sjanse på enden av 16-meteren, men som så mange ganger før så blåste han ballen over. 

Snaut ti minutter etter gigant-sjansen til Benzema kom franskmannen til nok en god sjanse, det gjorde også Cristiano Ronaldo. Begge kom til avslutninger, men begge skuddene ble reddet på streken av samme Las Palmas-spiller. Men minutter senere skulle håpet tennes for Real Madrid. Cristiano Ronaldo skulle legge inn, men innlegget traff en Las Palmas-arm. Dommeren pekte på straffemerket og portugiseren gjorde seg klar. Real Madrids nummer syv var iskald fra elleve meter og tente håpet for hjemmefansen med en fantastisk straffe. Snaut fem minutter senere var portugiseren farlig frempå igjen. Real Madrid tok en kort corner som havnet hos James Rodríguez. Colombianeren slo innover og fant Cristiano Ronaldo som stanget inn 3-3 og håpet for tre poeng var tent. Men Real Madrid klarte ikke gjennomføre et liknende comeback som mot Villarreal, og det endte med 3-3 og poengdeling i Madrid. Dermed har Los Blancos mistet serieledelsen til Barcelona, dog med en kamp mindre spilt. 

Statistikk

Skudd: 20
Skudd på mål: 7
Ballbesittelse: 44%
Innlegg: 30
Hjørnespark: 7
Offside: 7
Antall pasninger: 413
Vellykkede pasninger: 358(86.7%)

Spillerkarakterer:

Keylor Navas (2): Kunne muligens tatt 1-1-scoringen til Las Palmas og burde definitivt gjort en bedre jobb ved 1-3-målet. Redder dog Real Madrid ved flere anledninger, men det faktum gjør ikke opp for at det dessverre er en svakere utgave av Keylor Navas denne sesongen.

Dani Carvajal (2): Sliter med å involvere seg offensivt og blir i tillegg ofte lurt av Jesé på sin høyre side. Etterlater seg stort rom som blir godt brukt av Las Palmas og gjør heller ingen god kamp offensivt.

Nacho (2): Selv om heller ikke Nacho gjør noen god kamp så er han kanskje den forsvarsspilleren som gjør en minst dårlig opptreden. Gjør ingen store feil sånn som Ramos, men blir til tider overspilt av et godt Las Palmas-lag.  

Sergio Ramos (1): Spiller rett og slett en forferdelig kamp. Tabber seg ut ved to anledninger som fører til mål, i tillegg til at han stadig er feilposisjonert i forhold til sin stoppermakker Nacho. Skal dog ha for at han redder en scoring på streken og han kunne fort fått med seg en nettkjenning, men når alt kommer til alt så var dette en svært skuffende opptreden av kapteinen.

Marcelo (2): Vår alles kjære Marcelo gjør heller ingen god kamp i dag. Er, som vanlig, stadig ute av posisjon, noe Las Palmas utnyttet til det fulle. Gjestene angrep stadig på Real Madrids flanker, men særlig på Marcelos venstreside. Krølltoppen klarte heller ikke å påvirke det offensive spillet, og gjorde totalt sett en meget skuffende kamp sammen med sine lagkamerater.

Mateo Kovacic (2): Fikk en sjelden sjanse fra start men klarte ikke å bruke den godt. Generelt så ble midtbanen overspilt gang på gang, og midtbanen var stort sett i ubalanse hele tiden. Kroaten klarte ikke sette noe preg på kampen, men slo en vakker pasning på 1-0-målet. Det virket rett og slett som om han ikke helt fant plassen sin i dag, og gjorde en svak kamp. 

Toni Kroos (2): Tyskeren slet med å sette preg på kampen, og kom sjeldent til sin rett. Hadde mye ball og var som vanlig god med pasningene, men det ble for mange pasninger som gikk bakover og på tvers. Skuffende kamp av tyskeren, sammen med hele Real Madrid-laget. 

Isco (2+): Heller ikke Isco spiller en kjempekamp, og det ble tydelig at han, sammen med resten av midtbanen, savnet Casemiro. Isco jobbet godt hjemover til tider, og var positiv i deler av førsteomgangen. Dessverre så forsvant han utover i kampen og ble tatt av etter en drøy time. Scoret et mål men klarte ikke fortsette den gode formen etter kampen mot Villarreal.

Gareth Bale (1): Ble til tider veldig usynlig, særlig de gangene han prøvde å gå litt mer sentralt inn i banen. Fyrte av et skremmeskudd rett før pause, og hadde en god mulighet på corner i førsteomgang, men klarte ikke overliste Javi Varas. Tabbet seg skikkelig ut da det rant over for han rett etter pause og fikk et fortjent rødt kort. Meget skuffende opptreden av waliseren. 

Álvaro Morata (3- BB): Jobber knallhardt og skulle hatt to scoringer som dessverre ble avblåst for offside. Prøvde å involvere seg og viste at han hadde målteft da han scoret, men dessverre så ble ikke scoringene stående. Spanjolen gjør alt i alt en svak kamp, men er den spilleren som spiller minst dårlig, og får dermed bestemannsprisen. 

Cristiano Ronaldo (2+): Portugiseren spiller rett og slett en elendig kamp i 85 minutter, men han dukker opp når Real Madrid trenger han som mest. Ronaldo redder to poeng for Real Madrid da han skaffer straffespark, scorer på dette og da han headet inn 3-3-målet. Portugiseren spiller en veldig, veldig svak kamp, men er der når Real Madrid trenger han som mest. 

Innbytterne: 

James Rodríguez (3-): Kommer inn for Mateo Kovacic med snaut 20 minutter igjen av kampen og gir mer offensiv kraft. Slår en veldig pen målgivende pasning på 3-3-målet til Cristiano Ronaldo, og er et uromoment for Las Palmas. Gjør alt i alt et greit innhopp. 

Lucas Vázquez (2-): Kommer inn for Isco etter en time og får en halvtime på seg til å vise seg frem etter en rekke svake opptredener. Heller ikke i kveld klarer spanjolen å påvirke kampen, og han lykkes med stort sett ingenting. Med sin store fart er han en stadig trussel for Las Palmas-forsvaret, men han klarer ikke dra dette til sin fordel.

Karim Benzema (2): Får snaut 20 minutter på seg og kommer til en kjempesjanse med en gang, men skuffer. Kommer til sammen til to gode sjanser, men klarer ikke å få ballen i nettet. Sliter ellers med å involvere seg og gjør alt i alt en svak kamp.

Hva gikk galt i kveld?

Pmn6