Extra large  2rm1094  1
SEIER: Real Madrid tok alle tre poengene på Estadio Municipal de Ipurúna.

Referat: Eibar (B)

Real Madrid hadde full kontroll og tok hjem alle tre poengene til Madrid.

Eibar 1-4 Real Madrid
Estadio Municipal de Ipurúna, Eibar
LaLiga Santander, runde 26
Lørdag 4.mars, kl.16.15

0-1 Karim Benzema (13')
0-2 Karim Benzema (24') - assist: James
0-3 James Rodríguez (29') - assist: Benzema
0-4 Marco Asensio (59')
1-4 Ruben Pena (72') - assist: Pedro Léon

Lørdag ettermiddag var det igjen duket for LaLiga Santander for Real Madrid, og denne gang gikk turen til Estadio Municipal de Ipurúna. Overraskelseslaget Eibar stod på motsatt banehalvdel, og var klare for å gjøre livet surt for Los Blancos. De helhvite fra Madrid var på sin side på jakt etter en god opplevelse i forkant av returoppgjøret mot Napoli i Champions League. Alt annet enn tre poeng mot Eibar ville vært for dårlig, om Los Blancos skulle henge med i toppen av LaLiga. 

Real Madrid: Navas - Danilo, Pepe, Ramos, Nacho - Modric (Kovacic 71'), Kroos, James (Isco 75') - Vázquez, Benzema (Mariano 65'), Asensio

Eibar: Yoel - Ramis, Dos Santos, Luna, Capa - Escalante, Garcia, Pedro Léon, Gonzalez, Pena - Enrich

Dominant åpning

Det skulle ikke ta lang tid for gjestene fra Madrid å vise seg frem på Estadio Municipal de Ipurúna. Allerede 30 sekunder ut i kampen spilte James frem Benzema med en frekk pasning inn i feltet, men vertene var med på notene og fikk stoppet forsøket. Eibar fikk plantet beina på jorda etter den første sjansen, og kom seg raskt litt mer inn i kampen. Det var ingen åpning fylt med sjanser til verken vertene eller gjestene, men et lag skulle vise seg å være dødelig effektive. 

I motsetning til en rekke tidligere oppgjør så satset Los Blancos på kombinasjonsspill fremfor innlegg, og allerede etter 13 minutter høstet de frukter av det. James spilte frem Asensio på siden, og unggutten slo en knallhard pasninger tvers gjennom feltet til Benzema. Den første avslutningen til franskmannen ble reddet, men returen ble satt sikkert i mål. Dermed stod det 0-1 på Estadio Municipal de Ipurúna allerede før kvarteret var spilt. 

Real Madrid var ikke ferdig der og stormet rett i angrep etter målet, hvor James la en ball inn i feltet, men Yoel fikk henda på ballen. Ti minutter etter målet til Benzema fikk Los Blancos frispark ute på den høyre siden. James stilte seg opp og la perfekt inn til Benzema, som snek seg bak alle uten å gå i offside og satte ballen i mål til 0-2. Meget effektiv åpning for gjestene fra Madrid, hvor begge avslutninger på mål endte i scoring. 

Det skulle ikke ta lang tid før kampens neste scoring kom, og nok en gang var James og Benzema involvert. Franskmannen stormet fremover på siden, og la inn langs bakken til James, og colombianeren sklidde ballen i mål til 0-3. Eibar maktet ikke å skape noe i åpningen av første omgang, hvilket gjorde at Real Madrid straffet de hardt med deres effektivitet. Syv minutter før slutt kom Eibar seg omsider inn i feltet til Navas, men Ramos blokkerte skuddforsøket. 

En annen mann som også var delaktig i spillet rundt målene var Marco Asensio, og tre minutter før hvilen testet unggutten skuddfoten fra 22 meter. Avslutningen fikk god fart, men strøk stolpen. Sekunder senere var Benzema på farten igjen, og brukte sin styrke til å komme foran motspilleren, før han sendte en avslutning på mål. Yoel reddet og returen gikk ut til Modric, som spilte videre til Lucas, før ballen til slutt endte opp hos Asensio, men nok en gang reddet Yoel. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 0-3. 

Mønsterkontring 

Som i første omgang så var det gjestene fra Madrid som kom best i gang etter hvilen, og allerede tre minutter ut i omgangen fikk de en stor sjanse. Karim kom til en avslutningen, men den ble blokkert ut til Nacho. Spanjolen headet ballen inn i feltet og tilbake til Benzema som skjøt, men ballen gikk forbi målet og ut. Fire minutter senere forsøkte Eibar seg, men Danilo hadde god kontroll og blokkerte avslutningen. 

Like før timen var spilt blokkerte Pepe et skudd, som Benzema hentet inn og stormet fremover før han spilte opp Asensio. Den unge spanjolen fortsatte kontringen og spilte ballen tversover til James. Colombianeren tok med seg ballen, og sendte avgårde et skudd i stolpen. Returen gikk rett ut til Asensio, som enkelt satte inn kampen fjerde. En meget meget godt kontring for gjestene fra Madrid, hvor Benzema var mannen som startet det hele. 

Dommerne i fokus

Kun kort tid etter den meget gode kontringen var Benzema på vei fremover igjen, men denne gang ble pasningen for svak. Det var vertene som skulle sette ballen i mål neste gang. Eibar fikk corner etter 68 minutter, og den ble slått inn mot Enrich som headet på mål, men Navas var med på notene og reddet. Målvakten måtte gi en retur som Escalante satte i mål, men han ble korrekt avblåst for offside. Dermed stod det fortsatt 0-4 på Estadio Minucipal de Ipurúna. 

Tre minutter senere var Eibar frempå igjen, hvor Pedro Léon får ballen ute på siden. Spanjolen slenger hånden i ansiktet på Nacho som faller ned, før han legger inn til Pena som scorer. Dermed stod det 1-4 i Eibar, og vertene fikk en scoring de aldri skulle hatt, ettersom Pedro Léon skulle vært avblåst for slag. Kun tre minutter senere spilte James frem Mariano, og unggutten kom alene mot mål, men dommerne gjorde feil igjen og blåste av for offisde. 

Tempoet i kampen gikk noe ned det siste kvarteret, og ingen av lagene skapte de helt store sjansene. To minutter før slutt snappet Kovacic opp en ball, og stormet fremover inn i feltet, men kroaten ble til slutt stoppet. Kun få sekunder senere kom Danilo frem på høyresiden, og la inn mot Mariano, men ballen gikk tvers gjennom feltet. Kampen endte dermed 1-4, og Real Madrid tar med seg alle tre poengene hjem, og i tillegg en meget god opplevelse i forkant av returoppgjøret mot Napoli. 

Statistikk

Skudd: 12
Skudd på mål: 7
Ballbesittelse: 51%
Innlegg: 9
Hjørnespark: 4
Offside: 3
Antall pasninger: 442
Vellykkede pasninger: 329 (74.4%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (3): Får ikke mange skudd mot seg, og har en rolig dag på jobb. Har en meget god redning på headingen fra Enrich, og kan ikke klandres for målet. Er solid i feltarbeidet, og stopper en del innlegg. 

Danilo Luiz (4): Gjør ingen feil defensivt og er der han skal være når Eibar kommer fremover. Ikke veldig aktiv fremover, men trenger heller ikke å være det i en kamp som dette. Flott å se at Danilo er kvitt skaden, og tilfører bredde i forsvar igjen. 

Pepe Lima (4): Er sterk i lufta, og plasserer seg godt de gangene vertene kommer fremover. Har første pasning i kontringen, og er ellers trygg med ball. Har en feil på slutten som kunne skapt farligheter, ellers en meget solid kamp. 

Sergio Ramos (4): Er som vanlig tidvis feilposisjonert, men blir ikke straffet for det i dag. Ryddig kamp av kapteinen, og en av de bedre kampene defensivt på lenge. Heller ikke like aggressiv fremover som vanlig, hvilket er positivt. 

Nacho Fernández (4): Trygg og god defensivt, og bidrar litt mer offensivt i andre omgang. Leverer sjeldent enn veldig dårlig kamp, og bidrar uansett posisjon. Skulle fått frispark i duellen med Pedro Léon som ledet til mål. 

Luka Modric (3+): Ganske rolig kamp fra kroaten. Er aktiv i begynnelsen av kampen, men etter målene kom roet han seg mer og mer ned. Delaktig i pasningsspillet, men gjør lite ut av seg, og blir til slutt tatt av for Kovacic. 

Carlos Casemiro (4-): Er solid på midten og hindrer Eibar å komme fremover flere ganger. Han er mer aktiv i første omgang enn i andre, og tar det etterhvert rolig. Treffer på under 70% av sine pasninger, og har forbedringspotensiale der.  

James Rodríguez (5+): Løper, jobber og styrer spillet i første omgang. Meget delaktig, og har både en målgivende pasning og et mål. Kunne satt nummer to, men stolpen stod i veien. Veldig god kamp fra colombianeren, som er involvert i det meste. 

Lucas Vázquez (2): Ingen god kamp av kantspilleren. Løper som vanlig mye, men blir alt for svak i duellene, og er aldri en trussel mot mål. Bommer på flere innlegg, og må ta noen steg om han skal være førstevalg av benken i fremtiden. 

Karim Benzema (6 BB): Er involvert i alt Real Madrid skaper, og spiller en meget god kamp. To mål, en assist og i tillegg veldig delaktig i kontringen som ender i mål. Beviser at han kan prestere uten Ronaldo og Bale, og virket mer "fri" enn tidligere. 

Marco Asensio (5-): Unggutten slapp endelig til fra start, og leverte en meget god prestasjon. Tenker fremover hele tiden, og truer mot mål. Delaktig i kampens første mål, og scorer det fjerde. Solid kamp av unggutten. 

Innbytterne: 

Mariano Mejia (3): Kommer inn og er aktiv, løper mye og kjemper. Blir feilaktig avblåst for offside hvor han er helt alene gjennom. Viser at han vil mye, men får ikke alt for mange baller å jobbe med. 

Mateo Kovacic (3): Kommer inn for Modric, og gjør som han alltid gjør; løper mye. Er med på å trygge seieren, og har et meget flott løp inn i boksen med ballen, men ble stoppet. Godt innhopp. 

Isco Alarcón (3): Kommer inn med sin gode teknikk og forsøker å involvere seg i spillet. Har god kontroll på det han gjør, og viser at han har god ballkontroll med får ikke påvirket kampen. 

Hva syns du om kampen mot Eibar? 

Pmn6