Extra large  he19689
RAMOS: Kapteinen scoret to mål, selv om kun et ble registrert på han, og var viktig i seieren over Napoli.

Referat: Napoli (B)

Real Madrid åpnet forferdelig, men tok seg sammen og vant til slutt komfortabelt.

Napoli 1-3 Real Madrid
Stadio San Paolo, Napoli
Champions League, 8.delsfinale
Tirsdag 7.mars, kl.20.45

1-0 Dries Mertens (24') - Assist: Hamsik
1-1 Sergio Ramos (51') - Assist: Kroos
1-2 Dries Mertens (57') [Selvmål]
1-3 Álvaro Morata (90+1') 

Tirsdag kveld skulle de to første lagene avansere til kvartfinalen i Champions League. Kampen det var knyttet mest spenning til var Napoli mot Real Madrid, ettersom begge fortsatt hadde sjansen til å avansere. Både vertene og gjestene fra Madrid fikk et godt resultat i helgen, og det var derfor duket for et oppgjør med høy intensitet på San Paolo. Real Madrid hadde det beste utgangspunktet etter 3-1 på Santiago Bernabéu, men ting var langt fra avgjort ettersom Napoli fikk med seg et bortemål. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modric (Isco 79'), Casemiro, Kroos - Bale (Lucas 67'), Benzema (Morata 76'), Ronaldo

Napoli: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan (Rog3)), Diawara, Hamsik (Zielinski) - Callejon, Mertens, Insigne (Miliik)

Total overkjøring

Vertene var nødt til å presse fra start for å ha en sjanse til å komme tilbake, og akkurat det gjorde de. Napoli stormet ut av startblokkene, og Mertens kom til avslutning før minuttet var spilt. Avslutningen ble blokkert til hjørnespark, og Real Madrid fikk ballen vekk. Kun sekunder etter sjansen holdt Mertens på å få en gratismulighet da Kroos headet enn ball tilbake mot Navas. Belgieren snappet opp ballen, men klarte ikke å få kontroll og ballen gikk utover sidelinjen. Et minutt senere var vertene frempå igjen, med en rekke innlegg inn i farlig posisjon, men Carvajal fikk til slutt klarert. 

Ghoulam har slått en rekke dårlige hjørnespark mot Los Blancos, men syv minutter ut i kampen forsøkte han seg på en frekk variant mot første stolpe. Navas var med på notene og fikk slått ut. Sekunder senere fikk Hamsik ballen i skuddposisjon utenfor 16-meteren, men avslutningen gikk like utenfor mål. Gjestene fra Madrid kom på deres første visitt drøye ti minutter ut i kampen med en kontring. Kroos slo en fantastisk pasning tversover til Bale, som igjen la inn mot Benzema og Ronaldo, men begge spillerne var i offside. Napoli tok fort over spillet igjen, og Insigne testet skuddfoten fra 25 meter. Skuddet fikk en dupp, men Navas hadde god kontroll. 

Fortjent scoring

Et kvarter ut i kampen kom Los Blancos fremover etter at Modric brøt ballen, og kroaten fant Bale. Waliseren ble presset og la ut til Kroos som smelte til på hel volley rett på Reina. Kun få sekunder senere var vertene i angrep igjen, og Hamsik kom i skuddposisjon nok en gang, men avslutningen gikk utenfor. Bale var den mest aktive i angrepstrioen i starten av kampen, og ble sendt på løp etter 18 minutter. Waliseren tok med seg ballen, vendte opp og skjøt, dessverre rett på Reina. 

Like før klokka rundet 25 minutter fikk Napoli lønn for strevet. Hamsik spilte frem Mertens, og belgieren var sikker som banken alene mot Navas. Dermed stod det 1-0 til Napoli, som kun trengte et mål for å avansere. Kampens neste store sjanse var det Los Blancos som stod for da Ronaldo ble spilt frem etter 29 minutter. Portugiseren rundet Reina og satte ballen i stolpen. Bale fanget opp returen, men klarte ikke å skape noe. Syv minutter før hvilen var igjen Mertens frempå. Denne gang plukket han opp en ball i feltet, og skjøt i stolpen. Nærmere kom ingen lag, og det stod 1-0 til pause etter en omgang hvor Napoli dominerte sterkt. 

Luftens baron

Real Madrid måtte heve seg kraftig i  andre omgang om avansement skulle bli et faktum. Kun minuttet ut i omgangen fikk Benzema ballen, men franskmannen skjøt utenfor. Fire minutter senere var Kroos på vei fremover, og tyskeren siktet seg ut Benzema på bakerste, men Hysaj brøt ballen og var nødt til å heade til hjørnespark. Det skulle han aldri gjort, for Kroos slo en fantastisk corner inn til Ramos som knuste alle i lufta og stanget inn utlikningen. Napoli fikk nå en stor jobb med å avansere. 

Kun seks minutter senere fikk Real Madrid hjørnespark igjen, og nok en gang fant Kroos Ramos med corneren. Resultatet var det samme som forrige gang, hvor Ramos var sterkest i luften og stanget inn 1-2. Mye skulle til om avansement ikke var sikret for Los Blancos nå. En drøy time ut i kampen kom Hamsik fremover, og la inn ballen i feltet, men Navas kriget seg frem i feltet og fikk dyttet ballen videre. Ingen lyseblå spillere fulgte opp returen. 

Lynhurtige Morata

Lucas Vázquez entret banen etter 67 minutter, og fem minutter senere spilte han frem Cristiano alene med Reina. Den spanske målvakten stormet ut og presset portugiseren som ikke fikk avsluttet. To minutter senere spilte Lucas frem en kraftig presset Benzema i feltet. Franskmannen fikk avsluttet, men ikke med nok kraft og Reina reddet. Ronaldo ble spilt frem etter 78 minutter og portugiseren tok ned ballen på brystet, før han sleivet ballen mot mål. Morata plukket opp skuddet og sendte ballen mot mål, men Reina var med på notene og reddet til corner. 

Åtte minutter før slutt plukket Carvajal opp en ball i feltet, og trikset med seg ballen mot mål, før han smelte den over. Stor sjanse fra backen, som fikk avslutte fra kloss hold. Fire minutter senere stormet Mertens inn i feltet og gikk ned. Belgieren ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre. Real Madrid var omsider ikke ferdig for kvelden. I kampens siste spilleminutt spilte Marcelo frem Cristiano, og portugiseren fikk avsluttet. Reina reddet, men var nødt til å gi en retur. Morata satte på turboen og løpte fra alle før han satte returen i mål til 1-3. Flere mål ble det ikke, og Real Madrid avanserer til kvartfinalen med 6-2 over to kamper. 

Statistikk

Skudd: 13
Skudd på mål: 5
Ballbesittelse: 46%
Innlegg: 10
Hjørnespark: 4
Offside: 2
Antall pasninger: 521
Vellykkede pasninger: 427 (82%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (3): Kan ikke gjøre noe med den første scoringer. Reddet det som kom mot mål ellers. Sliter tidvis med å finne medspillere, og spiller ballen ut over sidelinjen flere ganger. Skyldes dårlig bevegelse. Bryter noen innlegg, men virker litt usikker. 

Dani Carvajal (3): Sliter tidvis med Mertens når han legger seg ut i banen, og blir straffet for at han ligger for langt unna. Får ikke bidratt offensivt i første omgang, men hever seg i andre. Har en god scoringsmulighet, men bommer grovt. 

Pepe Lima (4+): Er trygg defensivt på tross av kraftig press fra vertene. Sterk i lufta, og god til å følge løpene. Viser at han er hurtig i enkelte løp, og skal ha noe av æren for at Napoli ikke scorer flere mål. Kommuniserer godt med Ramos. 

Sergio Ramos (5+ BB): Scorer to mål selv om kun et blir registrert, og står frem når vi trenger hans som mest (som vanlig). Er ekstremt sterk på offensive dødballer, og knuser motstanderne i lufta. To gode headinger, og er oppe på 9 mål denne sesongen. Viser nok en gang at han er en leder. Banens beste med sin(e) scoring(er) i dag.  (Mål nummer to ble registrert som selvmål)

Marcelo Vieira (3): Ikke like delaktig offensivt som han bruker å være, og holder fokuset defensivt. Slipper seg litt mer løs i andre omgang, men ikke like dominant langs venstresiden som han kan være. Flott pasning til Cristiano før 1-3. 

Luka Modric (3): Dominerer ikke midten, og faller tidvis ut av kampen. Bidrar verken offensivt eller defensivt, og befinner seg ofte utenfor områdene der det skjer. Meget nøytral kamp fra kroaten, og er et stykke unna toppformen nå. 

Carlos Casemiro (3+): Sliter litt med å få brutt ballen, og kommer tidvis etter de hurtige spillerne til Napoli. Hever seg utover i kampen. Kriger som alltid, og har noen viktige brudd. 

Toni Kroos (5-): Den eneste på midten som fungerer i første omgang. Har noen gode pasninger, og har som vanlig magiske dødballer. Blir bare registrert for en assist, ettersom mål nummer to ble gjort om til selvmål. God til å vri spillet. 

Gareth Bale (2): Forsøker å involvere seg i første omgang, men blir tidvis for nølende. Forsøker et par skudd, uten at de er spesielt gode. Faller ut av kampen etter halvtimen er spilt. Blir byttet ut for å få inn mer løpskraft. 

Karim Benzema (2): Har veldig lite å jobbe med i første omgang, men får noen sjanser i andre omgang. Klarer ikke å skape noe i første, og blir litt nølende i andre. 

Cristiano Ronaldo (2): Har et skudd i stolpen, men bidrar ikke med noe som helst. Klarer ikke å holde i ballen i første omgang. Får heller ikke veldig mye å jobbe med, men bommer på de sjansene han får. 

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (3): Løper mye, og involverer seg i spillet, men klarer ikke bidra med stort mer enn et par pasninger. 

Álvaro Morata (4-): Får et par skudd på mål og er aktiv når han kommer inn. Scorer et mål hvor han er meget rask på returen. Godt innhopp, og scorer ofte når han kommer inn fra benken. 

Isco Alarcón (3+): Viser god teknikk og involverer seg i spillet med en gang han kommer inn.

Hva syns du om kampen mot Napoli? 

Pmn6