Extra large  2rm3929
TIL SEMIFINALE: Dani Gómez og Aléx Martín sikret avansement til semifinalen i UEFA Youth League mot Ajax U19.

Juvenil A til semifinale

Real Madrid sine unggutter vant mot Ajax og sikret videre spill i UEFA Youth League.

2-1 Aléx Martín (78') [Straffe]

Juvenil A måtte kjempe hardt i 8.delsfinalen mot Monaco, men ved hjelp av Guti sine taktiske ferdigheter og glitrende innsats i andre omgang, så fortsatte eventyret i UEFA Youth League. I kvartfinalen ventet Ajax sine unggutter, som kvalifiserte seg via sin playoff seier over Juventus, og tok seg videre mot Dynamo Kiev i 8.delsfinalen. Ajax hadde vært i seks kvartfinalen i turneringen tidligere, hvor de hadde vunnet alle seks. Real Madrid hadde på sin side mulighet til å nå semifinalen for tredje gang de siste fire årene.

Juvenil A: Moha Ramos - Hakimi, Aléx Martín, Hernando, Cobo (Seoane 52') - Valverde, Óscar (Peeters 68'), Alberto, Fran, Sergio Díaz (Zabarte 63') - Dani Gómez

Ajax U19: van Bladeren - Kemper, Bakker, Sidoel, Zeefuik - Eiting, Lang, De Wi - López, Sierhuis, Kluivert

Det var ventet en jevnspilt kamp på Alfredo Di Stéfano, mellom to talentfulle akademi-lag, hvor små feil kunne bli skjebnesvangre. Vertene kom best i gang, og stormet ut av startblokkene, for å unnvære samme utgangspunkt som mot Monaco. Kun 90 sekunder tok det før Juvenil A skapte en stor sjanse. Dani Gómez snappet opp en ball, og spilte Sergio Díaz på løp. Unggutten fra Paraguay ble løpt opp, og spilte en stikker til Gómez som var akkurat hakket for lang. Den spanske spissen fikk løpt inn ballen, men målvakten fikk dyttet skuddet ut til hjørnespark.

Kun to og et halv minutt senere fikk Achraf Hakimi ballen ute til siden, og med en perfekt pasning fant han Dani Gómez i boksen. Gómez la ned ballen, og sendte den forbi van Bladeren til 1-0. Ajax ropte på offside, men linjedommeren var uenig. Knallstart for ungguttene. Det gikk en stund til den neste store sjansen, og det virket som at ingen av lagene turte å storme fremover i banen. Kampen ble mer og mer jevnspilt etter den dominerende åpningen, men fortsatt hadde Juvenil A initiativet.

Like før klokka slo 30 minutter var Sergio Díaz på vei fremover, og unggutten førte med seg ballen helt til 16-meteren, før han sendte et skudd mot mål. Avslutningen strøk stolpen, og det stod fortsatt 1-0 på Estadio Alfredo Di Stéfano. Det ble ingen flere farligheter i den første omgangen, og lagene gikk dermed til hvilen på stillingen 1-0, etter en jevnspilt omgang. Begge lag var solide defensivt, og var ingen som turte å sende mange mann fremover.

Andre omgang åpnet som den første avsluttet, hvor lagene var etablerte defensivt og en smule passive fremover. Drøye ti minutter ut i omgangen stormet Alberto opp langs den høyre siden etter en pasning fra Óscar, og spilte 45 grader ut til Dani Gómez. Spissen forsøkte å plassere ballen i det lengste hjørnet, men en feberredning av van Bladeren hindret skuddet. Seks minutter senere ble Alberto spilt fri i midten, og han smelte ballen i tverrliggeren. Hakimi plukket opp returen, men avslutningen ble blokkert. Juvenil A kom nærmere og nærmere det andre målet.

Kun minuttet senere var det Ajax sin tur til å angripe, og turneringens toppscorer fikk muligheten til utlikne med hodet, men headingen gikk like uten for stolpen til Moha. Det tok ikke lang tid før Ajax var frempå igjen, og fikk et frispark på siden like utenfor 16-meteren. Kluivert svingte ballen inn, og Lang smelte inn utlikningen på volley. Flott scoring av gjestene fra Nederland. Lagene var dermed like langt igjen, og det var duket for en spennende avslutning.

Snaue kvarteret før full tid fikk Real Madrid frispark på siden. Frisparket ble svingt inn mot Dani Gómez på bakerste stolpe, men klønete nok så strakk De Wit begge henda i været og handset ballen. Dommeren var ikke i tvil og pekte på straffemerket. Aléx Martín var iskald fra straffemerket og satte ballen midt i mål til 2-1. Flere mål eller sjanser ble det ikke i kampen, og Real Madrid Juvenil A avanserer dermed til semifinalen. Semifinalen skal spilles i Nyon, Sveit, den 21.april og Benfica U19 er motstanderen.

Banens beste: Dani Gómez