Extra large  3am7084
AVGJORDE: Nikos Vergos stanget inn sitt femte mål for sesongen da Castilla slo Zamudio 1-0 i Madrid.

Castilla-referat: Zamudio (H)

Nikos Vergos scoret sitt tredje mål på to kamper og sikret Castilla tre poeng mot Zamudio.

Real Madrid Castilla1-0 Zamudio
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
Segunda B, jornada 29
Søndag 12. mars, kl. 16:00

1-0 Nikos Vergos (36') Assist: Luismi Quezada

Real Madrid XI: Abad - Hakimi, Lienhart, Hermoso, Quezada - Valverde, Febas - Rodríguez (Abner 72'), Enzo (Muñoz 55'), Díaz - Vergos (Seoane 86')

Søndag ettermiddag var det duket for nok et oppgjør i Segunda B for Real Madrid Castilla. Denne gangen var det Zamudio fra Baskerland som gjestet den spanske hovedstaden. Zamudio lå helt på bunn i Segunda B, gruppe to i forkant av oppgjøret og hadde i tillegg hele ti poeng opp til trygg plass. Castilla på sin side fortsatte jakten på opprykk, og var dermed avhengige av seier for å holde følge med sine opprykks-rivaler.

Castilla gikk hardt ut fra start og tok tak i kampen fra første stund. Det tok bare noen minutter før Sergio Díaz avfyrte et skremmeskudd fra rundt 16 meter, men paraguayanerens skudd gikk like utenfor. Snaut ti minutter senere var nok en gang vertene farlig frempå, da med Nikos Vergos. Den høyreiste grekeren prøvde seg på et skudd fra rundt 20 meter. Avslutningen var både hard og godt plassert, men en god redning hindret spissen sin tredje scoring på to kamper. Etter rundt 20 minutter var det Enzo Zidane som skulle teste skuddfoten, men også da gikk avslutningen en drøy meter til side for mål.

Etter en snau halvtime skulle derimot østerrikske Philipp Lienhart komme i fokus i Madrid. Først lurte midtstopperen offside-fellen til Zamudio, og kom alene med Zamudio-keeper, Ibon Barandiaran. Stopperen fikk hodet på ballen, men fra fem meter maktet han ikke annet enn å sette avslutningen rett på keeper... Noen minutter senere havnet han derimot i dommerens bok da han rev ned Zamudios toppscorer, Gorka Luariz, og Zamudio fikk straffespark. Nevnte Luariz stilte seg opp på elleve meter, men Carlos Abad reddet straffen og sørget for at det fortsatt sto 0-0 i Madrid.

Fem minutter etter strafferedningen til Abad skulle derimot vertene få sin etterlengtede scoring. Luismi Quezada og Aleix Febas kombinerte fint ute på Castillas venstre side. Ballen havnet til slutt hos nevnte Quezada, som passerte en Zamudio-spillere før han slo inn. Innlegget var godt og Nikos Vergos hadde revet seg fri i feltet. Fra fem meter hadde grekeren få problemer med å stange Castilla i ledelsen med sitt tredje mål på to kamper. Stort mer skjedde det ikke i løpet av den første omgangen og lagene kunne gå til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Andreomgangen begynte på mange måter som store deler av den første foregikk, nemlig at Castilla hadde mye ball og styrte matchen. Castilla var ikke interesserte i å gå ut i hundre og angripe fra første stund, og starten på andreomgangen ble preget av mye ball-trilling inne på egen banehalvdel for de helhvite. Etter drøyt 50 minutter viste Enzo Zidane frem pasningsfoten. Franskmannen prøvde å spille igjennom Nikos Vergos med en utsøkt pasning, men verken greske Vergos eller Aleix Febas klarte å dempe den gode pasningen.

Minuttet etter nesten-sjansen til hjemmelaget var Vergos nok en gang farlig frempå. Denne gangen starten spissen hele angrepet selv da han passerte hele Zamudio-forsvaret og satte kursen mot mål. Dessverre så klarte han ikke å få skuddet på mål, og det sto fortsatt 1-0 i Madrid. Etter en drøy time kom gjestene til sin største sjanse i kampen, men avslutningen fra 16-meter gikk rett på Carlos Abad. De påfølgende 20 minuttene roet kampen seg betraktelig og Castilla var langt mer interesserte i å beholde ledelsen sin istedenfor å øke den. Dette gjorde slik at Zamudio kom litt mer inn i kampen, men gjestene slet med å skape sjanser mot et godt Castilla-forsvar.

Med snaut ti minutter igjen fikk Real Madrids lovende talenter sjansen til å score sitt andre for dagen. Luismi Quezada slo et godt frispark og fant Mario Hermoso. Midtstopperen hadde løpt seg fri fra Zamudio-forsvaret og kom alene med Zamudio-keeper, Ibon Barandiaran. Men som med Philipp Lienhart i førsteomgang så klarte ikke Castillas nummer fem å overliste den spanske målvakten, og ledelsen forble med et mål. Bare noen minutter senere kom Castilla til nok en god sjanse, denne gang på kontring. Zamudio mistet ballen i angrep og Achraf Hakimi fikk et hav av rom å løpe i. Høyerbacken gikk langt inn i Zamudios 16-meter før han spilte ut til en umarkert Aleix Febas på 16 meter, men spanjolens skudd var svakt og gikk utenfor. Mer skjedde det ikke i Madrid og Castilla tok dermed sin andre strake seier og er fortsatt med i kampen om opprykk.

Castillas beste: Luismi Quezada