Extra large  he19973
IGJEN: Sergio Ramos reddet tre poeng for Real Madrid nok en gang med en heading.

Referat: Real Betis (H)

Sergio Ramos reddet Real Madrid nok en gang og sikret alle tre poengene på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-1 Real Betis
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 27
Søndag 12.mars, kl.20.45

0-1 Keylor Navas (24') - [Selvmål]
1-1 Cristiano Ronaldo (40') - Assist: Marcelo
2-1 Sergio Ramos (80') - Assist: Kroos

Rødt kort: Cristiano Piccini (78')

Søndag var det igjen duket for kamp for Los Blancos, denne gang i LaLiga med Real Betis på motsatt banehalvdel. I midtuken sikret de helhvite avansement i Champions League, etter å ha vunnet 1-3 på San Paolo, og fokuser måtte nå tilbake på ligaen. Tidligere søndag tapte Barcelona borte mot Deportivo, hvilket gjorde at Real Madrid hadde muligheten til å innta tabelltoppen igjen med seier. Motstanderne har vært meget ujevne denne sesongen, men i fotball kan alt skje, og det var derfor ventet en hard kamp om alle tre poengene på Santiago Bernabéu. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Isco (Asensio 78') - James (Lucas 68'), Morata (Benzema 71'), Ronaldo

Real Betis: Adan - Piccini, Mandi, Pezzela, Tosca, Durmisi - Brasanac, Pardo, Ceballos - Sanabria, Castro

Kjempetabbe 

Kun tre poeng var godt nok søndag kveld, og det var de helhvite vertene som kom best i gang. Real Madrid satte i gang et kraftig press, hvor de dominerte ballen, og trillet rundt gjestene. Ronaldo har som vane denne sesongen å falle ned veldig lett i feltet, og kun tre minutter ut i kampen gikk han ned for første gang, men dommeren vinket korrekt spillet videre. Drøye fem minutter ut i kampen fikk Los Blancos en kjempesjanse etter at Morata ble spilt frem av James. Spanjolen valte å spille tversover til Cristiano som så vidt rakk ballen, og avslutningen endte utenfor. Der burde Morata skutt selv. 

Kun minuttet senere ble Ronaldo spilt frem på vei inn i boksen, og portugiseren testet skuddfoten, men vinkelen var for spiss og Adan slo ut til hjørnespark. Både Isco og James spilte fra start, og begge var aktive fra start hvor de var involverte i store deler av spillet. Sistnevnte testet skuddfoten etter ti minutter, men Adan var med på notene og holdt skuddet. To minutter senere var det Isco sin tur til å forsøke seg, men skuddet til magikeren gikk like utenfor fra rundt 25 meter. Gjestene satte hurtig i gang, og kontret fremover, hvor til slutt Castro fikk skutt på mål, men Navas hadde god kontroll. 

Drøye 20 minutter ut i kampen ble Brasanac spilt i bakrom, og serberen ble felt av Navas utenfor 16-meter. Dommeren vinket spillet videre, men der kunne det fort blitt frispark og rødt kort til burvokteren. Sekunder senere var Los Blancos og Cristiano frempå igjen, men avslutningen gikk utenfor. Like før klokka slo 25 spilte minutter fikk Durmisi ballen helt alene på kanten, hvor han stod offside-plassert, men dommeren lot spillet gå. Dansken trakk seg innover i banen, og la ut til Sanabria som sendte en svak avslutning mot mål. Navas så ut til å ha god kontroll, men endte opp med å slå ballen i eget nett. En stor tabbe fra Keylor resulterte i 0-1. 

Dominerende i banespillet

Etter en meget energisk åpning fra Los Blancos, så gikk tempo ned noe etter målet. Vertene holdt i ballen, og trillet frem og tilbake, uten å skape de store sjansene. Dette skyltes et meget kompakt forsvar hos gjestene, i tillegg til få bevegelser fra angrepet. Ronaldo og Morata løpte direkte inn i boksen og ventet på innlegg, mens backene og James ventet ute til siden for å slå inn. Gjestene på side tok det med ro, og sendte alle mann hjemover for å ligge kompakte. 

Sergio Ramos fikk sjansen etter en halvtime, da en corner ble slått inn, men avslutningen gikk over. Tempoet fortsatte å ligge på et lavt nivå, hvor Los Blancos hadde ballen og Real Betis forsvarte seg. Fem minutter før hvilen kom Marcelo frem på siden, og slo et godt innlegg inn i boksen mot Cristiano. Portugiseren fikk stå helt alene, og headet inn utlikningen. Flere mål eller sjanser ble det ikke i omgangen, og lagene gikk dermed til hvilen på stillingen 1-1. 

Kroos + Ramos = Mål

Det var gjestene som skapte den første sjansen i andre omgang etter at Mandi headet ballen mot lengste hjørnet fra en corner, men Navas var trygg og reddet. Drøye fem minutter ut i omgangen vant Morata en duell i feltet med Adan, og ballen datt ned til James, som fikk dyttet den ut til Isco. Den spanske magikeren forsøkte å legge inn igjen, men ballen ble blokkert ut til corner. Like før timen var spilt, sendte Kroos en meget svak pasning bakover som ble brutt, og Betis kom fremover, men Modric fikk ryddet opp. 

Kun få sekunder senere var kroaten på motsatt banehalvdel og testet skuddfoten, men Adan hadde full kontroll. Drøyt en time spilt så sendte James en stikker til Cristiano. Portugiseren ble felt helt rent, og dommeren vinket spillet videre. Samme mann var frempå ti minutter senere, hvor han nok en gang ble spilt i bakrom, men dommeren vinket korrekt av for offside. Isco var en kampens beste spillere, og 15 minutter før slutt spilte han frem Ronaldo med en vakker pasning, men portugiseren bommet nok en gang. 

Ti minutter før full tid fikk Real Madrid hjørnespark, og Kroos stilte seg som vanlig opp. Tyskeren slo en perfekt corner inn til Ramos som snek seg bak forsvarsspilleren og stanget inn sitt tiende mål for sesongen. Dermed var Los Blancos i ledelsen, nok en gang takket være kapteinen. To minutter på overtid fikk Sanabria muligheten til å utlikne med en fantastisk heading, men et praktfullt tigersprang fra Navas hindret scoring. Dermed endte det 2-1 på Santiago Bernabéu, og Real Madrid topper igjen tabellen. 

Statistikk

Skudd: 14
Skudd på mål: 4
Ballbesittelse: 7+%
Innlegg: 27
Hjørnespark: 8
Offside: 7
Antall pasninger: 641
Vellykkede pasninger: 545 (85%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (3): Skulle muligens vært sendt av i første omgang. Har en gigantisk tabbe, hvor han slår ballen i eget nett, men gjør en helt enorm redning på overtid, og får pluss for det. Må opp noen hakk nå, alt for ofte en eller to glipper i kampene nå. 

Dani Carvajal (4-): Har en rekke gode returløp, og er som alltid solid defensivt. Løper opp langs kanten gjennom hele kampen, men innleggene blir tidvis for upresise. God til å kombinere på siden, men må finpusse innlegga litt. 

Nacho Fernández (4-): Har god kontroll defensivt stort sett hele kampen, og holder seg bak for å sikre når Ramos går ut av posisjon. Er ikke veldig ofte involvert, men er trygg og god  de gangene han er i aksjon. 

Sergio Ramos (4): Kapteinen gjør det igjen! Kjemper seg frem på en corner og stanger inn sitt tiende mål for sesongen. Viser at motstanderne aldri skal være trygge så lenge han er på banen. Tidvis litt ute av posisjon defensivt, men har en jevnt over god kamp. 

Marcelo Vieira (4): Bommer med en rekke innlegg, men har også et som resulterer i mål. Er som alltid aktiv fremover på banen, og kombinerer godt på den venstre siden. Aktiv fremover hele kampen, og har grei kontroll defensivt. 

Luka Modric (2+): Svak kamp av kroaten. Har mange pasninger og har høy treffprosent, men klarer ikke å skape noe som helst. Blir tidvis veldig nølende, og får ikke preget kampen slik han kan. Liten form-dupp på Modric den siste tiden nå. 

Toni Kroos (3): Er svak store deler av kampen, og blir alt for defensiv i pasningsspillet. Gjør opp for det med en meget god corner, som resulterer i mål. Tyskeren er god på dødballer, men virker tung og sliten i banespillet for tiden. 

Isco Alarcón (4 BB): Løper mye, posisjonerer seg godt, og involverer seg i spillet helt til han blir byttet ut. Er god til å holde i ballen, og flink til å kombinere med sine lagkamerater. Har noen flotte pasninger, og leverer en god prestasjon. 

James Rodríguez (3-): Starter kampen veldig bra, og er aktiv de første 20 minuttene. Faller deretter ut av kampen, og får ikke bidratt med stort. Må holde intensiteten og bruker sine styrker bedre enn han gjør i dag. 

Álvaro Morata (3-): Tar noen dårlige valg foran mål, og burde skutt i stedet for å spille opp Ronaldo i begynnelsen av kampen. Får ikke veldig mye å jobbe med, og forsøke å involvere seg, uten hell. 

Cristiano Ronaldo (3+): Scorer et mål, men brenner alt for mange sjanser. Faller som vanlig lett, og blir alt for fokusert på å posisjonere seg inne i boksen og ventet på innlegg. Bedre kroppsspråk enn på lenge, men må opp noen hakk til med prestasjonen sin. 

Innbytterne:

Lucas Vázquez (2+): Har et veldig godt løp som resulterer i rødt kort til motstanderen. Er svak i pasningsspillet, og mister ballen alt for lett. Må terpe innlegg, for han er meget svak der. Hadde hatt godt av noen kamper uten spilletid nå for å få tilbake piffen. 

Karim Benzema (2+): Involverer seg ikke stort når han kommer inn, og klarer ikke å påvirke kampbildet. Varier veldig for tiden, hvor han kan levere en god prestasjon, før han igjen blir svak. 

Marco Asensio (N/A): Får drøye ti minutter, og involverer seg ikke i spillet. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6