Extra large  he10467
SEIER: Karim Benzema scoret kampens første mål, og var sterkt delaktig i seieren over Athletic Club.

Referat: Athletic Club (B)

Real Madrid tok alle tre poengene etter en tøff batalje i Baskerland.

Athletic Club 1-2 Real Madrid
Estadio de San Mamés, Bilbao
LaLiga Santander, runde 28
Lørdag 18.mars, kl.16.15

0-1 Karim Benzema (24') - Assist: Ronaldo
1-1 Aritz Aduriz (64') - Assist: Raúl Garcia
1-2 Carlos Casemiro (68') - Assist: Ronaldo

For første gang på en god stund så hadde Real Madrid en rolig midtuke, uten kamp. Dette gjorde at det var et uthvilt mannskap som dro til Bilbao for å kjempe om alle tre poengene. Vertene hadde den samme situasjonen, uten kamp i midtuken, og var klare for å forsvare San Maméz etter en meget imponerende seier på Anoeta forrige helg. Gjestene fra Madrid ønsket å trygge posisjonen på toppen av tabellen, mens vertene fra Bilbao kjempet for en plass i europaligaen, og det var derfor duket for et spennende oppgjør på Estadio de San Memés. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric (Lucas 62'), Casemiro, Kroos - Bale, Benzema (Morata 85'), Ronaldo (Isco 79')

Athletic Club: Arrizabalaga - De Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga - Beñat, Iturraspe, Williams, Raúl Garcia, Lekue - Adúriz

Ridde av stormen

Athletic Club er alltid gode på San Memés, og de åpner som oftest med et voldsomt press. Lørdagens kamp var inget unntak, og vertene fra Bilbao stormet ut fra start. Kun 40 sekunder ut i kampen kom vertene frem på siden, men Williams klarte ikke å få kontroll på ballen. Drøye fem minutter ut i kampen fikk Raúl Garcia en stor sjanse på hodet, men Navas viste strålende reflekser og hindret scoring. God redning fra sisteskansen, etter noen trøblete kamper den siste tiden. 

Gjestene fra Madrid fikk sin første sjanse, snau ti minutter ut i kampen, hvor Carvajal spilte vegg med Benz, og stormet inn i feltet. Høyrebacken slo ballen på tvers til Ronaldo, som satte ballen i mål, men scoringer ble korrekt annulert for offside. De Marcos stormet opp langs høyresiden kun et minutt senere, men innlegget fant ingen, og endte i corner. Hjørnesparket ble slått inn, og Laporte satt hodet til ballen, men headingen gikk over målet til Navas. 

Et kvarter ut i kampen fikk vertene frispark på siden, og det ble slått inn mot Aduriz som stusset videre til Yeray, og midtstopperen satte ballen utenfor. Sekunder senere stormet Los Blancos fremover, og Benzema sendte en stikker til Ronaldo som avsluttet. Arrizabalaga var god, og hindret scoring. En dominerende åpning fra vertene hvor de presset hardt i et kvarter, men Real Madrid hadde kontroll og kom seg inn i kampen igjen. 

Praktfullt spill

Real Madrid fikk frispark 20 minutter ut i kampen, og Kroos søkte som vanlig etter Ramos. Kapteinen lurte seg bak forsvaret, og stupheadet mot mål, dessverre utenfor. Dette var starten på en periode hvor gjestene fra Madrid spilte meget godt, med flotte kombinasjoner, og spill langs bakken. Casemiro sendte Ronaldo gjennom med en fantastisk pasning etter 24 minutter, og portugiseren spilte uselvisk tversover til Benzema. Franskmannen var iskald, og satte inn kampens første mål. 

Få minutter etter målet ble det en stor krangel etter knuffing mellom Carvajal og Aduriz. En rekke spillere var involverte, og det endte til slutt med gult kort til både Aduriz og Carvajal. Den høyreiste baskeren var involvert få minutter senere da han filmet på Casemiro et gult kort, etter en hodeduell. Det påfølgende frisparket ble slått inn mot Raúl Garcia, som stusset mot Aduriz, og spissen forsøkte nok en gang å filme, denne gang for straffe, men dommeren vinket spillet videre. 

En drøy time ut i kampen kombinerte Marcelo og Cristiano vakkert ute på siden, før ballen ble sendt inn mot Benzema. Franskmannen fikk en god mulighet, men fikk ikke kontroll og satte ballen utenfor. Det var høy temperatur de siste minuttene av omgangen, men ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene, og gikk derfor til hvilen på stillingen 0-1. Tidvis meget godt spill fra Real Madrid i den første omgangen. 

Jevnspilt

Vertene gjorde som i første omgang, og åpnet best. Allerede sekunder ut i omgangen sendte Williams et innlegg mot Aduriz, som vant i lufta og headet mot mål. Ramos blokkerte headingen, og Nacho smelte ballen ut til corner. Stor sjanse for vertene. Fem minutter ut i omgangen, kombinerte Kroos og Modric for en kort corner-variant hvor førstnevnte fikk ballen på skuddhold, men tyskeren valgte et innlegg som endte i hjørnespark. 

Sekunder senere ble Benzema spilt alene med Arrizabalaga, men dommeren vinket korrekt av for offside. De tok ti minutter før vi fikk den neste sjansen, og det var Williams som var frempå igjen. Den lynhurtige spanjolen ble spilt gjennom, og sendte ballen mot mål, men Navas reagerte hurtig og reddet mesterlig. Kun få minutter senere skulle omsider vertene få ballen i mål. Williams la ballen inn mot Raúl Garcia, som stusset videre til Aduriz og spissen satte ballen sikkert i mål. Dermed stod det 1-1 på San Memés. 

Iskalde Casemiro

Real Madrid tok tilbake initiativet etter utlikningen, og Ronaldo ble spilt gjennom på blank kasse etter 66 minutter, men portugiseren var i offside. Det skulle omsider ikke ta lang tid før Los Blancos tok tilbake ledelsen. Kroos slo inn et hjørnespark 68 minutter ut i kampen, og Cristiano stusset videre til Casemiro. Brasilianeren fikk all verdens tid, og var iskald da han ventet ut Arrizabalaga, før han satte inn 1-2. Gjestene fra Madrid var tilbake i ledelsen, kun fire minutter etter utlikningen til vertene. 

Det var tidvis meget flotte kombinasjoner i Los Blancos sitt angrepsspill denne ettermiddagen, og etter 71 minutter kombinerte Benzema og Marcelo vakkert. Etter veggspill stormet franskmannen inn i feltet, og dyttet til Ronaldo som ikke fikk avsluttet. Ballen gikk ut igjen til Marcelo, som smelte ballen over mål. Cristiano stod helt alene kun meter unna, og burde fått ballen. Williams var aktiv i andre omgang, og første et innlegg 15 minutter før slutt, men Navas stupte ut og fikk ballen vekk. 

Samme mann var frempå to minutter senere hvor han sendte et skudd mot kort-hjørnet til Navas, men sisteskansen var med på notene og dyttet ut til hjørnespark. Vertene presset på, men Real Madrid forsvarte seg godt, og fikk ballen vekk slik at Athletic måtte bygge opp på nytt igjen. Laporte fikk en mulighet med hodet to minutter før full tid, men Navas hadde god kontroll og reddet. Det ble ikke flere mål på San Memés, og Real Madrid tok med seg alle tre poengene hjem igjen til hovedstaden.  

Statistikk

Skudd: 9
Skudd på mål: 4
Ballbesittelse: 47%
Innlegg: 6
Hjørnespark: 5
Offside: 5
Antall pasninger: 434
Vellykkede pasninger:  343 (79%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (4+): Står en meget god kamp, og har en rekke viktige redninger. Var tilbake i gammelt slag med reaksjons-redninger kun han kan. Virket tryggere enn på lenge, og må bygge videre på dette nå. 

Dani Carvajal (4): Er bunnsolid defensivt, og slipper ikke til noe på sin side. Jobber som vanlig sterkt både offensivt og defensivt. Får ikke satt sitt preg på kampen offensivt, men er alltid med fremover som et alternativ. 

Nacho Fernández (4+): Er trygg og god. Vinner de duellene han skal, både i luftrommet og langs bakken. Slår Aduriz i hodedueller, og spiller sjeldent en dårlig kamp. Har tatt store steg nå, og er et godt alternativ i forsvaret. 

Sergio Ramos (4): Spiller en kamp på det jevne, uten de store feilene, og er som vanlig sterk i duellspillet. Er enkelte ganger litt for offensiv og slipper opp stort rom bak seg, men blir ikke straffet for det. Styrer laget godt. 

Marcelo Vieira (4-): Sliter stort med Williams defensivt og får trekk for det. Har ikke farten til å vinne duellene, og blir for offensiv. Er derimot meget god fremover, hvor han kombinerer godt med angrepet. Flotte veggspill og pasninger. 

Luka Modric (3): Laget svakeste spiller denne kampen, og virker til å være litt ute av form. Får ikke satt sitt preg på kampen, og blir løpende mye mellom. Heller ikke like mye involvert som vanlig, og blir korrekt byttet ut. 

Carlos Casemiro (5+ BB): Spiller bortimot en perfekt kamp. Er bunnsolid defensivt stort sett hele kampen, leverer en flott pasninger til Ronaldo på 0-1, og scorer 1-2 målet. Er som best når han møter sterke motspillere, og vinner nesten samtlige dueller. Får trekk for at han ikke følger løpet til Aduriz på 1-1. 

Toni Kroos (4): Er som vanlig trygg med ballen, og ser alltid etter muligheter. Mer fremover-rettet i pasningsspillet enn på lenge, og spiller en god kamp. Kan til fordel skyte oftere, og ikke alltid gå for innlegg. 

Gareth Bale (3+): Spiller ingen god kamp offensivt, og sliter med å involvere seg i spillet. Blir tidvis ikke med i spillet i det hele tatt. Får en pluss for den sterke jobben han gjør defensivt i slutten av kampen, hvor han tidvis opptrer som back. 

Karim Benzema (5): Jobber som en helt gjennom hele kampen, og er tilbake i forsvar og hjelper til ved anledninger. Kombinerer flott offensivt, både i form av veggspill og avgjørende pasninger. Scorer et mål, og virker til å ha funnet et snev av form. 

Cristiano Ronaldo (4+): Spiller totalt sett en bedre kamp enn på lenge. Mister ikke ballen like ofte, og er veldig ofte involvert i spillet. Har to målgivende pasninger, og er viktig for angrepet. God kamp av portugiseren. 

Innbytterne

Lucas Vázquez (3): Kommer inn først av benken som vanlig. Forsøker å involvere seg, men blitt litt for svak, og har ikke teknikken til å komme seg forbi. Et helt ok innhopp, men bør begynne å levere bedre om han skal først av benken. 

Isco Alarcón (3+): Viser som vanlig brilliant teknikk, og er trygg med ball i beina. Burde klarert ballen på slutten, men totalt sett et godkjent innhopp fra magikeren. 

Álvaro Morata (N/A): Er på banen for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen i Baskerland? 

Pmn6