TAPTE: Aleix Febas og Castilla tapte 2-1 borte mot Bilbao Athletic i formiddag.

Bilbao Athletic 2-1 Real Madrid Castilla

1-1 Unai Núñez (33')
2-1 Jurgi Oteo (60')

Rødt kort: Enzo Zidane (90+1')

Real Madrid XI: Abad - Hakimi, Lienhart, Hermoso (Tejero 74'), Abner (Quezada 64') - Muñoz, Seoane - Díaz (Rodríguez 69'), Febas, Enzo - Vergos

Det var duket for lunsjkamp i dag da Real Madrid Castilla skulle møte Bilbao Athletic i Bilbao. Unggutta hadde i går sett Real Madrid vinne 2-1 på San Mamés mot Athletic Club, og de hvite fra hovedstaden var avhengige av tre poeng for å holde drømmen om opprykk i live. I forkant av kampen lå Real Madrid Castilla på 4. plass på tabellen, en plassering som vil kunne sikre dem playoff. Vertene på sin side lå på en 8. plass på tabellen, bare fem poeng bak de hvite fra Madrid.

Det var vertene fra Bilbao som kom best i gang, og de rød-hvite satte i gang i et voldsomt tempo i vårværet i Baskerland. Men selv om de hadde mye ball, så klarte de ikke å skape de helt store sjansene mot et godt Real Madrid-forsvar. Etter å ha stått imot i de første ti minuttene spilte Castilla seg mer og mer inn i kampen, og det var også gjestene som sto for kampens første store sjanse. Etter 13 minutter ble Nikos Vergos spilt alene med keeper. Grekeren tok en touch forbi Unai Simón i Bilbao Athletic-målet, og ble felt. Dermed fikk Castilla sjansen fra elleve meter, og Enzo Zidane stilte seg opp. Men straffesparket til kapteinen var svakt, og gikk utenfor mål. Dermed sto det fortsatt 0-0 i Bilbao.

Etter dette roet det seg betraktelig ned i Bilbao og det tok et kvarter før den neste store målsjansen ble skapt, også denne gang til gjestene fra Madrid. Achraf Hakimi mottok ballen ute på Real Madrids høyreside, og prøvde på et langskudd. Avslutningen var ikke spesielt god, men den skapte stor trøbbel for Bilbao Athletic-forsvaret. Både Javi Muñoz og Nikos Vergos jaktet ballen, men istedenfor havnet den hos hjemmelagets midtstopper, Unai Núñez, som satte ballen i eget nett. Dermed fikk Castilla den etterlengtede scoringen sin, og hjemmelaget måtte angripe.

Det var dog ikke lenge Castilla fikk være i ledelsen, og allerede snaut fem minutter senere lå ballen i mål bak Carlos Abad. Vertene fikk et frispark langt ute til høyre, og frisparket ble slått innover. Nevnte Unai Núñez steg høyt og gjorde opp for seg med å score utlikningsmålet, og dermed var lagene like langt i Baskerland. Kampen var jevnspilt og ingen av lagene styrte noe særlig, og dette bidro til at det heller ikke ble så mange målsjanser. Til pause sto det 1-1 i solskinnet i Baskerland etter en morsom og jevnspilt førsteomgang.

Det første bemerkelsesverdige som skjedde i andreomgang var at det ble en heftig krangel mellom begge lags spillere. Hendelsen ebbet ut i at Mario Hermoso fikk det gule kortet, men det var tydelig å se hva denne kampen betydde for begge lag. Dog så slet Castilla med å spille seg til de store sjansene, og etter en time spilt måtte Carlos Abad hente nok en ball ut av nettet. Vertene vartet opp med et vakkert angrep, hvor ballen til slutt havnet hos Jurgi Oteo. Spanjolen ble forstyrret av Philipp Lienhart, men hadde allikevel få problemer med å sette ballen forbi Carlos Abad og sende de rød-hvite i ledelsen. Nå måtte Castilla opp og frem og jakte scoring.

Bare noen minutter etter scoringen kom Castilla seg til en stor sjanse, da Sergio Díaz mottok ballen på 15 meter. Paraguayaneren avsluttet, men dessverre for Castilla så gikk var avslutningen svak og gikk flere meter over mål. Det ble heller ikke stort bedre for Castilla da Mario Hermoso måtte forlate banen med skade ti minutter senere, samtidig som Castilla jaktet scoring. Dog så klarte aldri vertene å etablere et skikkelig press mot Bilbao Athletic-målet. På overtid pådro Enzo Zidane seg sitt andre gule kort for dagen, og Castilla måtte dermed spille de siste minuttene med en mann mindre, men de maktet aldri å score. Dermed endte det med 2-1-seier til vertene og Castilla tapte tre viktige poeng i kampen om opprykk til LaLiga 1|2|3.

Castillas beste: Jamie Seoane