Extra large  3am7086
SEIER: Tejero og Quezada scorte to meget viktige mål i kampen mot Barakaldo, og sikret seier.

Castilla-referat: Barakaldo (H)

Ungguttene tok tre meget viktige poeng på Estadio Alfredo Di Stéfano lørdag kveld.

2-1 Alday (74')

Castilla XI: Abad - Tejero, Salto, Hermoso, Abner - Munoz, Seoane (Valverde 52'), Diaz, Febas (Tena 88'), Quezada - Campuzano (Cedrés 79')

Det var lørdag kveld duket for en meget viktig kamp på Estadio Alfredo Di Stéfano, mellom Real Madrid Castilla og Barakaldo. Begge lag jaktet på en plass i play off om opprykk, og hadde like mange poeng før kampen ble sparket i gang. Enzo Zidane pådro seg rødt kort den forrige kampen, og var derfor ikke en del av kamptroppen. I tillegg var Achraf og Nikos på landslagsoppdrag for sine respektive landslag. Det åpnet muligheten for at noen som ikke får så mye spilletid til vanlig kunne vise seg frem.

Real Madrid Castilla var laget som åpnet klart best, og hadde et offensivt fokus ut fra start. Snau fem minutter ut i kampen la Quezada inn en ball, som ble klarert rett i føttene til Tejero. Backen ladet skuddfoten, men avslutningen suste utenfor. To minutter senere kombinerte ungguttene flott og ballen endte til slutt opp hos Campuzano. Avslutningen ble blokkert ut til hjørnespark. Gjestene kom på deres første visitt etter ti minutter, men Abad hadde full kontroll og holdt skuddet.

Spillet roet seg litt ned etter dette, hvor banespillet på midtbanen ble viktig for begge lag. Ti minutter etter deres første sjanse var Barakaldo frempå igjen, etter at de vant en ball høyt i banen. Motspilleren dro seg innover i banen, før han spilte ballen forbi Abad til en spiller som stod helt alene. Avslutningen gikk rett mot det åpne målet, men på strek stod Quezada, og hindret gjestene i å ta ledelsen.

Barakaldo var inne i en god periode nå, og 23 minutter ut i kampen fikk de et frispark ute på siden. Frisparket ble slått inn mot bakerste stolpe, hvor en av motspillerne headet ballen via Abner og mot mål. Heldigvis for Castilla så var Abad på tærne og hindret scoring med fantastisk redning. Fem minutter senere var Tejero på vei fremover langs høyresiden, og han spilt inn til Quezada i midten. Quezada la ballen til rette og smelte den i lengste hjørne fra mer enn 25 meter. Flott scoring av Quezada.

Castilla tok tilbake kampen etter scoringen, og kun få minutter senere fikk Campuzano muligheten til å score med hodet, men headingen ble blokkert. Ingen av lagene skapte stort det siste kvarteret av omgangen, men det var Real Madrid sine unggutter som hadde initiativet. Drøye fem minutter før hvilen ble Campuzano spilt gjennom, og spissen ble felt av den bakerste forsvarsspilleren til Barakaldo. Dommeren kunne enkelt forsvart et rødt kort, men valgte å gi gult. Mer skjedde det ikke, og det stod 1-0 til pause.

Andre omgang åpnet som den første, med Castilla som det førende laget. Både Campuzano og Díaz virket kvikke, og kombinerte ved flere anledninger. Drøye fem minutter ut i omgangen fikk Campuzano ballen i feltet, og han fikk til slutt dyttet den ut til Tejero. Backen stormet inn i feltet og smelte ballen nede ved den lengste stolpen til 2-0. Flott scoring av backen. Valverde kom umiddelbart inn for Seoane etter scoringen, og var aktiv i det defensive arbeidet de kommende minuttene.

Det tok et kvarter etter scoringen før vi fikk kampens neste sjanse. Den kom på et frispark osm Quezada på vakkert vis prikket inn på bakerste til Hermoso, men midtstopperen fikk ikke kontroll på ballen og smelte avslutningen over. To minutter senere fant Díaz Campuzano i boksen, men avslutningen ble smelt over. Kun sekunder etter den forrige sjansen ble Campuzano spilt alene gjennom, og alt lå til rette for 3-0, men spissen avsluttet rett på Barakaldo sin sisteskanse. God pasning, flott løp, men dårlig avslutning.

Da klokka viste 20 minutter igjen å spille fikk Sergio Díaz ballen på midtbanen. Unggutten fra Paraguay fintet en mann, før han stormet fremover og inn i 16-meteren. Der driblet unggutten hele forsvaret til Barakaldo, før han avsluttet via en motspiller ut til hjørnespark. Vakker solo prestasjon av Sergio Díaz. Drøye 15 minutter før full tid fikk gjestene omsider ballen i mål, etter flotte kombinasjoner, og det var Alday som fikk æren av å dytte ballen over linja til 2-1.

Real Madrid Castilla fikk sjansen til å svare kun tre minutter etter reduseringen. Febas tok med seg ballen inn i feltet, og hadde muligheten til å skyte, men valgte i stedet å spille til Munoz, som forsøkte å hæle ballen i mål. Der burde Febas skutt! Syv minutter før full tid fikk en Barakaldo-spiller ballen like utenfor 16-meteren, og han sendte en flott avslutning mot mål, men Abad vartet opp med en fantastisk redning, og hindret utlikning.

Fem minutter før full tid kom Barakaldo fremover igjen, denne gang for at Tejero timet en ball dårlig, men Hermoso ryddet opp i feltet. Det så ut til å gå mot tre poeng for vertene, men to minutter på overtid fikk gjestene en kjempesjanse, hvor de kom alene gjennom. Avslutningen endte omsider i stolpen, og flere sjanser ble det ikke. Dermed tok Castilla tre meget viktige poeng i jakten på en plass i play off om opprykk.

Banens beste: Luis Miguel Quezada