Extra large burgui
GOD: Burgui har vært en av Sporting Gijóns beste spillere i mars.

Leiesoldatene - Burgui i form

Hvordan har Real Madrids utlånte spillere gjort det i sine respektive klubber?

Denne sesongen skal vi i Peña Madridista Noruega kjøre en oppsummering på de Real Madrid-spillerne som er på lån i andre klubber. På denne måten håper vi å kunne gi bedre oversikt over hvordan de unge lovende gjør det, før de kanskje får muligheten på førstelaget neste sesong. Vi kommer til å oppdatere ved begynnelsen av hver måned. Spillerne som er på lån fra Real Madrid denne sesongen er Marcos Llorente, Borja Mayoral, Diego Llorente, Jesus Vallejo, Burgui og Martin Ødegaard.

Burgui - Sporting Gijón

Sporting Gijón sliter stort i LaLiga og ligger i skrivende stund på en 18. plass på tabellen. Mars har heller ikke vært noen god måned for laget fra Gijón, og de rød-hvite står bare med to fattige seire på 12 kamper i 2017. Sporting Gijón har hatt et tøft kampprogram, og de har møtt lag som Barcelona, Atlético Madrid og Celta Vigo i løpet av de siste seks kampene.

Barcelona 1. mars 6-1 (B) - Etter en god periode fikk Burgui nok en gang sjansen fra start når de gjestet Camp Nou. Selv om laget fra Gijón fikk juling så gjorde Burgui en helt grei kamp. Spanjolen slet litt med å involvere seg, men han sto for det lille som gjestene skapte fremover. Han var involvert i det ene målet de rød-hvite scoret, og han var en av de beste Sporting Gijón-spillerne. 

Deportivo La Coruña 5. mars 0-1 (H) - Også her fikk spanjolen sjansen fra start. Burgui involverte seg veldig mye ute på sin venstrekant, men ofte så driblet han for mye og han lykkes bare med halvparten av dribleforsøkene sine. Slår et par gode cornere og gjør alt i alt også en grei kamp her. 

Valencia 11. mars 1-1 (B) - Får starte for tredje gang på rad, men mot Valencia slet spanjolen litt mer med å involvere seg. I tillegg så slurvet han særlig med pasningene når han hadde ballen, og han fikk en treffsikkerhet på 71%. Dog så var direkte involvert i målet til Valencia, ettersom målet kom på returen etter et skudd fra Burgui. Den tidligere Castilla-spilleren ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen men gjorde totalt sett en svak kamp.

Granada 19. mars 3-1 (H) - Mot Granada klarte spanjolen og involvere seg mye men han slurvet fortsatt mye med pasningsspillet og endte opp med en treffsikkerhet på 56%. I løpet av kampen kom spanjolen til tre gode skuddmuligheter, og han slo i tillegg en målgivende pasning på 1-1-målet til vertene. Alt i alt så gjorde spanjolen en god kamp.

Jesus Vallejo - Eintracht Frankfurt

Jesus Vallejo er fortsatt ute med hamstring-skaden han pådro seg mot Ingolstadt i midten av februar. Dette vil si at han har gått glipp av kampene mot Hertha Berlin, Freiburg, Bayern München og Hamburg. Mars har ikke vært noen god måned for Frankfurt og laget som på et tidspunkt lå på 3. plass i Bundesliga har ikke vunnet siden starten av februar. 

Marcos Llorente - Deportivo Alavés

Etter en svak start på måneden endte det med en god måned for Marcos Llorente og Alavés. Baskerlaget ligger på en imponerende 10. plass i LaLiga Santander. Alavés har ikke hatt noe enkelt kampprogram i det siste, og de har blant annet møtt Barcelona, Valencia og Sevilla i løpet av den siste tiden. I dag kommer de blå-hvite til Santiago Bernabéu for å møte Real Madrid, det skjer uten Marcos Llorente på banen.

Granada 1. mars 2-1 (B) - Marcos Llorente gikk glipp av det skuffende 2-1-tapet mot Granada som følge av en suspensjon etter at han hadde pådratt seg fem gule kort. 

Sevilla 6. mars 1-1 (H) - Kampen mot Sevilla ble en midtbanekrig for Marcos Llorente & co. Dermed ble det mye dueller, og mindre offensiv involvering fra spanske Llorente, noe som bidro til at han hadde en noe lavere treffsikkerhet på pasningene sine med 82%. Dog så vant han nesten alle duellene han var involvert i, både i luften og langs bakken, og alt i alt gjorde den spanske U21-landslagsspilleren en god kamp.

Málaga 11. mars 1-2 (B) - Mot Málaga ble det ikke fult så mye kriging, som mot Sevilla og Llorente fikk bidra mer offensivt. Spanjolen styrte midtbanen til Alavés med jernhånd. Spanjolen klarte ikke å skaffe seg en treffsikkerhet på rundt 90% som han har ligget på i store deler av sesongen, men han fikk en treffsikkerhet på 84%. Alt i alt så spilte spanjolen en god kamp. 

Real Sociedad 18. mars 1-0 (H) - Da La Real kom på besøk spilte Llorente en veldig god kamp. Spanjolen holdt sammen Alavés-laget og skal ha store deler av æren for at de klarte å temme et godt Real Sociedad-lag. Den tidligere Castilla-spilleren vant i tillegg nesten samtlige av duellene han var involvert i og han spilte totalt sett en god kamp. 

Borja Mayoral - Wolfsburg

Mars har vært en svært god måned for Wolfsburg. På tre kamper har ulvene fått med seg ti poeng, og det er første gang denne sesongen at de grønne ikke taper en eneste kamp i løpet av januar. Dog så har det ikke vært noen god måned for Borja Mayoral, som bare har fått 16 minutter med spilletid fordelt på tre kamper. 

Mainz 4. mars 1-1 (B) - Borja Mayoral startet på benken og ble byttet inn med et snaut kvarter igjen av kampen. Spanjolen jobbet knallhardt og prøvde å involvere seg, men han klarte ikke påvirke kampen. 

RB Leipzig 11. mars 0-1 (B) - Borja Mayoral ble sittende på benken igjennom hele kampen. 

Darmstadt 18. mars 1-0 (H) - Også mot Darmstadt startet Mayoral på benken, og han kom inn med snaut fem minutter igjen av kampen. På disse minuttene klarte ikke spanjolen å påvirke kampen. 

Diego Llorente - Málaga

Etter en periode ute i kulden i Málaga har mars vært en bedre måned for Diego Llorente. Dog så har det ikke vært noen god sportslig måned for Málaga. 7. mars ble den tidligere Real Madrid-spilleren, Míchel hentet inn som ny Málaga-sjef etter at Marcelo Romero fikk sparken, men dette har foreløpig ikke båret frukter. 

Athletic Club 5. mars 1-0 (B) - Mot Athletic ble Llorente brukt som midtbaneanker, noe han mestret greit. Det ble mye kriging mot baskerne og Llorente vant store deler av duellene han var involvert i. I tillegg gjorde han det greit i pasningsspillet og han hadde en treffsikkerhet på 84%. Alt i alt så var det en grei kamp av spanjolen. 

Alavés 11. mars 1-2 (H) - Mot Marcos Llorente og Alavés ble Diego Llorente sittende på benken igjennom hele kampen. 

Leganés 19. mars 0-0 (B) - Mot Leganés fikk Llorente sjansen som midtstopper igjen, og det var ingen tvil om at spanjolen likte seg best i den posisjonen. 23-åringen var trygg med pasningene og hadde en treffsikkerhet på 83%. Dog så slet Llorente litt med luftduellene, og han gjorde alt i alt en grei kamp.

Martin Ødegaard - Heerenveen

Det har vært en skuffende måned for både Martin Ødegaard og Heerenveen. Tre kamper har bare endt i ett fattig poeng og Heerenveen ligger nå på en skuffende 8. plass i Eredivisie. Heerenveen står i skrivende stund bare med to seire siden Martin Ødegaard kom til klubben, og de blå-hvite har i tillegg gått fra 4. plass på tabellen til 8. plass. 

Go Ahead Eagles 3. mars 2-2 (H) - Mot Go Ahead Eagles fikk Ødegaard nok en gang sjansen fra start. Nordmannen hadde mest ballinnehav av samtlige spillere, og i tillegg slo han en meget vakker assist på 2-1-målet til Heerenveen. Ødegaard jobbet knallhardt igjennom hele kampen og hadde i tillegg en treffsikkerhet på 93% på pasningene sine. Alt i alt en meget god kamp av 18-åringen.

Excelsior 11. mars 4-1 (B) - Ødegaard fikk nok en gang sjansen fra start, men var ikke i nærheten av like god som han var mot Go Ahead Eagles. Nordmannen ble lite involvert, og de gangene han hadde ballen ble det bare pasninger som gikk bakover eller på tvers. Alt i alt en skuffende kamp av midtbanespilleren.

Feyernoord 19. mars 1-2 (H) - Martin Ødegaard ble sittende på benken igjennom hele kampen.

Hva syns du om lånespillernes prestasjoner?

Pmn6