Extra large  1rm8666
SEIER: Benzema, Isco og Nacho scoret målene i seieren over Alavés søndag.

Referat: Alavés (H)

Real Madrid tok alle tre poengene mot Alavés på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 3-0 Alavés
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 29
Søndag 2.april, kl.16.15

1-0 Karim Benzema (30') - Assist: Carvajal
2-0 Isco Alarcón (85') - Assist: Ronaldo
3-0 Nacho Fernández (88')

Landslagspausen er over, og samtlige spillere har kommet seg fra kampene for landslaget skadefrie. I tillegg har Varane returnert fra sitt skadeopphold, og er klarert for spill igjen. En rekke spillere presterte godt når de spilte for sine nasjoner, og er det er viktig at spillerne tar med seg formen inn i den tøffe perioden som er i vente. Marcelo, Casemiro, James, Navas og Ramos var ikke med i troppen som skulle ut i dyst mot Alavés på Santiago Bernabéu, og det var derfor en rekke endringer i startelleveren fra de som vanligvis spiller.

Real Madrid: Kiko - Danilo, Varane (Carvajal 11'), Pepe, Nacho - Modric (Kovacic 68'), Kroos, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo

Alavés: Pacheco - Toquero, Laguardia, Ely, Feddal, Theo - Édgar, Camarasa, Manu Garcia, Ibai - Deyverson

Rolig åpning

Søndag ettermiddag var det duket for et oppgjør mellom serieleder Real Madrid, og et Alavés lag som har overrasket de fleste denne sesongen. Spesielt på bortebane har de vært sterke, og tatt poeng fra en rekke storlag. Kampen åpnet som forventet, hvor Los Blancos hadde ballen og gjestene forsvarte seg dypt. Dette førte til at ingen av lagene skapte det helt store de første ti minuttene. Elleve minutter ut i kampen fikk Real Madrid et slag under beltestedet da Varane måtte forlate banen, og Carvajal entret. 

Et kvarter ut i kampen kom den første sjansen, da Benzema testet skuddfoten fra drøye 16 meter, men avslutningen gikk over mål. Kun to minutter senere fikk Bale muligheten på et frispark fra hjørnet av 16-meteren, men forsøket gikk til side for mål. Real Madrid slet med å bryte gjennom forsvarsrekka til Alavés. Carvajal forsøkte seg fra langt hold etter 20 minutter, men som for Benzema så endte avslutningen over mål. 

Benzema i dytten

Isco hadde en god åpning på kampen, og etter 25 minutter trakk han seg innover i banen før han avsluttet mot lengste kryss, dessverre like over. Få sekunder senere var Cristiano frempå og testet skuddfoten, men Pacheco hadde god kontroll. En halvtime ut i kampen skulle vi omsider få kampens første scoring. Carvajal spilte ballen til Benzema som var i offside, og fikk ballen tilbake igjen. Backen stormet inn i feltet, og la 45 grader ut til Benzema som smelte ballen i mål på halv spretten. Flott scoring av Benzema, men burde vært avblåst for offside i forkant. 

Cristiano Ronaldo scoret på frispark for Portugal, og en drøy halvtime ut i kampen fikk han sjansen for Real Madrid. Forsøket hadde god retning, men ble headet over av muren. Fem minutter senere kom Alavés fremover, men Kiko var med på notene og stormet ut, og det endte til slutt i frispark til sisteskansen. På overtid av førsteomgang kunne det stått 2-0 til Los Blancos da Cristiano og Danilo spilte vegg, før sistnevnte fant Bale i feltet, men waliseren bommet utrolig nok på mål. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 1-0. 

Nesten for Alavés

Etter å ha kommet under en halvtime ut i kampen, så var gjestene nødt til å angripe i andre omgang. Kun to minutter ut i omgangen ble et innlegg slått inn i boksen, og Kiko ble utfordret, hvilket gjorde at ballen gikk ut igjen. En avslutning hadde retning mot mål, og traff Deyverson i hodet, hvilket gjorde at den gikk over. Snau ti minutter ut i omgangen kom Cristiano på et løp mot mål, hvor han fintet vekk en forsvarsspiller og satte ballen i mål, men linjedommeren hevet flagget for offside. 

Like før timen var spilt kom gjestene fremover igjen, og Theo fant Édgar på bakerste stolpe, men avslutningen gikk utenfor. Syv minutter senere var Édgar aktiv igjen, og la inn til Deyverson, men brasilianeren headet over. Gjestene fortsatte å presse, men det ble bare halvsjanser for Alavés. Real Madrid kom seg mer inn i kampen igjen, og etter 72 minutter stormet Danilo opp langs siden, før han spilte ut mot Ronaldo, ble portugiseren ble blokkert. Bale forsøkte et innlegg kun sekunder senere, men ballen gikk gjennom feltet. 

To kjappe

Real Madrid forsøkte å kontre ved flere anledninger, men hver gang ble de brutt av en dårlig pasning eller svake involveringer. Syv minutter før slutt la Carvajal inn til Bale på bakerste, men waliseren fikk for dårlig vinkel og ballen endte i nettveggen. Kovacic testet skuddfoten fra langt hold kun et minutt senere, men Pacheco hadde god kontroll. Fem minutter før slutt fikk Ronaldo ballen ute til siden, og spilte videre til Isco som var på løp inn i boksen. Magikeren smelte til fra skrå vinkel, og nærmest tryllet ballen opp i nettaket, forbi Pacheco til 2-0. Vakkert av Isco. 

Tre minutter før full tid fikk Real Madrid frispark på siden av 16-meteren, og Bale smelte ballen i tverrliggeren. På returen dukket omsider Nacho opp, og stupte inn kampens tredje. Dermed stod det 3-0 på Santiago Bernabéu, etter to scoringer på snaue tre minutter. Det betyr tre nye poeng til Real Madrid, og fortsatt tabelltopp. 

Spillervurderinger

Kiko Casilla (3+): Er offensiv og aktiv. Solid i feltarbeidet, tross en glipp. Fremme og bryter flere baller utenfor 16-meteren, og gjør alt i alt en god kamp. Burde han velges fremfor Navas i kampene som følger?

Danilo Luis (3+): Involverer seg i spillet flere ganger, og håndterer godt å spille på feil side. Timer litt dårlig i forsvar ved enkelte tilfeller, men kommer ut av det uten baklengs. Kunne fort hatt en assist.

Raphaël Varane (N/A): Må ut med skade allerede etter 11 minutter. Får krysse fingra for at det ikke er alvorlig, og at han er tilbake igjen snart.

Pepe Lima (3+): Har kontroll på stort sett alt som kommer, og er solid. Kommer litt bak Deyverson i enkelte situasjoner, men har relativt god kontroll gjennom hele kampen. 

Nacho Fernández (4+): Er solid både langs bakken og i lufta, og har tatt ekstremt store steg denne sesongen. Scorer i tillegg et mål på returen fra frisparket til Bale. Godt å ha en spiller som håndterer flere posisjoner.

Luka Modric (2+): Ingen god kamp av kroaten. Tar ved flere tilfeller en finte for mye, og mister ballen alt for ofte. Er ikke så trygg og oppfinnsom som tidligere. Trenger Modric i bedre form mot slutten av sesongen. 

Toni Kroos (3+): Er som vanlig god til å strø baller, og er trygg med ball i beina. Blir tidvis veldig usynlig, men gjør omtrent ingen feil, og leverer helt på det jevne. 

Isco Alarcón (5- BB): Er en trollmann med ballen i beina, og ser ut til å virkelig nyte fotball for tiden. Finter halve laget, beholder ballen, gjenvinner ballen, og scorer et mål. Den desidert beste til Real Madrid mot Alavés. 

Gareth Bale (2-): Waliseren er nok en gang svak, og bidrar med absolutt ingenting. Mister ballen, bommer på innlegg og involverer seg ikke i spillet. Må heve prestasjonene fremover. Har et flott frispark som til slutt ender i mål. 

Karim Benzema (3): Åpnet kampen veldig sterkt, hvor han var aktiv og involverte seg i spillet. Scorer et mål, men burde vært avblåst for offside. Forsvinner mer og mer i andre omgang.

Cristiano Ronaldo (3-): Har noen flotte detaljer, og forsøker seg på både veggspill og avslutninger. Det sitter omsider ikke helt for portugiseren, og det blir litt mye halvveis. 

Innbytterne: 

Dani Carvajal (4): Kommer inn fra benken etter elleve minutter, og gjør en liten feil med en gang, men kommer seg hurtig inn i spillet. Har en målgivende pasning, og er toneangivende fremover. God kamp av backen.

Mateo Kovacic (3+): Kommer inn og tilfører løpskraft på midten. Er med å hjelpe Real Madrid tilbake inn i kampen igjen. Solid innhopp fra kroaten. 

Lucas Vázquez (3): Får ikke veldig mange minutter på banen, men forsøker å involvere seg i spillet med en gang. Helt ok innhopp. 

Hva syns du om kampen mot Alavés? 

Pmn6