Extra large  he21614
SEIER: Asensio, James, og Morata leverte alle solide prestasjoner og sikret seieren for Real Madrid.

Referat: Leganés (B)

Morata, James og Asensio var sterkt delaktige i kampen mot Leganés og sikret seieren.

Leganés 2-4 Real Madrid
Estadio Municipal de Butarque, Madrid
LaLiga Santander, runde 30
Onsdag 5. april, kl. 21.30

0-1 James Rodríguez (15') - Assist: Asensio
0-2 Álvaro Morata (18') - Assist: Nacho
0-3 Álvaro Morata (22') - Assist: Kovacic
1-3 Gabriel Pires (31')
2-3 Luciano Neves (34')
2-4 Martin Mantovani (48') - [selvmål]

Etter en tettspilt kamp mot Alavés i helgens runde, så var det onsdag kveld duket for en ny runde av LaLiga Santander. Det første av to lokaloppgjør på rad, hvor lilleputten Leganés var føste lag ut. Vertene fra sør-Madrid lå fire poeng over nedrykksstreken i forkant av oppgjøret mot storebror, og hadde spilt fire kamper på rad uten å tape. Real Madrid jaktet på sin side den femte seieren på rad i LaLiga onsdag kveld, samt en positiv opplevelse inn mot El Derbi.

Real Madrid: Navas - Danilo, Nacho, Ramos, Marcelo - Kovacic (Modric 81'), Casemiro, James (Isco 72') - Vázquez, Morata (Mariano 78'), Asensio

Leganés: Iago - Rico, Mantovani, Bustinza - Tito, Siovas, Timor, Szymanowski - Pérez, Gabriel, Luciano

Tre mål på syv minutter

Real Madrid var den klare favoritten før møtet med byrivalen Leganés, og åpnet kampen best, som forventet. Allerede etter tre minutter kom kampens første sjanse, etter at Morata fintet vekk en mann og sendte ballen mot mål, men avslutningen gikk utenfor. Det ble etter den første sjansen en rolig periode med tanke på sjanser, hvor Los Blancos presset, men gjestene forsvarte seg godt. Et kvarter ut i kampen skulle vi om sider få kampens første mål, og det var byens største lag som tok ledelsen. Asensio snappet opp en ball på midten, og førte hele veien inn i feltet, før han spilte tversover til James som bredsidet inn 0-1.

Kun to minutter etter målet var Danilo på vei fremover, og backen testet skuddfoten fra drøye 16 meter, men Iago fikk dyttet ballen til hjørnespark. James slo det påfølgende hjørnesparket inn mot Nacho, som stusset ballen videre til Morata, og spissen headet ballen over keeper, inn i det lengste hjørnet til 0-2. Real Madrid var i dytten nå, og Morata testet skuddfoten fra hjørnet av 16-meteren kun et minutt etter scoringen, men avslutningen gikk utenfor. Gjestene var ikke ferdige, for etter 22 minutter stormet Kovacic fremover, før han spilte gjennom Morata, og spissen var iskald da han satte inn 0-3. Tre mål på syv minutter for Real Madrid.

To reduseringer

Kampen så ut til å være mer eller mindre over etter de tre scoringene, men Leganés tok seg sammen, og satte i gang et voldsomt press. Tre minutter før halvtimen var spilt kom de på en kontring, og spilte ballen tversover, men avslutningen til Tito gikk utenfor. Et minutt etter halvtimen var passert kom Diego Rico opp langs venstresiden og spilte ballen inn i feltet til Gabriel som sklidde inn 1-3. Scoringen burde omsider vært annulert, ettersom Diego Rico var i offside da han mottok ballen på siden.

Et par minutter senere var Leganés frempå igjen, og vant et hjørnespark. Corneren ble slått inn, og til slutt datt ballen ned hos Luciano, som enkelt satte inn 2-3. Dårlig markering fra Nacho var grunnlaget for målet. Syv minutter før hvilen fikk Lucas Vázquez muligheten til å sette inn Los Blancos sitt fjerde mål etter han ble spilt opp av Asensio, men Iago var med på notene og reddet mesterlig. Fire minutter før hvilen kontret Real Madrid, og ballen endte til slutt opp hos Danilo, men avslutningen ble for svak. I siste minutt av omgangen testet Bustinza skuddfoten fra langt hold, men Navas reddet, og dermed gikk lagene til hvilen på 2-3.

Hurtig scoring

Som i den første omgangen så var det Real Madrid som åpnet best. Kun to minutter ut i omgangen så driblet Asensio seg forbi flere mann før han ble felt til side for 16-meteren. James sendte frisparket inn mot Morata som headet ballen i mål via Mantovani til 2-4. Los Blancos fortsatte å presse etter scoringen, og kun to minutter etter målet kom de på en kontring, hvor Asensio spilte Kovacic fri med en flott tversoverpasning. Kroaten hadde all tid i verden, men forsøkte å lobbe over målvakten, og feilet fullstendig.

Real Madrid fortsatte å kontre, og etter 52 minutter fikk Lucas en stor sjanse da Morata slapp ballen gjennom til kantspilleren. Lucas sendte kula mot mål, men Iago fikk dyttet ut til hjørnespark. To minutter senere var det Leganés sin tur til å angripe, etter at Casemiro mistet ballen i farlig posisjon, men Garcia skjøt over. Etter dette startet en langt roligere periode, hvor ingen sjanser ble skapt fra noen av lagene.

Like før klokka slo 70 minutter forsøkte Los Blancos å få ballen i mål, men det endte i mye klabb og babb, og ballen ble til slutt klarert. Ti minutter før full tid var Leganés frempå igjen, ved Szymanowski. Kantspilleren kom seg forbi Marcelo, Kovacic og Ramos, før han lag ballen inn i feltet, men ingen fulgte opp. Syv minutter før full tid kom Real Madrid på nok en kontring, og Asensio forsøkte å finne Ramos i feltet, men pasningen ble for lang. Like før klokka slo 90 minutter trikset Lucas med seg ballen inn i feltet, og kunne trille ballen forbi målvakten, men skjøt i stedet rett på keeper. Nærmere kom ingen av lagene, og det endte til slutt 2-4, hvilket betyr tre nye poeng for Real Madrid, og fortsatt tabelltopp.

Statistikk

Ballbesittelse: 62%
Skudd: 18
Skudd på mål: 8
Innlegg: 15
Hjørnespark: 4
Offside: 1
Antall pasninger: 627
Vellykkede pasninger: 537 (85,6%)

Spillervurderinger:

Keylor Navas (3): Har i store deler av kampen en meget rolig dag på jobben. Er fremme og bryte noen innlegg, men får veldig få skudd mot seg. Kan ikke klandres for noen av målene.

Danilo Luis (3-): Er ikke der han skal være på den første scoringen, og hele siden er åpen. Gjør ellers få feil, og er veldig ofte involvert fremover på banen. Er god til å delta i kontringene, og har et godt skudd på mål.

Nacho Fernández (3): Glipper litt i markeringen på Leganés sin første scoring, og gjør noen småfeil her og der. Første kamp på lenge hvor han ikke har vært bunnsolid. Er derimot god til å sikre når Ramos er ute av posisjon, og gjør en helt godkjent kamp.

Sergio Ramos (3-): Er veldig ofte ute av posisjon, og ligger nesten alltid litt for høyt. Blir alt for lett rundet av Szymanowski, og sliter tidvis defensivt. Burde fulgt løpet til Gabriel på den første scoringen. Er sterk som vanlig på dødball, men sliter mer langs bakken.

Marcelo Vieira (3): Veldig nøytral i denne kampen. Stormer ikke opp langs siden som vanlig, og holder seg litt mer hjemme. Er ikke spesielt god noen av veiene, men gjør heller ikke mange feil, og blir en helt ok kamp fra brasilianeren.

Mateo Kovacic (4+): Løper mye, og er god i gjenvinningsfasen. Mye involvert i spillet, og bommer på svært få pasninger. Har godt driv, og tar med seg en flott målgivende pasning. God kamp fra den unge kroaten.

Carlos Casemiro (3): Blir løpende litt mellom forsvaret og angrepet uten å bli involvert i store deler av kampen. Har noen gode gjenvinninger, men er ikke like dominant som han kan være, og blir alt i alt en helt godkjent kamp.

James Rodríguez (4): Scorer et mål, slår gode dødballer og briljerer tidvis. Har et godt venstreben, og utnytter det, men faller tidvis ut av kampen, slik han har til vane for denne sesongen. Viktige involveringer, men må forsøke å holde det gående gjennom hele kampen. Var tydelig irritert da han ble byttet ut.

Lucas Vázquez (3+): Løper smått utrolige 13km, og forsøker å involvere seg i kampen. Kommer til mange gode sjanser, men bommer på samtlige. Blir svak i duellspillet, men viser tidvis frem noen flotte detaljer. Varierende prestasjon, men totalt sett godkjent.

Álvaro Morata (5- BB): Er trygg og god i avslutningsfasen, og kommer seg til flere gode sjanser denne kampen. Scorer to mål, et på hjørnespark, og et i spill. I tillegg er han avgjørende med sin heading på det fjerde målet. Banens beste for Real Madrid i dag.

Marco Asensio (4+): Unggutten leverer som vanlig når han får sjansen, og sentral i alt som skjer fremover for Real Madrid. God til å vende spillet og finne sine lagkamerater. Tar med seg en målgivende pasning, og en meget solid prestasjon.

Innbytterne:

Isco Alarcón (3+): Er aktiv når han kommer inn, og viser som alltid frem sin ballkontroll. Strør noen fine pasninger, men får ikke preget kampen slik han kan.

Mariano Mejía (3): Løper og kjemper, og kommer seg nesten til en sjanse. Får ikke så mye å jobbe med, men positivt for spissen å få noen minutter på banen igjen.

Luka Modric (N/A): Spilte for kort til å få noen vurdering.

Hva syns du om kampen? 

Pmn6