Extra large  he11790
MÅLSCORER: Pepe scoret det eneste målet til Real Madrid i El Derbi.

Referat: Atlético Madrid (H)

Det endte med poengdeling i et sjansefattig El Derbi på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 1-1 Atlético Madrid
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 31
Lørdag 8.april, kl. 16.15

1-0 Pepe Lima (52') - Assist: Toni Kroos
1-1 Antoine Griezmann (85') - Assist: Correa

Lørdag ettermiddag var det duket for et av de største oppgjørene i LaLiga, og verden da El Derbi stod for tur. Denne gang var det Atlético Madrid sin tur til å gjeste Santiago Bernabéu, og rojiblancos gikk inn i oppgjøret med god form. Det samme gjorde Real Madrid, som har vunnet fem kamper på rad, og det var derfor ventet et meget spennende oppgjør i Madrid. Oppgjøret var viktig for begge lag, men spesielt for Real Madrid, som ved seier ville gjøre sjansene til Barcelona noe mer vanskelig. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Pepe (Nacho 67'), Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos (76') - Bale (Lucas 80'), Benzema, Ronaldo

Atlético Madrid: Oblak - Juanfran, Savic, Godin, Felipe Luis - Gabi, Saul, Koke, Carrasco - Torres, Griezmann

Jevnspilt åpning

Det var to formsterke lag som stilte til start på Santiago Bernabéu, hvor begge lag hadde tilnærmet full tropp. Gjestene fra sør i hovedstaden kom til den første sjansen, da Saul headet utenfor etter fire minutter. I de neste minuttene kjempet begge lag om ballen, hvor Los Blancos etablerte et lite overtak med tanke på ballbesittelse. Det ble omsider ikke skapt mange sjanser for noen av lagene, og forsvarene holdt unna. 

Begge lag forsøkte seg med skudd på mål, uten at de satte Oblak og Navas på de helt store prøvelsene. Like før halvtimen var spilt fikk Benzema en scoringssjanse, men Oblak var med på notene og dyttet ballen til hjørnespark. Bale headet ballen utenfor på det påfølgende hjørnesparket. Kun minuttet etter halvtimen var spilt så trodde hele Santiago Bernabéu at det stod 1-0 til Real Madrid, etter at Cristiano ble spilt gjennom. Portugiseren fintet vekk Oblak før han sendte ballen mot mål, men på linja stod Savic og stanget ballen unna på mesterlig vis. 

Bale fikk muligheten på hodet kun sekunder senere, men headingen gikk utenfor. Sergio Ramos holdt på å servere ledelsen til gjestene etter 39 minutter da han spilte en pasning rett til Griezmann. Franskmannen førte med seg ballen, men et godt returløp fra både Pepe og Ramos hindret han. Griezmann fikk omsider fyrt av et skudd, men Navas i full strekk fikk dyttet ballen til corner. Flere sjanser ble det ikke i omgangen, og lagene gikk til hvilen på 0-0. 

Pepe scorer på hodet

Det var de helhvite vertene som åpnet andre omgang best, og Ronaldo fikk muligheten på hodet kun to minutter ut i omgangen, men headingen gikk utenfor. To minutter senere fikk Benzema sjansen på volley, men nok en gang var Oblak sterk og reddet avslutningen. Syv minutter ut i omgangen fikk Real Madrid frispark på siden av 16-meteren, og Kroos stilte seg som vanlig opp. Tyskeren slo en meget god ball inn, og i feltet hadde Pepe revet seg løs fra Juanfran. Portugiseren steg til værs og stanget inn ledelsen. 

Real Madrid hadde en god periode og kun to minutter etter scoringen fikk Carvajal en stor sjanse, men backen smelte ballen over mål. Gjestene kom på sin første visitt i omgangen like før timen var spilt, da Saul sendte et langskudd mot mål, men Navas reddet sikkert. Kun sekunder senere fikk Torres en stor sjanse, da Carrasco spilte han alene med Navas. Nok en gang var burvokteren fra Costa Rica god, og hindret utlikning. 

Gjestene utlikner

Real Madrid hadde spilt veldig godt defensivt den første timen, og mye takket være Pepe som var utrolig solid. Dessverre for Los Blancos så måtte portugiseren forlate banen med en skade etter 67 minutter. Igjen ble det en periode hvor ingen av lagene skapte de helt store sjansene, hvor det endte i svake skuddforsøk eller brytningen for begge lag. Vertene så fornøyde ut med 1-0, og senket tempoet, hvilket igjen gjorde at Atlético kom mer og mer inn i kampen igjen. 

Fem minutter før slutt fikk gjestene lønn for strevet da Correa spilte en vakker stikker til Griezmann, og franskmannen var nådeløs alene med Navas, hvilket resulterte i utlikning. Simeone gjorde et taktisk bytte med en gang, hvor Gimenez kom inn for Carrasco. Flere sjanser ble det ikke for noen av lagene, og spesielt Atlético Madrid så ut til å være fornøyde med 1-1. Det er verdt å nevne at Real Madrid ikke skapte en sjanse mot mål etter det var spilte 54 minutter, og så ut til å forsvare ledelsen. 

Statistikk

Ballbesittelse: 61%
Skudd: 20
Skudd på mål: 6
Innlegg: 16
Hjørnespark: 6
Offside: 0
Antall pasninger: 596
Vellykkede pasninger: 509 (85,4%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (4): Har noen gode redninger, og virket veldig trygg sammenliknet med tidligere kamper. Er god en mot en, og stopper de skuddene som kommer mot mål. Kan ikke klandres for målet. 

Dani Carvajal (3): Har relativt god kontroll defensivt, men får ikke involvert seg nok offensivt. Kan nok skyldes at Bale er svak for tiden, og at lite skjer på høyresiden, men trenger flere bidrag fra Carvajal i tiden fremover. 

Pepe Lima (5- BB): Solid defensivt og slipper ikke til noe i tiden han spiller. Scorer i tillegg et mål, og er lagets beste i dag. Viser at han er god i store oppgjør, og fungerer som limet i forsvaret. Vi får håpe skaden ikke er alvorlig. 

Sergio Ramos (3+): Gjør få feil når Pepe er på banen, men med en gang Nacho kommer inn, så begynner han å forlate posisjonen sin. Gjør en godkjent kamp, men har en kritisk feilpasning i første omgang, som kunne resultert i mål. Må luke vekk feilene. 

Marcelo Vieira (4-): Bidrar offensivt, og har relativt god kontroll defensivt, selv om han tidvis sliter litt med Carrasco. Er langt mer aktiv fremover enn Carvajal, og opptrer som en angrepsspiller ekstra. 

Luka Modric (4-): Styrer midten godt, og er veldig aktiv i første omgang. Forsøker seg på en rekke skudd, hvilket er positivt å se. HAr også noen glimrende pasninger. Forsvinner litt mer i andre omgang. 

Carlos Casemiro (3+): Stabiliserer midten godt, og vinner de fleste duellene på midten, spesielt i første omgang. Har ikke like mange dueller som i andre kamper, og får totalt sett en rolig jobb som ballfordeler. 

Toni Kroos (4-): Slår som vanlig meget gode dødballer, og blir belønnet med en målgivende pasning. Har god kontroll på midten og strør pasninger. Blir hardt tatt i første omgang, men kommer seg gjennom kampen uten skade. Godkjent av tyskeren. 

Gareth Bale (2): Skaper absolutt ingenting, og finner virkelig ikke formen. Slurver i pasningsspillet, og kommer ikke til noen gode skuddsjanser. Vinner en del dueller i feltet, men må virkelig vise seg fra en bedre side mot Bayern og Barcelona. 

Karim Benzema (3): Aktiv i første omgang, og flink til å kombinere med sine lagkamerater. Får ikke mye å jobbe med gjennom kampen, og skaper derfor ikke mange sjanser. Trenger flere oppspill for å få vist frem sine styrker. 

Cristiano Ronaldo (3): Aktiv i første omgang, har noen smarte pasninger og jobber hjem når han mister ball. Burde hatt et mål, men Savic hindret han mesterlig. Blir litt mer tilbaketrukket i andre omgang. 

Innbytterne: 

Nacho Fernández (2): Tilfører ingenting når han kommer inn, og er veldig statisk da Griezmann ble spilt gjennom. Tilfører usikkerhet til forsvarsrekka, og får ikke vist seg fra sin beste side. 

Isco Alarcón (3): Tilfører ikke noe spesielt, men gjør heller ingen feil. Helt ok innhopp fra magikeren. 

Lucas Vázquez (2-): Får kun ti minutter på banen, men tilfører absolutt ingenting. Mister ballen i den siste besittelsen. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6