Extra large  5am2772
TO MÅL: Cristiano Ronaldo scoret to mål, og sikret et godt utgangspunkt for Real Madrid.

Referat: Bayern München (B)

Real Madrid kjempet seg tilbake i kampen, og vant til slutt på bortebane i Champions League.

Bayern München 1-2 Real Madrid
Allianz Arena, München
Champions League, Kvartfinale
Onsdag 12.april, kl.20.45

1-0 Arturo Vidal (25') - Assist: Robben
1-1 Cristiano Ronaldo (47') - Assist: Carvajal
1-2 Cristiano Ronaldo (77') - Assist: Asensio

Tirsdag og onsdag denne uken var det igjen duket for verdens beste turnering innen fotball, nemlig Champions League. To oppgjør var allerede avgjort, hvor Juventus og Monaco tok de første stikkene. Onsdag kveld var det derimot klart for det største av de fire kvartfinale-oppgjørene i turneringen da Real Madrid gjestet Bayern München på Allianz Arena. Det var kampen alle ventet på, mellom to av de absolutt største lagene i fotballverden. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric (Kovacic 90+1), Casemiro, Kroos - Bale (Asensio 59'), Benzema (James 84'), Ronaldo

Bayern München: Neuer - Lahm, Martinez, Boateng, Alaba - Alonso, Vidal, Robben, Thiago, Ribery - Müller

Vertene åpnet best

Onsdag kveld gjestet Real Madrid Allianz Arena, for å spille den første av to kvartfinaler i Champions League, og som forventet så åpnet vertene klart best. Bayern München trillet ball, og hadde full kontroll i åpningsminuttene, hvor Los Blancos slet med å bryte opp spillet. Vertene skapte derimot ikke mange sjanser, på tross av ballbesittelsen, og det ble til en meget rolig åpning med mye trilling av ball. 

Selv om det var Bayern München som hadde ballen, så var det Real Madrid som skapte den første sjansen. Et drøyt kvarter ut i kampen fikk gjestene fra Madrid et hjørnespark, hvilket til slutt endte opp tilbake hos Kroos, og tyskeren prikket ut Benzema i feltet. Franskmannen headet via bakken mot mål, men Neuer fikk en hånd på ballen og hindret scoring. Det var omsider vertene som skulle sette ballen i mål først, også de skapte noe ut fra et hjørnespark. Robben fant Vidal i feltet, og chileneren stanget ballen i mål til 1-0. Selv om Bayern München hadde halvparten av spillerne Real Madrid hadde i feltet så sviktet Nacho i markeringen. 

Høyere tempo mot sutten

Etter målet ble det igjen et periode hvor lagene trillet ball, uten å skape det helt store, men det gikk derimot svært hardt utover Casemiro, som måtte ta telling flere ganger. Fem minutter før hvilen så ble det omsider en tempoøkning. Først fikk Vidal en ny stor sjanse da Robben fant han i feltet, men denne gang gikk headingen over. To minutter senere kom Real Madrid til en dobbeltsjanse, først ved Ronaldo, hvor Neuer dyttet til hjørnespark, og deretter ved Kroos som sendte et skudd som gikk like utenfor.

I det siste spilleminuttet av omgangen skjedde det omsider en meget kontroversiell ting. Ribery driblet rundt på 16-meteren før han sendte en avslutning mot mål som gikk i brystet på Carvajal, men dommeren ville det annerledes og pekte på straffemerket. Vidal stilte seg opp, men sendte straffen via tverrliggeren og over mål. Ballen lyver aldri. Like etter testet Bale skuddfoten fra 20 meter, men Neuer flyttet seg hurtig og reddet ballen. Dermed gikk lagene til hvile på 1-0. 

Hurtig utlikning

Real Madrid var nødt til å snu kampen etter en første omgang uten de store sjansene, og nettopp det skjedde i den andre omgangen. Casemiro slo ut til Carvajal på kanten, som igjen fant Ronaldo i feltet, og portugiseren gjorde ingen feil med innlegget. Dermed stod det 1-1, og det var på nytt spenning i kampen. Kun tre minutter senere ble Bale spilt gjennom, og waliseren så etter Cristiano i feltet, men det ble for trangt og det ebbet ut i et balltap. 

Bale fikk en sjanse til å gjøre det godt igjen fem minutter senere da Modric fant han i feltet med et innlegg, men som vanlig reddet Neuer. Den tyske sisteskansen var lynhurtig og dyttet ballen til hjørnespark. En time ut i kampen skjedde noe som skulle endre kampbildet totalt, da Javi Martinez pådro seg sitt andre gule kort på tre minutter og ble sendt av banen. Den neste sjansen kom fem minutter senere ved Ramos på et frispark som snek seg like utenfor stolpen til Neuer. 

Opp i ledelsen

Los Blancos fortsatte å skape sjanser, og Benzema fikk stå helt umarkert på seks meter, men headingen gikk over. Sekunder senere fikk han en ny sjanse da Carvajal spilte han frem i feltet, men nok en gang var Neuer kjapt nede og reddet avslutningen. Asensio hadde entret banen for Bale, og testet skuddfoten 17 minutter før slutt, men som resten av kampen var Neuer med på notene. Kun sekunder senere var det Ronaldo sin tur til å teste Neuer, men avslutningen ble stoppet av underarmen til Bayern München sin målvakt. Casemiro jaktet opp returen, og sendte ballen mot mål, uten mer hell. 

Real Madrid var omsider ikke ferdige for kvelden, for et snaut kvarter før slutt så scoret de igjen. Asensio fant Cristiano i boksen med et vakkert innlegg, og portugiseren tuppet ballen mellom beina på Neuer og i mål. Dermed fikk omsider Los Blancos ballen forbi Neuer igjen, etter massivt press i lang tid. Ti minutter før full tid fikk Marcelo stå helt fri etter et innlegg fra Ronaldo, men avslutningen til brasilianeren skrudde utenfor. På overtid så trodde alle at det stod 1-3 etter at Ramos headet en ball i mål på et frispark fra Kroos, men kapteinen var i offside. Dermed endte det 1-2 på Allianz Arena, og Real Madrid har et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabéu neste tirsdag. 

Statistikk

Ballbesittelse: 52%
Skudd: 23
Skudd på mål: 12
Innlegg: 21
Hjørnespark: 4
Offside: 3
Pasninger: 574
Vellykkede pasninger: 512 (89,2%) 

Spillervurderinger

Keylor Navas (3): Kan ikke klandres på scoringen, selv om den kommer tilnærmet rett på. Har utenom det en meget rolig kamp, og blir ikke satt på de helt store prøvelsene. 

Dani Carvajal (5+ BB): Var helt enorm denne kampen. Full kontroll på Ribery bakover på banen, og var delaktig i spillet gjennom hele kampen. Innleggene og kombinasjonsspillet satt meget godt, og holder det gående hele kampen opp og ned langs siden. 

Nacho Fernández (4-): Svikter i markeringen på Vidal på det første målet, men gjør ellers en godkjent kamp. Ligger bak som den avventende stopperen, og sikrer for Ramos. Spesielt god i løpsdueller. 

Sergio Ramos (5): Har god kontroll i hele kampen, og spiller med en god blanding av aggressivitet og tålmodighet. Scorer et mål som blir annulert på offside, men er ellers bunnsolid og styrer laget på en god måte. 

Marcelo Vieira (4+): Har god kontroll defensivt, og er aktiv offensivt. Bommer noen ganger mot Robben, men er ikke ute av posisjon og tilfører et reelt forsvar. Bommer litt med innleggene offensivt, men er delaktig i spillet og gjør en godkjent kamp. 

Luka Modric (4): Er aktiv i begynnelsen av kampen, og holder midten stabil i første omgang sammen med Kroos. Forsvinner tidvis litt ut av kampen, og mangler litt offensiv kreativitet, men gjør en godkjent kamp. 

Carlos Casemiro (5-): Får mye juling i første omgang, men kjemper seg gjennom det og gjør det vanskelig for Bayern München. Er en gigant i andre omgang og hindret alt som er av spill fra vertene. Er i tillegg stødig i pasningsspillet og jobber hardt. 

Toni Kroos (4+): Strør baller som alltid, og har full kontroll i pasningsspillet. Er noe mer aggressiv, både i form av taklinger og posisjonering. Slår gode dødballer, og gjør alt i alt en godkjent kamp mot sitt gamle lag. 

Gareth Bale (2+): Har fortsatt ikke funnet tilbake til formen, og svikter tidvis i pasningsspill, innlegg og skuddforsøk. Mister ballen noe for lett, men er på den andre siden solid i det defensive arbeidet. 

Karim Benzema (4): Jobber som en helt, og kombinerer flott med en rekke medspillere. Får noen avslutningsforsøk, og setter medspillerne opp i gode posisjoner. Får ikke kula i mål, men gjør en godkjent kamp ellers. 

Cristiano Ronaldo (5+): Scorer to mål, og posisjonerer seg som alltid meget godt. Delaktig i spillet, og gjør en jobb defensivt til en forandring. Dukker opp når det er som viktigst, og leverer en meget god prestasjon. 

Innbyttere: 

Marco Asensio (4): Er uredd og bidrar med flyt i spillet og gode initiativ. Har en målgivende pasning, og bidrar ellers med et skudd og gode pasninger. Godt innhopp. 

James Rodríguez (3): Forsøker å involvere seg i spillet, men får ikke tid til å sette sitt preg på kampen. 

Mateo Kovacic (N/A): Får ikke tilstrekkelig med spilletid for en vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Bayern München? 

Pmn6