Extra large  he22348
MAGIKER: Isco sikret seieren med to mål mot Sporting Gijón, og hadde en rekke dribleshow.

Referat: Sporting Gijón (B)

Real Madrid ga aldri opp og kjempet seg til seier mot Sporting Gijón.

Sporting Gijón 2-3 Real Madrid
Estadio El Molinon, Gijón
LaLiga Santander, runde 32
Lørdag 15.april, kl.16.15

1-0 Duje Cop (13') - Assist: Vesga
1-1 Isco Alarcón (16') - Assist: Vázquez
2-1 Mikael Vesga (50') - Assist: Babin
2-2 Álvaro Morata (59') - Assist: Danilo
2-3 Isco Alarcón (90') - Assist: Marcelo

Lørdag ettermiddag var det duket for nok en runde i LaLiga Santander, og denne gang var det klart for et oppgjør mellom topp og bunn. Sporting Gijón har hatt en tøff sesong, og står i fare for å rykke ned, mens Real Madrid jakter ligatittelen. Grunnet et tøft kampprogram så startet Zidane med en antatt svakere tropp, hvor kun to spillere fra onsdagens kamp stilte til start, slik at de hadde friske bein til tirsdagens kamp mot Bayern München. 

Real Madrid: Casilla - Danilo, Nacho, Ramos, Coentrão (Marcelo 57') - Isco, Kovacic (Casemiro 89'), James - Lucas (Mariano 71'), Morata, Asensio

Sporting Gijón: Cuellar - Castellano, Mere, Babin, Amorebieta, Carmona - Alvarez, Vesga, Gomez, Lopez - Cop

Vertene i ledelsen tidlig

Onsdag spilte Real Madrid på en fullsatt Allianz Arena, og lørdag stod Sporting Gijon på El Molinon for tur. Som forventet så tok Los Blancos initiativet fra start, og førte ball. Det var omsider få sjanser som ble skapt fra de helhvite gjestene, og det så ut til å bli en rolig start på kampen. Vertene var ikke helt ufarlige, og syv minutter ut i kampen ble det slått inn mot Cop, som knuste Coentrão i hodeduell, men ballen ble til slutt dyttet over. 

Real Madrid fikk deres første sjanse etter ti minutter, da James fant Ramos i feltet på et frispark, men kapteinen fikk ikke nok trykk i ballen. Kun et minutt senere fikk Lucas stå helt fri i feltet, og Danilo fant han med et praktfullt innlegg, men headingen gikk over. Tross en stor sjanse for gjestene, så var det Sporting Gijón som skulle ta ledelsen. Vesga spilte en praktfull lobb-pasning til Cop som ikke hadde noen problemer med å sende vertene i ledelsen. 

Magikeren utliknet hurtig

Bunnlaget sjokkerte gjestene med en tidlig scoring, men gleden varte ikke lenge. Kun tre minutter senere spilte Lucas ballen til Isco, og magikeren driblet seg rundt tre mann før han limte ballen i krysset til 1-1. Meget, meget vakkert! I perioden etter scoringen så falt tempoet noe, og det tok hele ti minutter til vi fikk den neste sjansen. Denne gang var det Morata som fikk sjansen til å score med hodet, etter at Lucas fant han i feltet, men spissen headet over. 

Kun sekunder før halvtimen var nådd holdt Nacho på å servere vertene deres andre scoring med et håpløst tilbakespill, men Casilla var våken og hindret scoring. Seks minutter senere sendte James er hardt innlegg mot Lucas, som en Sporting-spiller holdt på å takle i mål, men det ebbet ut i intet. Real Madrid var nære på et innlegg fra Coentrão fem minutter før hvilen, men heller ikke det resulterte i mål, og dermed gikk lagene til pause på 1-1. 

Mål og utlikning

Som i første omgang så var det Real Madrid som kom best i gang, og allerede tre minutter ut i omgangen så burde det stått 1-2. James sendt et perfekt slått frispark inn mot Nacho, som headet mot mål, men Cuellar reddet mesterlig, og hindret ledelse til gjestene. Kun et minutt senere så var det derimot vertene som tok ledelsen igjen. Et frispark fra langt hold ble sendt inn i boksen mot Babin, som fikk stå helt fri og stusse ballen videre inn i feltet. Vesga kom først på ballen og headet den i bue over Kiko Casilla til 2-1. 

Los Blancos begynte umiddelbart å presse etter scoringen, og James testet skuddfoten 53 minutter ut i kampen, men Cuellar hadde full kontroll. Det skulle omsider ikke ta alt for lang tid før laget fra hovedstaden utliknet igjen. Snaut en time ut i kampen så sendte Danilo inn et perfekt innlegg til Morata, og spissen headet ballen sikkert i det lengste hjørnet til 2-2. Kun tre minutter senere kunne Danilo gått fra tilrettelegger til målscorer, men headingen gikk utenfor. 

ISCO.

Drøye fem minutter etter målet fikk Morata muligheten på hodet igjen på et innlegg fra Marcelo, men Cuellar hadde kontroll og reddet. Isco hadde vist seg frem ved flere anledninger denne kampen, og 20 minutter før full tid var magikeren nære å drible hele laget på vei til mål, men ble stoppet av siste mulige mann. Et utrolig show fra spanjolen, og han var ikke ferdig for kvelden, han skulle nemlig fortsette og hjemsøke Sporting Gijón.

Et poeng var ikke godt nok, og Zidane var nødt til å gjøre grep for å ta med alle tre poengene. Grepene han tok påvirket omsider ikke kampen i stor nok grad, ettersom samtlige anstrengelser endte i halv-sjanser. I siste ordinære spilleminutt skulle omsider kveldens store gigant dukke opp, nemlig Isco. Magikeren smelte ballen i korthjørnet, forbi Cuellar, og sendte Real Madrid i ledelsen for første gang i kampen. Flere mål ble det ikke, og Los Blancos tok med alle tre poengene hjem til hovedstaden. 

Statistikk

Ballbesittelse: 69%
Skudd: 18
Skudd på mål: 7
Hjørnespark: 8
Innlegg: 41
Offside: 3
Antall pasninger: 721
Vellykkede pasninger: 534 (74%)

Spillervurderinger 

Kiko Casilla (3): Kan ikke direkte klandres for noen av målene, men er kanskje litt passiv på det første målet og litt feilposisjonert på det andre. Er derimot veldig solid i feltet, og spiller med en aggressiv spillestil. Er nok noen hakk bak Navas. 

Danilo Luis (4+): Spiller en strålende kamp, og er spesielt god fremover i banen. Har en rekke innlegg som treffer perfekt, og jobber godt begge veier gjennom hele kampen. Har noen slurvete touch, men rydder opp igjen. 

Nacho Fernández (3): Virker tidvis litt utrygg, og blir en smule statisk på den første scoringen. Er ellers solid i pasningsspillet og i duellspillet. Må opp noen hakk mot Bayern og Barcelona, men spiller en godkjent kamp. 

Sergio Ramos (3+): Flink til å presse opp laget når de ligger under, og spesielt mot slutten hvor han selv er flink til å delta i det offensive spillet. Rekker ikke ut til Babin på mål nummer 2, men gjør ellers en solid kamp. 

Fabio Coentrão (2): Har lite, om noe i det hele tatt å bidra med. Bommer på samtlige innlegg i de første 40 minuttene, og treffer totalt på et forsøk. Forsøker å involvere seg, men evner ikke bedre. Må gå noen runder med seg selv. 

Isco Alarcón (6 BB): FOR EN KAMP! Magikeren storspiller fra start til slutt. Dribler akkurat hvem han vil, har stålkontroll på ballen, jobber hjem, slår gode pasninger, og ender til slutt opp med to mål. Dribler omtrent hele laget 70 minutter ut i kampen, og ser ut til å kunne gjøre akkurat slik han vil. Gi denne karen en ny kontrakt, med rikelig spilletid!

Mateo Kovacic (3+): Stabiliserer midten greit, og blir sjeldent spilt gjennom av Gijón. Tilfører løpskraft, og gode driv. Blir tidvis litt lite involvert, og blir kanskje noe overskygget av Isco, men alt i alt en helt grei kamp. 

James Rodríguez (2+): Sliter med å treffe på dødballene i begynnelsen, men får etterhvert bedre kontroll på de. Involverer seg i deler av kampen, mens han er helt anonym i andre deler. Blir en veldig ujevn prestasjon, og viser ikke frem sin x-faktor. 

Lucas Vázquez (2-): Bidrar med absolutt nada. Mister ball, slår dårlige innlegg, er duellsvak og er inne i en meget svak periode. Er tydelig irritert på seg selv når han blir byttet ut, og ligger ikke an til å starte for Bale på tirsdag. 

Álvaro Morata (3+): Er god på hodet, og sterk i luftrommet. Får tidvis litt lite å jobbe med, men viser at han er bevegelig og bidrar til å presse forsvaret tidlig. Scorer nok en gang, også denne kamp på hodet. 

Marco Asensio (3+): Litt mer anonym enn den forrige kampen han spilte i LaLiga. Viser frem sin ballkontroll og teknikk, men tester ikke skuddfoten så ofte. Kan til fordel være med aggressiv mot mål. 

Innbytterne:

Marcelo Vieira (3+): Kommer inn og hjelper til med å trykke laget fremover. Bommer dog på en rekke innlegg, og blir tidvis litt for ivrig. Har i tillegg en positiv påvirkning på laget, og er delaktig i seieren. 

Mariano Mejia (3): Får ikke mye å jobbe med, og får ikke bevist hva han kan. Trenger litt mer kamptrening. 

Carlos Casemiro (N/A): Kommer inn så sent at han ikke får noen vurdering. 

Pmn6