Extra large  3rm7721
SERIEMESTERE: Real Madrid Juvenil A vant División de Honor Grupo 5, og går videre til Champions Cup.

Juvenil A ble seriemestere

Real Madrid Juvenil A sikret ligatittelen med seier over Getafe.

Real Madrid Juvenil A er klubbens U19 lag, og besitter klubbens største talenter som ikke har tatt steget opp til Castilla. Til vanlig spiller laget i División de Honor Grupo 5, hvilket et den sentrale divisjonen i Spania, og konkurrerer mot en rekke lag rundt Madrid. I tillegg spiller klubben i UEFA Youth League, hvilket er en turnering som representerer Champions League for lagene som deltar, men for U19 versjonene av lagene, der talentene skinner. 

Guti har hatt en meget god sesong med Real Madrid Juvenil A, både i División de Honor Grupo 5, og i UEFA Youth League. Ungguttene sikret seg en plass i semifinalene i ungdommens Champions League for en drøy måned siden, og for snaut to uker siden så sikret de ligatittelen. Dette betyr at det blir en travel avslutning på sesongen for ungguttene, som både skal spille sluttspill i den nasjonale serien for U19-lag, og i UEFA Youth League. 

Etter 30 kamper i División de Honor Grupo 5, så viser fasiten til 23 seiere, fem uavgjort og kun to tap. Dette resulterte i 74 poeng, og en vanvittig målforskjell på hele 78 mål pluss. Det var omsider ingen sikkerhet knyttet til ligatittelen, ettersom Atlético Madrid U19 presset Juvenil A til døren, men 2-1 seieren over Getafe ga ungguttene de tre poengene de trengte. Det var storscorer Dani Gómez som utliknet for Juvenil A, før Alejandro Sotillos sikret seieren på overtid. 

Seieren over Getafe gjorde at Guti og hans unggutter vant ligaen en runde før slutt, men også i den siste runden ble det seier, da Alcalá ble beseiret 2-0. Dette betyr at Juvenil A går videre til Champions Cup, som er sluttspillet for lagene under 19 år, hvor Atlético Madrid har blitt trukket som motstander i kvartfinalen. Kampen skal spilles 1.mai, i en by kalt Ribadumia, og blir det seier mot byrivalen, så venter vinneren av Las Palmas U19 mot Villarreal U19. 

Tror du Juvenil A vinner Champions Cup? 

Pmn6