Extra large forrige gang bayern m nchen h
AVGJORDE: Karim Benzema scoret kampens eneste mål mot Bayern München forrige gang tyskerne gjestet Madrid i 2014.

Forrige gang: Bayern München (H)

Karim Benzema sørget for Real Madrid-seier forrige gang Bayern München gjestet Santiago Bernabéu.

Real Madrid 1-0 Bayern München
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League, semifinale
Onsdag 23. april 2014, kl. 20:45

1-0 Karim Benzema (19') Assist: Fábio Coentrão

Vi må nesten tre år tilbake i tid for å finne forrige møte mellom Real Madrid og Bayern München på Santiago Bernabéu, nærmere bestemt 23. april 2014. Real Madrid hadde slått ut Borussia Dortmund i Champions League-kvartfinalen, og Bayern München var det siste hinderet før en eventuell Champions League-finale. Bayern München på sin side hadde slått ut Manchester United over to kamper, og det var tid for et møte mellom de to største klubbene i verden på Santiago Bernabéu. 

Real Madrid XI: Casillas - Carvajal, Pepe (Varane 73'), Ramos, Coentrão - Modric, Alonso, Isco (Illarramendi 81') - Ronaldo (Bale 73'), Benzema, Di María

Det var gjestene fra München som tok tak i ballen fra start av, og de røde trillet mye ball inne på Real Madrids banehalvdel tidlig i kampen. Dog så klarte de sjeldent å bygge opp et ordentlig farlig angrep, og det sjeldent med en farlig avslutning. Kampens første halvsjanse kom etter et snaut kvarter da Bayern fikk tid og rom langt inne på Real Madrids banehalvdel. Arjen Robben mottok en pasning fra Franck Ribéry og fikk vende opp. Nederlenderen prøvde seg på en avslutning fra rundt 20 meter, men heldigvis for Real Madrid sto Luka Modric i veien og det sto fortsatt 0-0 på Santiago Bernabéu.

På den påfølgende corneren fikk Bastian Schweinsteiger hodet på ballen, men Iker Casillas holdt avslutningen. Etter snaut 18 minutter kom gjestene til en farlig mulighet da Mario Mandžukić headet ned til Toni Kroos som avsluttet fra ti meter, men Pepe blokkerte skuddet. Da satte Real Madrid i gang en kontring og ballen havnet hos Cristiano Ronaldo. Fábio Coentrão hadde tatt det tunge løpet opp fra sin venstreback-posisjon og ble spilt igjennom av sin landsmann Ronaldo. Venstrebacken tok en touch før han la inn til Karim Benzema, som hadde løpt seg fri fra David Alaba, og som dermed satt inn 1-0. 

Det var Bayern München som hadde startet kampen best og presset Real Madrid, men nå hadde de spanske gigantene kontret inn 1-0 og vertene hadde fått en drømmestart. Bare minuttet etter scoringen kom Los Blancos til nok en god mulighet, da Angel Di María mottok ballen langt ute på Real Madrids høyreside. Argentineren slo et godt innlegg til Cristiano Ronaldo som tok sats, men headingen ble svak og Manuel Neuer reddet. Fem minutter senere ble portugiseren spilt alene med Manuel Neuer i Bayern-målet, men fra elleve meter blåste portugiseren ballen over.

Fem minutter før pause var det Angel Di María som skulle få en kjempesjanse. Isco slo et langt innlegg som havnet hos argentineren som plutselig sto umarkert på fem meter. Di María prøvde seg på en volley, men skuddet gikk over mål til Santiago Bernabéu-publikimets store fortvilelse. Stort mer skjedde det ikke i den første omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Real Madrid, vel vitende om at det fortsatt var 135 minutter igjen på å avgjøre hvem som skulle spille Champions League-finale. 

Andreomgangen startet uten de helt store sjansene, og den eneste som var nære scoring i løpet av starten på de siste 45 minuttene var Cristiano Ronaldo. Portugiseren kom seg til en halvsjanse, men Manuel Neuer reddet greit. Samme portugiseren var dog farligere frempå etter snaut 70 minutter da han avsluttet fra 20 meter, men også da hindret tyske Neuer scoring. Real Madrid hang bedre med i andreomgangen og lot ikke Bayern trille like mye ball som i førsteomgangen. Dette sørget for at gjestene ble mer utålmodige, og Real Madrid fikk ødelagt mye av banespillet Pep Guardiolas mannskap prøvde seg på. 

Med ti minutter igjen av kampen var dog gjestene farlig frempå. Thomas Müller fikk avslutte fra rundt 20 meter, men heldigvis for Real Madrid gikk avslutningen en drøy meter til side for målet til Iker Casillas. Snaut fem minutter senere kom gjestene til sin største sjanse i kampen. Nevnte Müller slo et innlegg og plutselig sto Mario Götze alene på ti meter. Tyskeren avsluttet på volley men Iker Casillas vartet opp med en god redning og holdt Real Madrid inne i kampen. Stort mer skjedde det ikke, og når dommer Howard Webb blåste av kampen sto det 1-0 til Real Madrid. Dermed kunne Los Blancos ta med seg et meget godt utgangspunkt til returoppgjøret i München uken senere.

Blir det like jevnt i morgen?

Real 960x200 pause