Extra large  5am1830
FØR KAMPEN: Bayern München gjester Santiago Bernabéu til det andre av to oppgjør i Champions League tirsdag kveld.

Før kampen: Bayern München (H)

Les deg opp før tirsdagens kamp mot Bayern München.

Real Madrid - Bayern München
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, kvartfinale
Tirsdag 18.april, kl.20.45

Tirsdag kveld er det duket for returoppgjøret i kvartfinalen mellom Real Madrid og Bayern München. Hovedstadslaget fra Spania skaffet seg det beste utgangspunktet med en sterk 1-2 seier på Allianz Arena, men alt kan enda skje. Zidane gikk seirende ut av den første duellen med Carlo Ancelotti, og det blir spennende å se om den rutinerte italieneren har noen triks på lur for returoppgjøret. Uansett utfall så er det duket for et storoppgjør på Santiago Bernabéu tirsdag kveld. 

Bale ute - hvem spiller? 

Gareth Bale har slitt stort etter returen fra den forrige skaden, og har prestert langt under par. Onsdagens oppgjør mot Bayern München var inget unntak, og med 30 minutter igjen å spille så ble waliseren byttet ut. Grunnet de labre prestasjonene i kampen ble det spekulert i at han ble byttet ut grunnet det, men i etterkant har det vist seg at det var grunnet en skade på hamstringen. Waliseren stod over kampen mot Sporting Gijón, og det var usikkert om han kom til å rekke returoppgjøret mot Bayern München. Det ble omsider bekreftet at Bale ikke skulle spille returkampen, og kampen om plassen var for alvor i gang. 

Samtlige kandidater fikk spilletid mot Sporting Gijón, hvor James, Lucas, Asensio og Isco alle spilte fra start. I forkant av kampen var det antakeligvis Lucas som var nærmest å starte, med Asensio like etter ettersom det var de to klare alternativene på kant, men både James og Isco har hospitert der tidligere. Spesielt Isco leverte en fremragende kamp, og var totalt dominant, hvilket gjør at det er gode muligheter for at magikeren spiller for Bale. Asensio gjorde heller ingen dårlig jobb, og er et mer naturlig valg på kanten. Lucas og James derimot leverte ingen overbevisende prestasjoner, og det blir spennende å se hvilken spiller Zidane velger. 

Nære suspensjoner 

I forkant av oppgjøret mot Bayern München er det noen spillere som er i faresonen for suspensjoner. Nærmere bestemt er det tre spillere som er et kort unna karantene; Modric, Kroos og Ramos. Om en av disse tre spillerne pådrar seg et gult kort i kampen mot Bayern München, vil de måtte sone karantene i den eventuelle semifinalen. Dette kan by på problemer, spesielt i midtforsvaret ettersom både Varane og Pepe er skadet på ubestemt tid. På midtbanen er det flere spillere å ta av, men det vil også være en svekkelse om enten Kroos eller Modric pådrar seg karantene. 

Historie

Lagene har møttes til dyst elleve ganger tidligere gjennom historien på Santiago Bernabéu. Real Madrid har vunnet hele syv av elleve oppgjør, et har endt uavgjort og tre ganger har tyskerne stukket av med seieren. Totalt har Los Blancos scoret 18 mål i oppgjørene på Bernabéu, mens Bayern München har scoret tolv ganger. Sist lagene møttes til dyst var i semifinalen 2014, hvor det endte med 1-0 seier. I løpet av de fem siste kampene på Santiago Bernabéu har Los Blancos vunnet fire, mens Bayern München har vunnet en. 

Motstanderen

Bayern München spilte en god første omgang på Allianz Arena, og gikk opp i ledelsen på et hjørnespark som Vidal headet i mål. Samme mann hadde muligheten til å doble ledelsen fra krittmerket like før pause, men sendte ballen over. I andre omgang fikk de det omsider tøft, og slet stort etter at Javi Martinez pådro seg rødt kort. I tillegg var to sentrale spillere i Hummels og Lewandowski ute med skader, hvilket svekket laget betraktelig. 

Til tirsdagens oppgjør er fortsatt Hummels og Lewandowski usikre, i tillegg har Boateng blitt satt på listen som usikker. Det eneste som er bekreftet er at Martinez ikke kan spille, grunnet suspensjon. Både Robert Lewandowski og Mats Hummels har sagt i mediene at de vil spille, hvilket virkelig vil være en hjelpende hånd. I likhet med Real Madrid så hvilte Bayern München en rekke spillere i helgens oppgjør mot Bayer Leverkusen, hvilket resulterte i 0-0. 

Mulig Bayern München XI (4-2-3-1):
Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Alaba - Xabi Alonso, Vidal - Robben, Thiago, Ribery - Lewandowski

Mulig Real Madrid XI (4-3-3):
Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Ronaldo

Hvilke spillere ønsker du å se fra start? 

Real 960x200 pause