Extra large  2rm0663
AVANSEMENT: Real Madrid avanserte til semifinalen etter ekstraomganger mot Bayern München på Santiago Bernabéu.

Referat: Bayern München (H)

Det endre i ekstraomganger på Santiago Bernabéu, hvor Real Madrid til slutt var overlegne.

Real Madrid 4-2 e.e.o Bayern München (6-3)
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, kvartfinale
Tirsdag 18.april, kl.20.45

0-1 Robert Lewandowski (53') -
1-1 Cristiano Ronaldo (75') - Assist: Casemiro
1-2 Sergio Ramos (77') -
2-2 Cristiano Ronaldo (104') - Assist: Ramos
3-2 Cristiano Ronaldo (109') - Assist: Marcelo
4-2 Marco Asensio (112')

Tirsdag kveld skulle de to første lagene kvalifisere seg til semifinalene i Champions League, hvor Atlético Madrid eller Leicester, og Bayern München eller Real Madrid var de aktuelle lagene. Den største av de to kampene skulle spilles på Santiago Bernabéu, hvor det beste spanske laget og det beste tyske laget fra denne sesongen møttes til dyst. I det første oppgjøret på Allianz Arena endte det 1-2, og det var derfor Los Blancos som hadde det beste utgangspunktet før returoppgjøret. 

Real Madrid XI: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos (Kovacic 114') - Isco (Lucas 71'), Benzema (Asensio 64'), Ronaldo

Bayern München XI: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Alaba - Alonso, Robben, Vidal, Thiago, Ribery - Lewandowski

Jevnspilt åpning 

Tirsdag kveld var det klart for den avgjørende kampen mellom Real Madrid og Bayern München. Gjestene fra Tyskland var nødt til å score to mål for å avansere, mens en rekke forskjellige resultater ville være god nok for Los Blancos. Som forventet så åpnet kampen jevnt, hvor vertene forsøkte å trille ball forbi ledd, mens gjestene ønsket å bryte ball. Kampens første mulighet kom etter seks minutter da Isco hadde godt driv fremover i banen, men magikeren ble felt like utenfor 16-meteren. Ronaldo sendte det påfølgende frisparket rett i muren. 

Kun to minutter senere kom gjestene til en stor sjanse, hvor Alaba spilte frem Ribery i feltet. Franskmannen sendte et lavt innlegg mot Thiago på bakerste, men Marcelo stod i veien og blokkerte avslutningen. Robben satte den påfølgende returen utenfor. Drøye ti minutter ut i kampen viste Vidal seg frem, men skuddet gikk et par meter over mål. Deretter fulgte en periode på ti minutter hvor ingen av lagene klarte å skape noen sjanser, og stillingskrigen var i gang. 

Real Madrid dominerer

Marcelo var meget aktiv opp langs den venstre siden, og etter 23 minutter fant han Benzema i feltet, men franskmannen headet utenfor. Kun to minutter senere kom Carvajal fremover, og sendte et skudd mot mål, men Neuer fikk fingertuppene på ballen og hindret scoring. To minutter senere var samme mann frempå igjen, med et innlegg Neuer måtte gi en retur på. Ramos snappet opp returen, men avslutningen ble blokkert like foran streken. En drøy halvtime ut i kampen var Hummels nære å kløne det til for seg selv da han klarerte ballen via Benzema og ut like til siden for målet. 

Toni Kroos meldte seg også i kampen for å finne nettmaskene, og ladet skuddfoten etter 34 minutter, men avslutningen gikk over. To minutter senere kom Ronaldo og Benzema på en kontring to mot en, og Cristiano valgte å avslutte selv, men Neuer reddet. To minutter etter dette igjen så fikk Kroos fri skuddbane mot mål fra midten av 16-meteren, men Hummels blokkerte mesterlig. Ronaldo fikk en ny mulighet tre minutter før hvilen, men avslutningen gikk utenfor. Det meste handlet om Real Madrid i andre halvdel av omgangen, og det siste som skjedde i omgangen var at Kroos skjøt rett på Neuer. 0-0 til pause. 

Bayern München tok over

Etter en målløs første omgang var gjestene nødt til å score minst to ganger for å avansere til semifinalen. Tross alvoret så var det Los Blancos som skapte den første sjansen. Kroos sendte en ball inn i feltet, og Isco plukket opp returen før han smelte den like utenfor. Deretter handlet det meste om gjestene i lang tid. Alaba fant Robben i feltet med en 45 graders pasning, men dessverre for tyskerne så stod Marcelo i veien på målstreken og hindret scoring. Kun sekunder etter den store sjansen gikk Robben ned i feltet, etter svært lite kontakt, og dommeren pekte på straffemerket. Lewandowski sendte Navas feil vei, og satte inn kampens første mål. 

Bayern München fortsatte å presse, og Robben var særdeles aktiv i denne perioden. Kantspilleren trakk seg innover i banen og lobbet ballen gjennom til Vidal, men chileneren smelte volleyen over målet. Gjestene gjenvant ballen umiddelbart igjen, og denne gang fikk Ribery sjansen på en volley, men avslutningen gikk utenfor.  Real Madrid fikk omsider plantet beina på jorda igjen, og perioden som fulgte skapte begge lag færre sjanser. 

Utlikning og slurv bakover

Den ene scoringen holdt ikke for gjestene fra Tyskland, og de forsøkte å fortsette presset, men Los Blancos var med på notene. Ribery kom på et flott driv 20 minutter før full tid, men etter mye klabb og babb i feltet, ebbet det ut i intet. Tre minutter senere var Real Madrid frempå igjen, og Carvajal, Asensio og Ronaldo stormet fremover i banen, tre mot to. Det var Carvajal som førte ball, og backen valgte å gå for avslutning i stedet for å ta med seg sine lagkamerater, hvilket resulterte i et blokkert skudd. 

Et kvarter før full tid fikk vertene omsider hull på byllen. Casemiro slo et fantastisk innlegg mot Ronaldo, og portugiseren posisjonert seg praktfullt i boksen, før han kom seg foran Lahm og stanget inn utlikningen. Det skulle omsider ikke ta lang før gjestene fikk ballen i mål igjen. Müller brystet ballen til en offside-plassert Lewandowski, samtidig som Ramos og Nacho kom løpende, og Navas ruste ut, hvilket resulterte i at Ramos sparket ballen i eget mål. Lagene var nå like langt, og et mål ville resultere i avansement. Både Marcelo og Lucas fikk muligheter mot slutten, men det endte i redning eller skudd utenfor målet. Seks minutter før slutt pådro Vidal seg sitt andre gule kort, av den billige sorten, hvilket gjorde at Real Madrid gikk inn i spillerforlengingen med en mann mer på banen. 

Los Blancos tok over

Real Madrid økte tempoet og presset på i den første ekstraomgangen. Ronaldo kom i god posisjon seks minutter ut i forlengingen, og portugiseren klemte til, men en Neuer i full strekk hindret scoring. To minutter senere gikk Casemiro ned i feltet, i en situasjon som enkelt kunne blitt dømt straffe på, men tanke på den billige straffen Robben fikk tidligere i kampen, men dommeren vinket spillet videre. 

Bayern München kontret direkte fra avgjørelsen, og Robben søkte ut Kimmich på bakerste stolpe, men unggutten rakk ikke frem. To minutter senere var det en annen unggutt sin tur til å vise seg frem, denne gang Asensio, som fyrte av fra 20 meter lavt i det lengste hjørnet, men nok en gang reddet Neuer. Et minutt før den første ekstraomgangen var over spilte Ramos inn til en offside-plassert Ronaldo. Linjedommeren hevet ikke flagget, og Ronaldo tok vare på muligheten, hvilket resulterte i 2-2. 

Totalt dominante

Bayern München virket slitne når den andre ekstraomgangen ble sparket i gang, og de fikk det svært tøft med en spiller mindre. Fire minutter ut i omgangen snappet Marcelo opp en ball på midten, før han stormet forbi en rekke spillere. Dette resulterte i at Marcelo og Ronaldo kom helt alene med Neuer, og uselvisk som venstrebacken var så spilte han tversover til Ronaldo. Portugiseren var iskald og satte inn sitt mål nummer 100 i Champions League, som den første noensinne. 

Real Madrid var ikke ferdige der, for åtte minutter før slutt driblet Asensio seg forbi fire mann før han satte inn 4-2, og satte med det spikeren i kista. Bayern München hadde ingenting å slå tilbake med, og Los Blancos tok det rolig de siste minuttene. Det resulterte dermed i 4-2 seier på Santiago Bernabéu, og 6-2 totalt over to oppgjør. Dette betyr at Real Madrid avanserer til semifinalen i Champions League, og har fortsatt mulighet til å vinne turneringen for andre år på rad. 

Oppsummering

Totalt endte det 6-3 over to oppgjør mellom Real Madrid og Bayern München. Los Blancos seieret 1-2 på Allianz Arena, mens det tyske storlaget oppnådde samme resultat på Santiago Bernabéu. Dette resulterte i ekstraomganger, hvor Real Madrid var totalt dominante. I løpet av de to kampene kan man se tilbake på en rekke kontroversille dommeravgjørelser, og begge lag kunne fortjent en plass i semifinalen, men det endte til slutt med avansement for Real Madrid. Dette betyr at begge Madrid-lagene er videre til semifinalen i Champions League, og kan potensielt møtes til dyst i semifinalen. I tillegg vil vinnerne av Barcelona mot Juventus (0-3) og Monaco mot Borussia Dortmund (3-2) avansere til semifinalen. 

Statistikk

Ballbesittelse: 48%
Antall skudd: 30
Skudd på mål: 11
Hjørnespark: 7
Innlegg: 33
Offside: 3
Antall pasninger: 616
Vellykkede pasninger: 524 (85.1%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (3): Får ikke mange skudd på seg, og kan ikke klandres for straffemålet. Kan heller ikke direkte klandres for mål nummer to, men kommuniserer dårlig med forsvaret og tar et steg i feil retning. Alt i alt en helt godkjent kamp av sisteskansen. 

Dani Carvajal (4+): Gjør en god kamp på backen, og har god kontroll på Ribery i store deler av kampen. Er aktiv opp langs siden, men spiller ikke like godt som i München. Gjør totalt sett en god prestasjon, og holder den gode formen ved like. 

Nacho Fernández (4+): Har god kontroll på Lewandowski hele kampen, og slipper ikke til mye i midten. Gjør ingen store feil, men kommuniserer litt dårlig på den andre scoringen. Viser at han er solid, og et godt alternativ uansett motstander. 

Sergio Ramos (5-): Leder laget godt, og får Real Madrid opp etter en tung periode. Gir aldri opp, og har god kontroll defensivt spesielt i midten. Er sterk i luftrommet, tross mange tøffe dueller. Kommuniserer dårlig på det andre målet, ellers en god kamp. 

Marcelo Vieira (6 BB): Er helt enorm, og gjør muligens sin beste kamp noensinne i den hvite drakten. Er et angrep i seg selv, og er den absolutt viktigste brikken i den offensive delen av spillet. Har i tillegg god kontroll defensivt nesten hele kampen, og holder Robben stort sett i sjakk. Viser hvordan en back skal spille: aktiv i angrep og solid defensivt. Fantastisk assist på det tredje målet. 

Luka Modric (4): Er tidvis anonym i kampen, men viser også gode takter. Som alltid trygg med ball i beina, og flink til å holde i ballen, samt flytte den rundt. Gjør en godkjent kamp. 

Carlos Casemiro (4): Sliter i begynnelsen med pasningsspillet, og er klønete på straffesituasjonen. Er i tillegg utrolig solid defensivt, og vinner duell etter duell. Slår en meget vakkert målgivende pasning til Ronaldo. Utrolig viktig i gjenvinnings-fasen. 

Toni Kroos (4): Trygg med ball, god til å forflytte ball, og velger alltid riktig spiller. Er også tidvis anonym, men gjør få feil og har en viktig rolle i laget. Styrer midten med eleganse, og slår som vanlig meget gode dødballer. 

Isco Alarcón (4): Veldig bevegelig, og flink til å løpe seg fri. Jobber begge veier, og skaper uro foran de defensive rekkene til Bayern München. God med ball i beina, men slipper ikke til slik han gjorde mot Sporting Gijón. 

Karim Benzema (3+): Får ikke veldig mange baller å jobbe med, men er flink til å falle ned for å være spillbar. Tar også noen defensive løp, hvilket er viktig. Blir byttet ut til fordel for Asensio. 

Cristiano Ronaldo (6): Scorer tre mål, og blir den første i historien til å nå 100 scoringer i Champions League. Bommer på en rekke sjanser, og tar noen dårlige valg, men er alltid der når det er behov for det. Gode bevegelser i boksen, og er spillbar til enhver tid. Står frem når Real Madrid trenger han som mest. 

Innbytterne

Marco Asensio (4+): Kommer inn og tilfører en annen spillertype enn Benzema. God med ball, spiller gode innlegg og er veldig bevegelig. Scorer i tillegg et flott mål på overtid. Gjør et meget godt innhopp. 

Lucas Vázquez (3): Tilfører løpskraft og deltar både i den offensive og defensive delen av spillet. Har ikke mye å tilføre offensivt, men er nok et uromoment, og gjør et helt greit innhopp. 

Mateo Kovacic (N/A): Fikk ikke tilstrekkelig med spilletid for en vurdering. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6