Extra large  n0y4477
TAP: Real Madrid kjempet til siste sekund, men måtte til slutt gi tapt for Barcelona på Santiago Bernabéu.

Referat: Barcelona (H)

Det ble kamp til døren på Santiago Bernabéu, hvor Barcelona trakk det lengste strået.

Real Madrid 2-3 Barcelona
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 34
Søndag 23.april, kl.20.45

1-0 Carlos Casemiro (28')
1-1 Lionel Messi (32') - Assist: Rakitic
1-2 Ivan Rakitic (73')
2-2 James Rodríguez (85') - Assist: Marcelo
2-3 Lionel Messi (90+2') - Assist: Alba

RØDT KORT: Sergio Ramos (78')

Søndag kveld var det duket for verdens største oppgjør innen klubbfotball, da Barcelona gjestet Santiago Bernabéu. Verdens to desidert beste klubblag de siste sesongene, nummer en og to i LaLiga, og generelt stormakter innen klubbfotball. Det var et meget viktig oppgjør for begge lag, hvor Barcelona sin mulighet til å vinne ligaen kun var realistisk med seier. For Real Madrid ville ligaen i manges øyne være avgjort med seier i El Clásico, på tross av fem gjenstående runder. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro (Kovacic 70'), Kroos - Bale (Asensio 40'), Benzema (James 82'), Ronaldo

Barcelona: ter Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Paco

God åpning fra vertene

Verdens to beste klubblag stod på hver sin banehalvdel søndag kveld på Santiago Bernabéu. En ekstremt viktig kamp for begge lag, og det var vertene som kom best i gang. Kun et minutt ut i kampen ropte Cristiano på straffe, etter kontakt med Umtiti i feltet, men dommeren vinket spillet videre. To minutter senere kom Carvajal i god innleggsposisjon, men Benzema fikk ikke kontroll på ballen. Fem minutter ut i kampen god Ronaldo på et sterk løp, hvor han flikket ballen inn i feltet, og sendte ballen mot mål, men ter Stegen var med på notene, og reddet. 

Ti minutter ut i kampen kom gjestene på deres første visitt, og det var Suarez som ladet skuddfoten, men avslutningen gikk like utenfor. Vi må åtte minutter videre i kampen for å finne den nesten sjansen, og det var Benzema som denne gang testet skuddfoten, men nok en gang rett på ter Stegen. Kun to minutter senere fikk Cristiano testet skuddfoten igjen, men igjen var ter Stegen god og reddet. Like før halvtimen ble rundet skulle Real Madrid omsider få hull på byllen. Kroos slo inn en corner, som endte opp hos Marcelo. Backen sendte igjen ballen inn i feltet, mot lengste stolpe. Der ventet Ramos som sendte ballen i stolpen. På motsatt stolpe ventet omsider Casemiro, som sklidde inn ledelsen. Mulig offside på Ramos, men svært vanskelig å avgjøre. 

Hurtig utlikning 

Gleden varte omsider ikke så lenge, for kun fire minutter etter scoringen så utliknet gjestene. Rakitic slo en ball mot returrommet, som Messi plukket opp. Argentineren stormet inn i feltet, forbi Carvajal og satte ballen til venstre for Navas. Flott scoring av Messi, og samtidig svakt av Real Madrid å flytte samtlige forsvarere over mot venstre. Tre minutter etter scoringen var det Modric sin tur til å teste skuddfoten, men igjen var ter Stegen god og reddet mesterlig. 

De siste fem minuttene av omgangen så var gjestene fra Barcelona frempå, og skapte et par gode muligheter. Først var det Messi som fikk en mulighet fem minutter før hvilen, men avsluttningen gikk utenfor stolpen. Tre minutter senere ble et innlegg spilt mot Alba på bakerste stolpe, men avslutningen sklidde av foten. To minutter på overtid av omgangen fikk Messi en kjempemulighet da han lurte seg på bakerste stolpe, men avslutningen gikk utenfor. Burde blitt angrep på keeper fra Suarez. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 1-1. 

Kraftig press fra Real Madrid

Som i den første omgangen så var det vertene som kom best i gang. Innbytter Asensio stormet fremover i angrep kun et minutt ut i omgangen, og slapp til Carvajal, men det påfølgende innlegget endte i corner. To minutter senere var det Kroos til tur til å teste skuddfoten, da han smelte til med venstre fra 18 meter, men ter Stegen reddet. Den påfølgende corneren ble tatt kort, men innlegget gikk over samtlige. Fem minutter senere kom Marcelo frem på siden, og slo inn mot Benz som fikk satt hodet på ballen, men en reaksjonsredning fra ter Stegen hindret mål. Returen gikk ut til Carvajal, men skuddet gikk et par meter over mål. 

Ti minutter ut i omgangen så kom gjestene på deres første visitt for omgangen, og Paco fikk ballen alene i feltet, men Navas reddet tupp-forsøket fra spissen. Kun to minutter senere forsøkte Messi å sende gjennom Suarez, men Navas var våken og brøt ballen. Et minutt senere fikk gjestene corner, og Pique vant i feltet, men en mesterlig redning fra Navas hindret mål. Ti minutter senere fikk Real Madrid igjen en stor sjanse, og Asensio var mannen bak det hele. Unggutten stormet i angrep før han spilte tversover til Ronaldo, men portugiseren sklei ballen over mål. 

Rakitic-kanon

Det bølget fram og tilbake nå, og kun sekunder etter Ronaldo sin sjanse kom gjestene fremover. Iniesta fant Suarez på bakerste stolpe, men Navas flyttet seg godt og reddet mesterlig. Fire minutter senere var Asensio frempå igjen, og unggutten skjærte innover i banen før han sendte en avslutning mot mål, men ter Stegen reddet. Barcelona satte hurtig i gang, og ballen endte til slutt opp hos Rakitic. Kroaten vendte rundt, og limte ballen i mål fra langt hold. Vakkert skudd fra kroaten, og Barcelona var i føringen. 

Benzema og Ronaldo forsøkte å kombinere to minutter etter scoringen, hvor franskmannen brystet til Cristiano, men avslutningen gikk rett på ter Stegen. Dermed var gjestene fra Barcelona i føringen med 15 minutter igjen å spille på Santiago Bernabéu. Ting ble imidlertidig ikke lysere da Ramos stupte inn i en hodeløs takling tretten minutter før full tid mot Messi. Dommeren dro konsekvent opp det røde kortet, og sendte kapteinen av banen. Korrekt avgjørelse fra dommeren. 

Kaotisk avslutning 

Barcelona fikk umiddelbart en sjanse etter utvisningen, hvor Gomez fant Pique i feltet, men Navas var i gammelt slag og hindret scoring på mesterlig vis. Real Madrid presset på, tross en mann mindre, og dette skapte tidvis store rom bak. Messi utnyttet dette åtte minutter før full tid og førte ball mot 16-meteren, men Navas reddet nok en gang. To minutter senere var det James sin tur til å teste skuddfoten fra langt holdt, men nok en gang endte det rett på ter Stegen. Vertene hadde omsider ikke gitt opp, og fem minutter før full tid fikk Marcelo ballen på kanten. Brasilianeren fant James i boksen, som hadde løpt seg fri med et meget smart løp, og colombianeren satte inn utlikningen. 

Tross et uavgjort resultat så var det vertene som jaget mål, og Asensio drev fremover i banen et minutt etter scoring og ballen endte opp hos James, men det ble for skrått hold. Et minutt før full tid kom Asensio alene mot Pique, og unggutten vendte vekk Pique, før han sendte en avslutning mot mål, men ter Stegen reddet. Med sekunder igjen av kampen stormet gjestene i angrep, og ballen endte til slutt opp på 16-meteren hvor Messi kom løpende og satte inn 2-3. Urutinert av Marcelo å ikke ta et gult kort på kontringen der. Dermed endte det 2-3 på Santiago Bernabéu, og LaLiga er igjen helt åpen, hvor det blir en spennende avslutning. 

Statistikk

Ballbesittelse: 42%
Antall skudd: 23
Skudd på mål: 14
Innlegg: 17
Hjørnespark: 7
Offside: 4
Antall pasninger: 388
Vellykkede pasninger: 328 (84.5%)

Spillervurderinger 

Keylor Navas (5+ BB): Står en helt utrolig kamp, og er tilbake i godt gammelt slag. En rekker verdensklasse-redninger og det er kun det faktumet at tre baller går inn bak han som hindrer han fra 6'eren i dag. Viser hvorfor han var blant verdens beste forrige sesong, og stopper skudd etter skudd, både nære og fra langt hold. 

Dani Carvajal (4): Løper mye, og er både delaktig offensivt og defensivt. Har full kontroll på Paco, defensivt, og gir ikke fra seg for mye rom. Offensivt bidrar han med flere gode innlegg, men blir tidvis stående litt for langt bak i banen. 

Nacho Fernández (3): Spiller en helt ok kamp, hvor han ikke direkte er skyld i noen av målene. Sikrer Ramos de gangene han blir med offensivt, og er trygg med ball i beina. Blir dessverre litt vanskelig uten en midtstopper på slutten. 

Sergio Ramos (2-): Ødelegger kampen for sine lagkamerater. Går inn i en hodeløs takling på Messi, og gjør så Los Blancos må avslutte kampen med 10 mann. Utenom dette gjør han en helt ok kamp, men taklingen blir kostbar. 

Marcelo Vieira (4+): Har en meget fin målgivende pasning, og er aktiv opp langs siden hele kampen. Deltar i spillet, og opptrer som en ekstra angrepsspiller. Kunne sikret 2-2 på slutten, men er urutinert og tar ikke et gult kort i duellen med Roberto når Barcelona kontrer. Skal ta og burde tatt et gult kort der for å stoppe kontringen. 

Luka Modric (3): Er aktiv i begynnelsen av kampen, og deltar i oppbyggingen av det offensive spillet. Blir mer og mer usynlig jo lenger kampen går, og får ikke satt sitt preg på kampen. Er ikke i sin beste form nå kroaten. 

Carlos Casemiro (3): Bryter opp spillet til Barcelona, og er sterk i duellene. Pådrar seg et "tidlig" gult kort, og var derfor nødt til å spille med lavere risiko og blir til slutt tatt av banen. 

Toni Kroos (3): Tyskeren blir veldig nøytral i kampen, og bidrar ikke slik han kan med sin gode pasningsfot. Treffer heller ikke like godt på dødballene som vanlig, og blir derfor en helt godkjent kamp av tyskeren, intet mer. 

Gareth Bale (1): Er utrolig svak når han er på banen. Avslutningene sitter ikke, innleggene sitter ikke, og må som vanlig forlate banen med en skade. Burde ikke spilt kampen. 

Karim Benzema (3-): Jobber gjennom hele kampen, og kommer til noen gode skudd-muligheter, men de går rett på ter Stegen. Flink til å kombinere med lagkameratene, men må vise litt mer innsats og x-faktor om han skal ha noe i startoppstillingen å gjøre. 

Cristiano Ronaldo (3): Er veldig aktiv i starten av kampen, og involverer seg i spillet. Har noen gode løp, og kombinerer med sine lagkamerater, men avslutningene blir for svake. Må vise seg fra en bedre side i disse kampene. 

Innbytterne:

Marco Asensio (4): Meget positivt innhopp. Kommer inn og skaper uro på sin side. Flink til å drive fremover med ball, og bommer sjeldent på pasningene i den siste fasen av spillet. Burde fått muligheten fra start. 

Mateo Kovacic (3): Har noen gode driv, og må spille deler av avslutningen som midtstopper. Surrer litt, men tilfører også mer løpskraft. Greit innhopp fra kroaten. 

James Rodríguez (4): Gjør et godt innhopp og noterer seg for en scoring med kun åtte minutter på banen. Gjør et utrolig smart løp, og kommer seg fri fra forsvaret. Avslutningen er også god. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6