Extra large  1rm2262
DAGENS MANN: Marcelo ble match-vinner da han scoret i det 86 minutt.

Referat: Valencia (H)

Det ble en svært spennende kamp på Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-1 Valencia
Estadio Santiago Bernabéu.
LaLiga Santander, runde 35
Lørdag 29.april, kl. 16:15

1-0 Cristiano Ronaldo (27') - Assist: Carvajal
1-1 Daniel Parejo (82')
2-1 Marcelo (86') - Assist: Morata

Lørdag ettermiddag var det duket for en spennende kamp mellom Real Madrid og Valencia. Selvtilliten var høy i Real Madrid-troppen etter storseieren over Deportivo i midtrundekampen, og alt var klart for nok en bra fotballkamp. Zidane stilte med et svært slagkraftig lag, men Valencia på sin side måtte klare seg uten nøkkelspillere som Zaza, Enzo Peréz, Cancelo og Aymen Abdennour.

Real Madrid XI: Navas- Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric (Lucas 90+3'), Casemiro, Kroos- James (Asensio 66'), Benzema (Morata 72'), Ronaldo

Valencia XI: Alves- Montoya, Garay, Mangala, Lato- Parejo, Soler- Munir, Orellana, Nani- Santi Mina

Rett i angrep

I regnet på Bernabéu var det bortelaget som åpnet kampen best. Allerede etter et minutt ble Santi Mina spilt gjennom etter et utspark fra Diego Alvés. Fra skrå vinkel gikk skuddet på Navas som gjorde en fantastisk beinparade. De påfølgende minuttene var det Real Madrid som trillet mye ball og etter drøye ti minutter fikk hjemmelaget en stor sjanse. Cristiano Ronaldo sendte inn et inlegg fra kanten, men headingen til Benzema ble for svakt og gikk rett i klypene på Valencias sisteskanse, Diego Alvés.

Åtte minutter senere var Valencia svært nær ved å ta ledelsen, da det plutselig åpnet seg rom inne i forsvaret hos Real Madrid. Det ble imidlertid en elendig avslutning fra Orellana og skuddet gikk langt utenfor mål. I det 27 minuttet fikk Real Madrid endelig hull på byllen. Valencia lå lavt med hele laget, da det plutselig åpnet seg rom for Carvajal ute til høyre. Og som mange ganger før prikket Carvajal inn et fantastisk innlegg, og Ronaldo knuste Garay i lufta, og satte enkelt inn 1-0 til fansens store glede.

Etter scoringen til Ronaldo, var det Real Madrid som trillet mye ball, men de store sjansene uteble. Valencia på sin side slet med å skape noe som helst, og Real Madrid hadde tilsynelatende full kontroll. Lagene gikk dermed inn til pause på resultatet 1-0.

Kaotisk

Ti minutter ut i andreomgang skjedde det mye på kort tid. Først ble Benzema spilt i bakrom etter en volleypasning fra Marcelo. Benzema dro seg innover, og skuddet gikk knallhardt i stanga. Kort tid senere fikk Modric ballen inne i 16-meteren til Valencia. Der prøvde han å skjerme ballen da Parejo rev han over ende. Dommer, Gil Manzano dømte straffe til Real madrid. Dermed var alt klart for at Ronaldo skulle score kveldens andre mål. Men La Ligas beste strafferedder, Diego Alvés gjorde det han kan best, nemlig å redde straffer.

Etter strafferedningen til Diego Alvés var det Valencia som styrte spillet. De kom imidlertid ikke til de helt store sjansene, og Real Madrid var svært nære ved å kontre inn 2-1 i det 76 minuttet, da Casemiro snappet opp ballen, og spilte en pasning inn i bakrommet til Ronaldo. På uegoistisk vis spilte Ronado ballen ut til Morata, som regelrett bommet på ballen

Real Madrid ga seg ikke der. To minutter senere sendte Asensio inn et silkemykt innlegg på baksiden av stolpen. Ronaldo var svært nær ved å sende Real Madrid i ledelsen, men Valencias unge venstreback, Lato klarerte ballen på mesterlig vis.

Dramatiske sluttminutter

På tampen av andreomgang skjedde det mye. I det 82 minuttet fikk Valencia et frispark etter at Casemiro taklet Orellana bakfra. Daniel Parejo var mannen som skulle skyte frisparket. Det gjorde han på lekkert vis, da han skrudde ballen rett i krysset. Keylor Navas prøvde alt han kunne for å ta frisparket, men til tross for at han fikk noen fingre på den, gikk ballen i mål.

Etter scoringen til Valencia, måtte Real Madrid i angrep. Det ble noen frustrerende minutter for Real Madrid, som gang på gang prøvde å få ballen i boksen uten særlig hell. Det endelige gjennombruddet kom i det 86 minuttet da Marcelo fikk ballen ute på venstrekant. Han dro seg innover og curlet ballen på mesterligvis nede ved stolperota. Real Madrid tok dermed tre viktige poeng i kampen mot Valencia, som kan vise seg å bli svært avgjørende for utfallet av La Liga. 

Statistikk

Ballbesittelse: 59%
Antall skudd: 20
Skudd på mål: 5
Innlegg: 24
Hjørnespark: 2
Offside: 3
Antall pasninger: 576
Vellykkede pasninger: 519

Spillervurderinger

Keylor Navas (3): Gjør en god redning i starten av kampen. Har etter det en rolig kamp, og har kontroll på det meste. Kan ikke klandres for frispark-målet.

Daniel Carvajal (4+): Spiller en veldig bra kamp. Jobber veldig bra offensivt og defensiv, og er mye involvert i spillet. Får pluss for at han fikk en målgivende pasning på scoringen til Ronaldo.

Sergio Ramos (3): Spiller en helt grei kamp. Feilberegner i lufta når Santi Mina kom alene med keeper, men etter det har han en rolig kamp, og har kontroll på det meste.

Nacho Fernández (4): Spiller en god kamp. Blir ikke satt på de helt store prøvene, og har i likhet med Ramos kontroll på det meste Valencia kommer fra. Vinner også flere viktige løpsdueller.

Marcelo Vieira (5 BB): Var ikke så mye involvert i førsteomgang, men i andreomgang er han Real Madrids beste spiller. Er hele tiden spillbar ute til venstre, og er en ekstra angrepsspiller når Real Madrid har ball. Får i tillegg også en scoring, som kan vise seg å bli svært viktig.

Luka Modric (4+): Spiller en god kamp. Har bra driv med ballen og dikterer tempoet i spillet. Absolutt en av de bedre kampene han har spilt på lenge.

Carlos Casemiro (3+): Er god til å bryte opp spillet til Valencia, og er i tillegg sikker i pasningsspillet. Lager et unødvendig frispark, som resulterte i mål for Valencia.

Toni Kroos (3+): Er ikke så synlig i spillet, og slår ikke like gode dødballer som han har gjort tidligere. Er likevel god i pasningsspillet, og gjør alt i alt en helt grei kamp.

James Rodríguez (4-): Vil veldig mye og får til en del også. Er god til å vende spillet og jobber bra. Vær nær ved å score på frispark, men skuddet gikk like utenfor.

Karim Benzema (2+): Stemmer ikke helt for Benzema i dag. Har noen svake avslutninger tidlig i kampen, men var uheldig da en av skuddene hans gikk i stanga. Må opp flere hakk, ettersom Morata står å banker på døren for å få spilletid.

Cristiano Ronaldo (3): Gjør egentlig ikke en så veldig god kamp, hvis vi ser bort fra scoringen. Har en rekke svake involveringer, og misser i tillegg fra straffemerket.

Innbytterne:

Marco Asensio (3-): Har et bra innlegg som nesten kunne ha blitt mål. Står plassert i offside ved to anledninger, og får ikke satt sitt preg på kampen.

Álvaro Morata (2+): Får ikke utrettet noe som helst. Har en god mulighet til å score, men skyter hull i lufta. Har absolutt hatt bedre innhopp enn dette.

Lucas Vázquez (N/A): Blir byttet inn på overtid av andreomgang, og får dermed ingen grunnlag for vurdering.

Hva syns du om kampen?

Pmn6