Extra large  3am0149
HAT-TRICK: Cristiano Ronaldo senket byrivalen med nok et hat-trick, denne gang i Champions League.

Referat: Atlético Madrid (H)

Real Madrid kledde av byrivalen og vant til slutt komfortabelt på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 3-0 Atlético Madrid
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, semifinale
Tirsdag 2.mai, kl. 20:45

1-0 Cristiano Ronaldo (9') - Assist: Casemiro
2-0 Cristiano Ronaldo (73')
3-0 Cristiano Ronaldo (85') - Assist: Lucas

Tirsdag kveld var det duket for det første av to oppgjør i semifinalen av Champions League mellom Real Madrid og Atlético Madrid. Første kamp skulle spilles på Santiago Bernabéu, før returoppgjøret på Vicente Calderon 10.mai. Los Rojiblancos har hatt god kontroll på Los Blancos på Santiago Bernabéu de siste årene, men i en Champions League semifinale så kan alt skje. Begge lag stilte med tilnærmet fullt lag, med unntak av en eller to spillere. 

Real Madrid XI: Navas - Carvajal (Nacho 46'), Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modric, Kroos, Isco (Asensio 68') - Benzema (Lucas 78'), Ronaldo

Atlético Madrid XI: Oblak - Hernandez, Savic, Godin, Luis - Saul, Koke, Gabi, Carrasco - Gameiro, Griezmann

Pangåpning

I flomlysene på Santiago Bernabéu stilte Real Madrid og Atlético Madrid til dyst til det første av to oppgjør tirsdag kveld. Det var de helhvite vertene som kom best i gang, og kontrollerte ballen. Drøye fem minutter ut i kampen kom kampens første sjanse, og det var av det store slaget. Carvajal og Isco kombinerte vakkert på siden, før magikeren sendte backen gjennom. Skuddet til Carvajal gikk rett på Oblak, og returen endte hos Benzema som skjøt via en forsvarer til hjørnespark. Det skulle omsider ikke tar mer enn tre minutter før kula lå i mål. Ramos sendte en ball inn i feltet, som ble headet ut til Casemiro, og brasilianeren la inn igjen på halv volley. Ronaldo snek seg foran Savic og stanget Los Blancos i føringen. 

Los Blancos fortsatte og dominere åpning av kampen, og det skulle ikke ta lang tid før en ny stor sjanse ble skapt. Et kvarter ut i kampen fikk Real Madrid et hjørnespark, og Kroos slo perfekt inn mot Varane, som knuste samtlige i lufta og headet mot mål. Hodestøtet gikk mot lengste stolpe, og kun en monsterredning av Oblak hindret 2-0. Et minutt senere testet Isco skuddfoten fra hjørnet av 16-meteren, men igjen var Oblak der og holdt ballen fast. Atlético Madrid kom omsider til sin første sjanse 17 minutter ut i kampen da Gameiro ble spilt gjennom. Navas kom stormende ut og hindret franskmannen på mesterlig vis. 

Benzema skulle også få en sjanse da Carvajal spilte han frem i feltet etter 20 minutter. Franskmannen skjøt i steget, men igjen var Oblak der. Fire minutter senere var det Modric sin tur til å teste skuddfoten, men avslutningen gikk utenfor målet. En snau halvtime ut i kampen fant Ronaldo sin spissmakker Benzema i feltet, og franskmannen forsøkte et brassespark, men det gikk like utenfor stolpen. 31 minutter ut i kampen kom Atlético til en ny sjanse, denne gang ved Godin som hadde lurt seg på bakerste stolpe på et frispark, men han sklei avslutningen over. Tre minutter før hvilen gikk to hvite spillere ned i feltet på et frispark, og ballen ble slått inn mot Carrasco i feltet, men Navas stormet ut og fikk bokset unna. Dermed stod det 1-0 til hvilen, hvor Real Madrid dominerte stort. 

Sjansefattig periode

Den første omgange åpnet med et brak, og det var gode sjanser den første halvtimen, men ting roet seg litt mer inn mot hvilen. Dette fortsatte også etter hvilen, hvor det ble mer og mer en kamp om midtbanen. Tross mangel på sjanser så fortsatte Real Madrid å dominere banespillet, og hadde full kontroll på byrival Atlético. En time ut i kampen testet Koke skuddfoten, men skuddet ble som kampen generelt for Atlético Madrid, et stykke under par. 

Seks minutter senere skulle Benzema nok en gang få en sjanse da Kroos spilte han gjennom på siden, men avslutningen gikk himmelhøyt over målet. Like etter ble Isco byttet ut til fordel for Asensio, og unggutten spilte frem Benzema kort tid senere, men igjen var Benzema svak og ballen ble brutt. Det skulle omsider ikke ta lang tid før det ble fart i kampen igjen, ettersom Los Blancos igjen fikk smake på det å score mål. 

Hat-trick 

Igjen var det Cristiano Ronaldo som skulle sette ballen i mål. Portugiseren var heldig og fikk med seg en ball fra Benzema som gikk via en forsvarer. Ronaldo lot ballen stusse en gang før han smelte til ballen på halv volley, over Oblak og i mål. Fantastisk treff fra portugiseren, og Real Madrid gikk opp til 2-0. Ti minutter før full tid viste Asensio hvilket talent han er da han fikk ballen på løp, før han fintet rundt med Lucas Hernandez og en forsvarer til. Deretter fant han Vázquez i feltet, men avslutningen sklidde av foten. 

Fire minutter før full tid skulle Real Madrid nok en gang score, og igjen var det Cristiano Ronaldo som satte ballen i nettet. Lucas stormet ned langs siden, og helt ned til dødlinja før han så vidt fikk pirket ballen inn i feltet til en helt åpen Ronaldo. Portugiseren gikk all verdens tid, og satte ballen sikkert i midt i målet til 3-0. To minutter før full tid spilte Marcelo tvers gjennom feltet til Modric som tok med seg  ballen på hodet, før han skjøt i nettveggen. I kampens siste spilleminutt kom Asensio nok en gang på løp, og et forsøk på å legge inn ble blokkert. Blokkeringen skjøt omsider fart mot målet til Oblak med gikk like til side for stolpen. Dermed endte det 3-0 på Santiago Bernabéu, etter at Real Madrid kledde av byrival Atlético Madrid, og har nå et meget godt utgangspunkt. 

Statistikk 

Ballbesittelse: 62%
Antall skudd: 17
Skudd på mål: 7
Innlegg: 18
Hjørnespark: 9
Offside: 0
Antall pasninger: 681
Vellykkede pasninger: 606 (895)

Spillervurderinger

Keylor Navas (4): Har utrolig lite å gjøre i kampen mot byrivalen, og blitt kun satt på prøve en gang. Er lynkjapp når Gameiro kommer alene, og hindret en tidlig redusering. Er også solid i feltet, og virker til å være langt tryggere enn på lang tid. 

Dani Carvajal (3+): Må dessverre ut med skade like før hvilen, vi krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig. Skaper en god sjanse tidlig kampen, og har et godt innlegg, men mister ballen alt mange ganger. Hele 11 pasninger treffer ikke en medspiller på kun 45 minutter. 

Raphaël Varane (5-): Det var en risk å spille Varane, men han leverte så til de grader. Solid i lufta, solid langs bakken, og gjør omtrent ingen feil. Misser kun tre pasninger, og vinner alle sine dueller. Har i tillegg et solid forsøk med hodet, men Oblak stod i veien. 

Sergio Ramos (4+): Gjør en god kamp mot byrivalen, og er meget solid bakover. Treffer på over 90% av pasningene, bryter gjenvinner ballen fem ganger og treffer på samtlige fem taklinger. Er flink til å være spillbar bakerst, og er meget solid. 

Marcelo Vieira (4+): Er som vanlig aktiv fremover, men toner det noe ned slik at Atlético ikke kontrer på hans side. Bommer på sine innlegg, men skaper bredde og tilfører uro. Viser at han også kan spille forsvar og har full kontroll bakover. 

Carlos Casemiro (4): Vinner samtlige dueller, og får klarert ballen fra farlig posisjon hele åtte ganger. Er en bauta defensivt og har hele 14 gjenvinninger, hvor to av de er direkte brytninger. Tar i tillegg med seg en målgivende pasning. Er også involvert i noen situasjoner som kunne blitt farlige, men balltap lavt i banen. Totalt sett en solid kamp. 

Luka Modric (5): Er veldig aktiv og kombinerer flott både offensivt og defensivt. Alltid spillbar, og mister sjeldent ballen. Har tre skudd på mål, treffer på 94% av pasningene, og gjenvinner ballen ni ganger. Gjør totalt sett en god kamp, og leverer meget godt i samme kamp som sin makker (Kroos), hvilket er første gang på lenge. 

Toni Kroos (6): For en kamp av tyskeren! Har 100! vellykkede pasninger, 15 gjenvinninger og gjør en utrolig god kamp. Er delaktig i spillet hele kampen, både med støttepasninger og pasninger som er rettet fremover. Slår et par veldig gode hjørnespark, og gjør en av sine absolutt beste kamper i den hvite drakten. 

Isco Alarcón (4+): Skaper uro med sin eminente teknikk, og misser kun en pasning i løpet av sine 68 minutter. Har et skudd på mål og vinner ballen tilbake fire ganger. Virket kanskje noe sliten på slutten, men ga full innsats den tiden han var inne. Blir satt i skyggen av sin tyske midtbane-kollega i dag. 

Karim Benzema (4-):  Jobber godt og vinner tilbake ballen to ganger i angrep. Kommer seg til fire muligheter, men er ikke i stand til å sette noen av de i mål. Må hjelpe til foran mål og sette sjansene sine, om han fortsatt skal være førstevalg. 

Cristiano Ronaldo 6 BB): Hva skal man si som enda ikke er sagt? Scorer med hodet, scorer på volley og venter ut Oblak. Er utrolig god til å score mål, og noterte seg i kveld for sitt hat-trick nummer 35 for Real Madrid. Er litt svak i duellene når han får ballen på siden, men er til gjengjelde utrolig god foran mål, og posisjonerer seg perfekt ved flere anledninger. Banens beste i kveld. 

Innbytterne

Nacho Fernández (4+): Kommer inn like før første omgang er ferdig. Er bunnsolid bakover, og knuser Carrasco i løpsduellene mot han. Blir etterhvert med offensivt også, men spiller på det sikre og gjør et godt innhopp. 

Marco Asensio (4): Viser tidvis glimt av storhet da han leker rundt med forsvaret til Atlético Madrid. Er god til å time løpene sine, og viser at han kan slå de fleste med ballen i beina. Godt innhopp. 

Lucas Vázquez (4): Har gjort en rekke svake innhopp denne sesongen, men dette er ikke et av de. Kommer inn, og løper som vanlig mye. Stormer ned langs siden før slutt og får en målgivende pasning på scoring nummer tre av Ronaldo. 

Hva syns du om kampen mot Atlético Madrid? 

Pmn6