Extra large james rodr guez 6.5.2017
BANENS BESTE: James Rodríguez leverte en fantastisk kamp da Real Madrid slo Granada lørdag kveld.

Referat: Granada (B)

Real Madrid avgjorde kampen mot Granada i løpet av førsteomgangen og tok et nytt stikk i gullkampen.

Granada 0-4 Real Madrid
Nuevo Los Cármenes, Granada
LaLiga Santander, runde 36
Lørdag 6. mai, kl. 20:45

0-1 James Rodríguez (2') Assist: Lucas Vázquez
0-2 James Rodríguez (10') Assist: Fábio Coentrão
0-3 Álvaro Morata (30') Assist: Danilo
0-4 Álvaro Morata (34') Assist: Marco Asensio

Lørdag kveld var det nok en gang duket for LaLiga-fotball for Real Madrid. Etter en svært overbevisende seier mot Atlético Madrid i Champions League-semifinalen måtte Los Blancos omstille seg kjapt og forberede seg på å møte Granada, som allerede var klare for nedrykk fra LaLiga Santander. Barcelona hadde slått Villarreal tidligere på kvelden, og Zinedine Zidanes menn var helt avhengige av tre poeng for å holde liv i drømmen om ligagull. 

Real Madrid XI: Casilla - Danilo, Nacho, Ramos, Coentrão - Kovacic, Casemiro (Isco 68'), James - Asensio (Benzema 58'), Morata, Vázquez (Mariano 76')

Pangstart

Real Madrid gikk ut i hundre i jakten på en tidlig scoring. Los Blancos tok tak i kampen og det var svært tydelig at Zinedine Zidane ønsket seg et tidlig ledermål og at Real Madrid skulle drepe kampen tidlig. Los Blancos jaktet med andre ord scoring fra første spark på ballen, og det tok ikke lang tid for ballen lå i nettet på Los Cármenes. Álvaro Morata spilte igjennom til Lucas Vázquez som kom på et meget godt løp fra sin høyreside. Den tidligere Castilla-spilleren slo et hardt innlegg mot mål, et innlegg som traff James Rodríguez i kneet og colombianeren sendte gjestene i føringen før tre minutter var spilt i Andalucía. 

Real Madrid var ikke fornøyd med bare en tidlig scoring, og gjestene forsatte sitt høye press i jakten på scoring nummer to. Det skulle ikke ta lang tid før denne scoringen kom heller, og etter ti minutter la ballen i nettet for andre gang denne kvelden. Lucas Vázquez slo et langt innlegg som gikk helt over til Fábio Coentrão. Portugiseren tok en meget god touch før han så serverte et fantastisk innlegg til James Rodríguez, som stanget inn sin andre scoring for dagen og doblet Real Madrids ledelse. 

To kjappe fra Morata

De neste 20 minuttene foregikk ganske rolig. Real Madrid hadde mye ball, men var ikke så veldig interesserte i å sende for mye folk opp i angrep, samtidig som at Granada hadde svært lite å by på offensivt. Granada-manager, Tony Adams, svarte på Real Madrids to kjappe scoringer med å gjøre et taktisk bytte allerede etter et kvarter spilt. Når halvtimen var spilt så skulle derimot Real Madrid få sin tredje scoring for dagen. Danilo ble spilt igjennom på sin høyreside, og satte på fart. Brasilianeren gikk helt ned til dødlinja før han spilte ballen ut 45 grader til Álvaro Morata, som banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed sto det 0-3 til gjestene, og det etter bare en halvtime spilt.

Det skulle heller ikke gå mange minuttene før nevnte Morata var farlig frempå igjen. Bare snaut fem minutter etter 0-3-scoringen satte også spanjolen sin andre scoring for dagen. Marco Asensio kom stormende mot Granada sin 16-meter før han slapp ballen videre til Álvaro Morata. Spanjolen tok en lekker dragning forbi Granada-forsvareren før han så satte ballen i nettet via en annen Granada-forsvarer. Det sto 0-4 på Los Cármenes, og tv-produsenten filmet inn på en gråtende Granada-supporter, et bilde som oppsummerte førsteomgangen godt for hjemmelagets supportere. 

Selv etter 0-4 så jaktet Real Madrid flere scoringer mot et slagent Granada-lag. Etter drøyt 40 minutter var det Lucas Vázquez som var svært nære scoring. James Rodríguez slo en fantastisk pasning til spanjolen som dro seg innover i ekte Gareth Bale-stil. Vázquez avsluttet med venstrebeinet, men ballen smalt i tverrliggeren og over målet til Guillermo Ochoa i Granada-målet. Bare minutter senere var Vázquez nok en gang farlig frempå. Høyrevingen ble spilt igjennom alene med Ochoa og prøvde å lobbe ballen over mexicaneren. Hjemmelagets keeper reddet avslutningen, men returen havnet hos Casemiro som fikk avslutte på åpent mål fra snaut ti meter. Dog så bommet brasilianeren totalt og han avsluttet over mål. Dermed sto det 0-4 på Los Cármenes når lagene gikk til pause. 

Bom, bom, bom, bom

Det var Granada som startet best i den andre omgangen og vertene gikk rett i strupen på Real Madrid ved å spille seg til en god sjanse når den andre omgangen bare var noen minutter gammel. Etter denne halvsjansen var det gjestene som nok en gang tok over og styrte showet på Los Cármenes. Det var først etter timen var spilt i Granada at Real Madrid spilte seg til flere store sjanser. Et innlegg fra Lucas Vázquez ble svakt klarert og Danilo kom stormende. Brasilianeren prøvde å bredside ballen i mål, men til brasilianerens store fortvilelse så gikk avslutningen i stolpen og ut. Bare noen minutter var det Sergio Ramos som skulle få en gyllen mulighet til å pynte på scoringsstatistikken da han ble stående umarkert på en corner, men kapteinens avslutning var svak og Ochoa reddet.

Sergio Ramos måtte ikke vente lenge før sin neste mulighet. Etter snaut 70 minutter mottok Fábio Coentrão ballen ute på sin venstreside. Portugiseren slo et hardt innlegg langs bakken til Sergio Ramos som hadde blitt igjen etter en dødball, men spanjolen maktet ikke å få avslutningen sin fra fem meter på mål. Bare noen minutter senere skulle gjestene komme til nok en god mulighet, denne gang med Álvaro Morata. Karim Benzema og James Rodríguez kombinerte fint ute på Real Madrids venstreside og førstnevnte la inn. Innlegget havnet hos James som på vakkert vis hælflikket ballen til Álvaro Morata, men spanjolens avslutning var svak og gikk til side for målet. 

Mot slutten av kampen satte Granada inn en sluttspurt i jakten på redusering. I løpet av de siste ti minuttene av kampen spilte hjemmelaget seg til flere sjanser enn de hadde gjort hele kampen til sammen. Først med Adrian Ramos som avsluttet på Kiko Casilla med åtte minutter igjen av kampen. Med et redusering-jagende Granada åpnet det seg rom for Real Madrid, men Karim Benzema klarte ikke sette ballen i mål på sine to sjanser. Dermed ebbet kampen ut og Real Madrid vant 0-4 i Granada. Los Blancos holdt dermed liv i gullkampen i LaLiga og klarte i tillegg å spare flere av de som startet mot Atlético Madrid på tirsdag. 

Statistikk 

Ballbesittelse: 52%
Antall skudd: 16
Skudd på mål: 8
Innlegg: 15
Hjørnespark: 9
Offside: 0
Antall pasninger: 581
Vellykkede pasninger: 537 (92,4%)

Spillervurderinger

Kiko Casilla (3): Har lite å gjøre og blir ikke satt på de helt store prøvelsene. Redder det lille som kommer men har alt i alt en rolig dag på jobben. 

Danilo (4): Får masse rom til å boltre seg i og er veldig delaktig offensivt. Blir ikke satt på noen prøver defensivt, og gjør alt i alt en solid kamp på høyrebacken. 

Nacho (4-): I likhet med Danilo så ble heller ikke Nacho satt på de store prøvelsene i dag. Spanjolen hadde god kontroll defensivt, og er veldig god til å sikre når Sergio Ramos støter. Spanjolen fikk vist frem toppfarten sin og løp opp potensielt farlige kontringsmuligheter til Granada ved flere anledninger. 

Sergio Ramos (4): Hele forsvaret hadde en rolig dag på jobben i dag, og Sergio Ramos ble heller ikke satt på de store defensive prøvelsene i dag. Spanjolen var dog svært delaktig offensivt og kunne og burde hatt minst en scoring i dag. En solid oppvisning av kapteinen som har stålkontroll på Granada kampen igjennom.

Fábio Coentrão (4+): Portugiseren spilte kanskje sin siste Real Madrid-kamp i dag, og han leverte en god kamp. Venstrebacken slo en vakker assist på 0-2-scoringen til Real Madrid, og burde hatt enda en målgivende pasning dersom Sergio Ramos hadde satt sjansen sin fra ti meter i mål. God kamp av den skadeforfulgte portugiseren!

Mateo Kovacic (4+): Mateo Kovacic er bare en av spillerne som virkelig gir Zinedine Zidane hodebry når han skal velge ut lagene sine. Kroaten spiller nok en god kamp og har et tempo med ballen i beina som er helt hinsides! Kovacic bryter, takler og styrer spillet meget godt og gjør en god kamp. 

Casemiro (3+): Når Real Madrid styrte kampen i den grad de gjorde i dag så kom ikke Casemiro helt til sin rett. Brasilianeren ble løpende mye imellom og fikk ikke spilt på sine styrker, men gjorde en grei kamp allikevel. 

James Rodríguez (5+ BB): Colombianeren har virkelig funnet tilbake til storformen kan det se ut til! I dag scoret James to mål i løpet av de første ti minuttene, og midtbanespilleren var arkitekten bak mye av det andre Real Madrid foretok seg offensivt. Imponerende kamp av colombianeren, som virkelig ser ut til å nyte å spille fotball for tiden!

Lucas Vázquez (5): For en oppvisning av Lucas Vázquez! Spanjolen var en konstant trussel for Granada-forsvaret, og kunne fort hatt et par scoringer dersom marginene hadde vært på hans side. Vingen ble tatt av med et kvarter igjen av kampen, og gjorde en av sine bedre kamper i løpet av denne våren!

Álvaro Morata (5+): I likhet med James så spiller Morata en fantastisk kamp! Spanjolen scorer to mål på fire minutter og begge av høy klasse. Madrid-gutten jobber som en helt på topp og truer virkelig Karim Benzema som Real Madrids førstevalg på spisstopp. Morata involverte seg mye offensivt og kunne fort fått sitt hat-trick, og gjorde en fantastisk kamp!

Marco Asensio (4): I likhet med resten av sine spanske angrepskolleger så leverte Asensio nok en god forestilling i kveld. Spanjolen involverte seg mye offensivt og var et uromoment for Granada-forsvaret. I tillegg slo han den målgivende pasningen på Morata sitt andre mål. God kamp av unggutten!

Innbyttere:

Karim Benzema (2): Karim Benzema erstattet Asensio etter en time spilt i jakten på scoringsfølelse. Franskmannen hadde enkelte gode involveringer, men det ble generelt for tregt og tungt av franskmannen som gjorde et svakt innhopp.

Isco (3): Isco fikk 20 minutter på å vise seg frem men spanjolen klarte ikke prege kampen som han har gjort ved tidligere anledninger. Isco dro noen lekre finter og showet litt, men det ble som regel med dét. Alt i alt et greit innhopp av den tidligere Málaga-spilleren.

Mariano (2+): Mariano erstattet Lucas Vázquez med et kvarter igjen, men den tidligere Castilla-spissen slet med å involvere seg. Det endte stort sett med svake ballberøringer og dårlige beslutninger. Svakt innhopp at Real Madrids nummer 18. 

Hva syns du om kveldens oppvisning?

Pmn6