Cristiano Ronaldo er nominert til å vinne pris

Den portugisiske superstjernen Cristiano Ronaldo er én av tre nominerte til å stikke av prisen som UEFA Best Player in Europe 2010/11. Det er 53 sportsjurnalister som skal kåre fram en vinner 25. august i Monaco.

«Prisen tildeles til den spilleren som har utmerket seg best for klubblag og landslag gjennom sesongen 2010/11 i alle konkurranser.»

Cristiano Ronaldo scoret 53 mål for Real Madrid (40 i La Liga, 6 i Champions League, 7 i cupen) samt tre nettsusere for Portugal. Han vant Golden Boot (toppscorertittelen i Europa, red.anm) som en følge av hans rekordmange scoringer i ligasammenheng som satte ham over rekordholderne Zarra og Hugo Sanchez. Hans scoring i cupfinalen mot Barcelona ga også Real Madrid et etterlengtet cuptrofé.

UEFA forklarer, «hver journalist vil sette opp en liste på de tre best rangerte spillerne fra én til tre. Nummer én vil motta fem poeng, nummer to vil få tre poeng og nummer tre vil få ett poeng. De tre spillerne som får flest poeng til sammen vil være med i en eksklusiv finalerunde i Monaco i slutten av august. Der vil journalistene stemme direkte ved hjelp av et elektronisk stemmesystem mens gruppetrekningen til UEFA Champions League vil foregå, for å kunne trekke fram vinneren av UEFA Best Player in Europe 2010/11.»

De nominerte er Xavi (Barcelona), Messi (Barcelona) og Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Hvem tror du stikker av med prisen? Kommentér i kommentarfeltet under.

Pmn6