Extra large  3am0444
FINALE: Real Madrid skal til Cardiff for å spille finale i Champions League for andre år på rad!

Referat: Atlético Madrid (B)

Real Madrid tapte på Vicente Calderón, men skal til Cardiff for å spille finale i Champions League!

Atlético Madrid 2-1 Real Madrid (2-4)
Estadio Vicente Calderón, Madrid
Champions League, semifinale
Onsdag 10.mai, kl: 20.45

1-0 Saúl Ñíguez (11') - Assist: Koke
2-0 Antoine Griezmann (16') -  [straffe]
2-1 Isco Alarcón (41') 

Onsdag kveld var det duket for returoppgjøret i den andre semifinalen mellom Atlético Madrid og Real Madrid. Det var tid for å avgjøre hvilket lag som skulle stå på motsatt banehalvdel av Juventus i finalen i Cardiff 3.juni. Los Blancos hadde det beste utgangspunktet etter hat-tricket til Cristiano Ronaldo på Santiago Bernabéu. I tillegg klarte de helhvite å holde buret rent, men Atlético har vunnet stort på Calderón tidligere, og det var derfor duket for et spennende oppgjør med utrolig stor gevinst. 

Real Madrid XI: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro (Vázquez 76'), Modric, Kroos, Isco (Morata 87') - Benzema (Asensio 76'), Ronaldo

Atlético Madrid XI: Oblak - Gimenez, Savic, Godin, Felipe Luis - Koke, Gabi, Saul, Carrasco - Torres, Griezmann

Voldsom åpning fra vertene 

Atlético Madrid trengte et lite mirakel for å gå videre i Champions League, ettersom de måtte score fire mål og ikke slippe inn noen for å gå direkte videre. Det virket som vertene var innstilte på å gjøre deres beste, for de åpnet i et voldsomt tempo. Allerede etter et minutt fyrte Griezmann av et skudd, men det endte et stykke over. Minuttet senere testet Ronaldo foten fra langt hold, men ballen trillet inn til Oblak. Meget svakt av Cristiano. Fem minutter ut i kampen kom den første store sjansen, og det var Los Rojiblancos som stod for den. Gimenez la inn til Koke, som fikk en fot på ballen, men Navas var hurtig nede og dyttet til corner. 

Kun et minutt etter den store sjansen til Atlético fikk Real Madrid frispark fra langt hold, og Kroos svingte ballen inn mot bakerste stolpe. Der ruvet Casemiro høyere enn alle de andre, og stanget ballen mot mål. Oblak ville omsider vise at han var like god som Navas og vartet opp med en god redning. Kun sekunder senere stormet Atlético og Carrasco i angrep, og belgieren førte meg seg ballen forbi to mann, før han stormet inn i feltet. Carrasco gikk ned, men dommeren vinket korrekt spillet videre. 

Drøyt ti minutter ut i kampen skulle vi få den første scoringen, og det var Atlético som straffet Los Blancos med deres type mål. Koke slo ballen inn og fant pannebrasken til Saúl, og midtbanespilleren stanget Los Rojiblancos i ledelsen. Svak markering fra Ronaldo. Et kvarter ut i kampen kom Torres på løp inn i feltet, og en klønete Varane felte den tidligere storscoreren, hvilket resulterte i straffe. Griezmann la ballen på krittmerket, og skjøt nesten midt i mål, hvor Navas var nære å redde, men ikke nære nok. Dermed stod det 2-0 til vertene, og det var for alvor liv i kampen igjen. 

Redningsmannen Isco

Etter de to målene til vertene, så roet tempoet seg ned og Real Madrid kom seg inn i kampen igjen. Los Blancos forsøkte å bygge opp en rekke angrep, men ble gang på gang hindret av grisete spill fra vertene. Takling etter takling gjorde at spillet ble stykket opp, og det var vanskelig å få en flyt i spillet. Dommeren var motvillig til å dele ut gule kort i en lang periode, men etter 35 minutter hadde han fått nok av spillet til Atlético, samt klagingen til Ramos, og delte ut et gult kort til hvert av laget kapteiner. 

Åtte minutter før hvilen kom Real Madrid frempå, og ballen endte til slutt opp hos Isco som vendte vekk en mann før han sendte et svakt skudd mot mål, som Oblak reddet lett. Fire minutter før pause skulle Los Blancos omsider få den viktige bortscoringen. Benzema danset forbi tre spillere langs dødlinjen før han spilte ballen ut til Kroos, som fyrte på direkten. Oblak reddet mesterlig, men på returen stod Isco og ventet, og magikeren dyttet inn reduseringen. Dermed gikk lagene til hvilen på 2-1. 

Muren Navas

Det ble en jevnspilt åpning på andre omgang, hvor Real Madrid kom til den første sjansen. Kroos ble felt på siden av 16 meteren, og Ronaldo gjorde seg klar. Portugiseren smelte ballen inn mot målet, men Oblak fikk bokset unna. To minutter senere var det Griezmann sin tur til å teste foten på frispark, men forsøket gikk en meter over målet til Navas. Ti minutter ut i omgangen fikk Isco ballen på 16-meteren, og magikeren ladet venstrefoten, men ballen gikk til side for målet. 

Tjue minutter ut i omgangen kom Carrasco på et løp opp langs siden, og smatt inn foran Danilo, deretter vendte han vekk Varane før han sendte ballen mot mål. Navas reddet mesterlig, men returen endte opp hos Gameiro som headet tilbake mot målet igjen, men Navas reagerte hurtig og dyttet ballen til hjørnespark. Fire minutter senere endte ballen i mål for Los Blancos etter et skudd fra Modric, men en hårfint offside-plassert Ronaldo som forstyrret spillet gjorde at scoringen ble annulert. 

Real Madrid skal spille finale

Griezmann skulle igjen få muligheten til å skyte med tjue minutter igjen å spille, men igjen var Navas god og reddet. Tre minutter senere fikk Benzema en god mulighet med hodet etter et innlegg fra Marcelo, men headingen endte i krysset utenfor målet til Oblak. Et kvarter før full tid fikk Benzema en ny sjanse, denne gangen driblet franskmannen seg inn i feltet, men Thomas kom i veien i siste sekund. To minutter senere fikk Atlético en god mulighet da innbytter Correa slo ballen inn i feltet mot Griezmann, men ballen ble blokkert ut til corner i siste sekund. 

Real Madrid kontret på den påfølgende corneren, hvor Isco og Asensio kombinerte opp langs siden før Isco forsøkte å finne Ronaldo i feltet, men innlegget nådde ikke frem. Ti minutter før slutt ble en ball spilt inn i feltet mot Gameiro, og ingen gikk på ballen, hvilket satte Navas i en vanskelig posisjon, men målvakten fikk bokset unna. To minutter før full ble Ronaldo spilt opp på 16-meteren, og i stedet for å spille opp sine to ledige lagkamerater gjorde han som i resten av kampen og misset på forsøket. Et minutt før full tid sendte Gabi et skudd mot mål, som Godin fikk en fot på, men Navas var igjen god og reddet mesterlig. Dermed endte det 2-1 på Vicente Calderón, og Real Madrid skal til Cardiff for å spille finalen i Champions League 2017!!!

Statistikk

Ballbesittelse: 60%
Antall skudd: 20
Skudd på mål: 6
Innlegg: 12
Hjørnespark: 8
Offside: 2
Antall pasninger: 548
Vellykkede pasninger: 481 (87.8%) 

Spillervurderinger

Keylor Navas (5): Er tilbake i gammelt slag og gjør noen helt utrolige redninger. Er på samtlige langskudd, og er i tillegg god når Koke får endret retning på ballen nære målet. Har en vanvittig dobbelt-redning etter en drøy time, og er generelt god til å stoppe skuddene som kommer mot han. Slurver litt med beina, og kunne muligens tatt straffesparket, men alt i alt en meget god kamp. 

Danilo Luis (3+): Blir litt midt i mellom for Danilo. Sliter tidvis med Carrasco defensivt, og får heller ikke påvirket angrepsspillet i stor grad. Slurver etter en drøy time som gir Carrasco en god mulighet. Er ellers solid, og gjør en helt ok kamp. 

Raphaël Varane (4-): Klønete når han feller Torres et kvarter ut i kampen, men spiller seg godt opp etter det. Slår samtlige spillere i løpsdueller, og vinner sine to dueller i luften. Gjør en god kamp, men burde unnvært å lage straffe så tidlig i kampen. 

Sergio Ramos (4): Klager ufattelig mye på dommeren i starten av kampen, og pådrar seg et unødvendig gult kort. Utenom det så gjør han en god kamp, hvor han bryter ballen fem ganger, klarerer 21 baller og vinner seks av åtte dueller i luften. 

Marcelo Vieira (4): Gjenvinner ballen syv ganger, og skaper tre sjanser offensivt. Litt upresis med innleggene, men er som vanlig med som en ekstra angrepsspiller. Har god kontroll defensivt, og slipper ikke til alt for mye på sin side. 

Carlos Casemiro (4): Treffer på 90% av pasningene sine, og er flink til å kombinere med Benzema da hele 24 pasninger går til han. Gjenvinner ballen tre ganger, og mister ikke ballen en eneste gang. Er den spilleren som gir Atlético litt av deres egen medisin med taklinger, og gjør totalt sett en godt gjennomført kamp. 

Luka Modric (5+): Spiller en meget god kamp, og er alltid spillbar. Gjenvinner åtte baller, treffer på 93% av sine pasninger, og får et annulert mål. Mister ballen fire ganger i løpet av kampen, men viser en ekstrem kontroll spesielt i situasjoner med flere spillere rundt seg, og er både god til å vende spillet samt storme fremover i banen når han først får ballen. 

Toni Kroos (5): Gjør nok en god kamp mot Atlético. Er spilleren som skyter da Isco klarte å dytte inn returen. Treffer på 96% av sine pasninger, gjenvinner ballen fire ganger og mister ikke ballen en eneste gang. Slår tidvis litt svake dødballer, med cornere som ikke rekker frem til spillerne, men gjør utenom dette en meget god kamp. 

Isco Alarcón (5+ BB): Er enorm begge veier i dagens kamp. Treffer på 87% av sine pasninger, gjenvinner ballen ni ganger, skaper tre sjanser og scorer det utrolig viktige bortemålet. Han er som alltid god med ballen i beina, og spesielt god til å få bevegelsene rettet fremover i banen og ikke sidelengs eller bakover. Spiller godt omtrent hver eneste gang har får sjansen, og tilfører det lille ekstra som utrolig få andre spillere har. Banens beste for Real Madrid i kveld. 

Karim Benzema (5-): Gjør en god kamp, hvor han spesielt er god til å kombinere med sine lagkamerater. Har to skudd på mål, og en heading like utenfor målet. Er også flink til å presse høyt og gjenvinnner ball to ganger. Totalt sett en god kamp av franskmannen, men vi trenger noen mål fra han i kampene fremover. 

Cristiano Ronaldo (3-): Er totalt vekk i store deler av kampen. Klarer ikke få til det helt store, og spiller ofte ballen fra seg eller forsøker et svakt skudd. Gjør en dårlig markering på Saúl tidlig i kampen, som resulterer i at Saúl scorer. Burde spilt ballen til siden et minutt før slutt, men velger å ta et svakt skudd i stedet. To veldig forskjellige kamper for portugiseren. 

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (3): Kommer inn for å tilføre friske bein, og løper som vanlig mye. Jobber hjemover, og følger opp baller fremover. Kan alltid stole på at han gjør drittjobben, selv om han ikke tilfører mye fremover. 

Marco Asensio (3): Har noen gode kombinasjoner med Isco, og er aktiv fremover, men det han foretar seg ender ikke i stort. Gjør et helt ok innhopp. 

Álvaro Morata (N/A): Får for liten tid på banen til noen vurdering. 

Tror vi vinner finalen mot Juventus? 

Pmn6