Extra large zidane perez
FORLENGER: Det går rykter om at Zidane skal forlenge kontrakten sin i Real Madrid.

MARCA: Zidane forlenger

Det går rykter om at Zidane skal forlenge kontrakten sin med Real Madrid.

Marca meldte i dag tidlig at klubben og Zidane er enige om å forlenge kontrakten hans til 2020. Det er ennå ikke bekreftet av verken Zidane eller klubben, men det går rykter om at bekreftelsen kommer etter Champions League-finalen i Cardiff. Dette er gode nyheter for Real Madrid som har prestert svært godt under Zidane sin ledelse.

Da Rafael Benitéz fikk sparken i Real Madrid annonserte klubbpresident, Fiorentino Perez at Zidane skulle bli klubbens nye hovedtrener. Det ble mottatt med blandede følelser blant Real Madrid-fansen. Det var ingen tvil om at Zinedine Zidane var en stor spiller, men på det tidspunktet var han trener for Real Madrid Castilla uten å imponere noe særlig. Det var mange som var kritisk til hans erfaring som manager, og det hersket store tvil om han hadde de taktiske evnene til å styre et lag som Real Madrid.

Zinedine Zidane motbeviste alle i sin første halve sesong. Han tilførte sårt tiltrengt energi og spillerglede i Real Madrid-stallen, og plutselig følte alle at de hadde noe å bidra med. Det hele startet da Real Madrid senket Barcelona på Camp Nou, og spisset innpå forspranget til katalanerne. Dessverre holdt det ikke til å vinne La Liga, ettersom Real Madrid endte et fattig poeng bak erkerivalene.

Real Madrid ble ikke La Liga-mestere, men Zinedine Zidane hadde ført Real Madrid til en Champions League-finale mot byrival, Atlético Madrid. Det ble en svært dramatisk finale, som Real Madrid vant etter Ronaldo sitt avjgørende mål under straffespark-konkurransen. Dermed hadde Zizou motbevist kritikerne og fikk sitt første trofé med Real Madrid.

Denne sesongen har Real Madrid, anført av Zinedine Zidane fortsatt på samme vis. Klubben har hentet hjem Supercupen og FIFA Club World Cup, etter seier mot henholdsvis Sevilla og Kashima Antlers. I tillegg skal Real Madrid spille nok en Champions League-finale. Denne gang mot den gamle dame, Juventus. Laget er også i førersetet i kampen for å vinne La Liga.

Zidane har ledet laget i 83 kamper, der 62 av kampene har endt med seier, mens 14 har endt med uavgjort og kun syv kamper har endt med tap. Det er derfor ikke lenger noen tvil om at Zinedine Zidane er rett mann for jobben, og hans kontraktsforlengelse er svært godt nytt for Los Blancos.

Pmn6