Extra large  1vc8501
TRE NYE POENG: Real Madrid vant til slutt 4-1 over Sevilla søndag kveld.

Referat: Sevilla (H)

Real Madrid tok tre nye poeng i seieren over Sevilla på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 4-1 Sevilla
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 37
Søndag 14.mai, kl: 20.00

1-0 Nacho Fernández (10')
2-0 Cristiano Ronaldo (23')
2-1 Stevan Jovetic (49') - Assist: Vitolo
3-1 Cristiano Ronaldo (78') - Assist: Kroos
4-1 Toni Kroos (84') - Assist: Nacho

Søndag kveld var det duket for nest siste runde av LaLiga, da runde 37 ble sparket i gang over hele Spania. I kveldssola på Santiago Bernabéu skulle andreplassen og fjerdeplassen i ligaen kjempe om tre utrolig viktig poeng, hvor tap kunne koste dyrt spesielt for Real Madrid. Begge lag hadde nøkkelspillere ute, men dette skulle ikke stå i veien for god fotball. Det er alltid intensivt når disse to lagene møtes til dyst, og intet annet var forventet søndag kveld. 

Real Madrid XI: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Nacho - James (Casemiro 59'), Kroos, Kovacic (Modric 72') - Asensio, Morata (Lucas 59'), Ronaldo

Sevilla XI: Rico - Mercado, Pareja, Carrico, Lenglet - N'Zonzi, Kranevitter - Correa, Krohn-Dehli, Vitolo - Jovetic

Nacho lurest av alle

Det var gjestene fra sør-Spania som åpnet best, og presset fremover de første fem minuttene, men Los Blancos tok hurtig over. Drøyt fem minutter ut kampen rullet vertene opp, og balle endte opp hos Morata. Spissen klarte ikke å få kontroll over ballen, men fikk til slutt lagt inn til en offside-plassert Ronaldo. Det omsider ikke ta lang tid før vi skulle få kampens første scoring. Asensio hadde drible-show for de oppmøtte på Santiago Bernabéu, og ble til slutt felt på 20 meter. Ballen lå død der frisparket skulle tas, og Nacho lurte samtlige da han tok fart og sendte ballen i mål. Verken lagkamerater, motstandere eller dommere reagerte, men dommeren godkjente målet, og dermed stod det 1-0 til Real Madrid etter kun ti minutter. 

Fem minutter senere forsøkte Asensio å finne Ronaldo inne i feltet, men Ronaldo ble presset hardt og fikk i satte hodet til innlegget. Et drøyt kvarter ut i kampen ruvet Ramos høyest i feltet på et hjørnespark fra Kroos, og kapteinen stusset videre til en vidåpen Varane, men franskmannen stod i offside. Tjue minutter ut i kampen kom Sevilla til deres første store sjansen, da Jovetic ble spilt frem på 16 meter. Montenegrineren ladet skuddfoten, og ballen smalt i utsiden av treverket. Real Madrid slapp med skrekken. 

Straffer gjestene - Navas avverger

Drøyt 20 minutter ut i kampen vant Asensio ballen på midten og spilte frem Ronaldo. Portugiseren stormet fremover, og spilte opp unggutten igjen. Asensio forsøkte et innlegg, men forsøket ble blokkert. James snappet opp den løse ballen, og fintet seg forbi en forsvarer før han sendte kula mot mål. Rico reddet, men returen gikk rett til Ronaldo som enkelt satte inn 2-0. Halvveis ut i omgangen var Danilo på full fart fremover, og dro av en mann før han forsøkte å spille et innlegg, men forsøket ble blokkert. James testet skuddfoten på et frispark en halvtime ut i kampen, men det endte utenfor fra skrå vinkel. 

Sevilla kom seg omsider mer med i kampen igjen, og de siste femten minuttene handlet det meste om gjestene. Først var Correa frempå etter 32 minutter. Argentineren stormet frem langs siden og inn i feltet, men Navas reddet. Kun sekunder senere var det Jovetic som fikk muligheten, men Navas la igjen en fot og hindret scoring. Montenegrineren frempå nå, og fikk en ny sjanse et minutt senere da han ble spilt opp på 16 meter, men lobb-forsøket endte i tverrliggeren. Fem minutter før hvilen kombinerte Jovetic godt med sine lagkamerater, og fikk til slutt med seg ballen inn i feltet. Jovetic sendte ballen mot mål, men igjen reagerte Navas hurtig, og dyttet ut til hjørnespark. Flere sjanser ble det ikke, og lagene gikk dermed til hvilen på 2-0. 

Hurtig redusering

Det skulle ikke ta lang tid før Sevilla fikk reduseringen de hadde jaktet på slutten av første omgang. Kun fire minutter ut i den andre omgangen ble Jovetic spilt opp utenfor 16-meteren, og montenegrineren fikk all tid i verden til å plassere ballen i det lengste hjørnet. Det var lite Navas kunne gjøre, men forsvaret hjalp heller ikke stort til. Los Blancos skjerpet seg da de fikk scoringen i mot, og kom hurtig inn i kampen igjen. Ti minutter ut i omgangen stormet Asensio fremover i banen på en kontring. Unggutten spilte opp Ronaldo, som slapp ballen videre til James, men colombianeren klarte ikke å få kontroll på kula. 

Etter dette fulgte ti roligere minutter, hvor ingen av lagene klarte å skape det helt store. Ronaldo skulle omsider få muligheten på et frispark fra skrått hold 20 minutter ut i omgangen. Portugiseren sendte ballen hardt mot mål, men Rico fikk bokset unna. Kampen bølget tidvis frem og tilbake, men byttene med Casemiro, Lucas og Modric inn for James, Morata og Kovacic hjalp Real Madrid til å få overtaket tilbake. Spesielt straffet Los Blancos gjestene de gangene de mistet ballen med å storme fremover i banen. 

Spikeren i kista

Tolv minutter før slutt skulle omsider Real Madrid sette ballen i mål igjen. Asensio spilte gjennom Toni Kroos på løp, og tyskeren slo 45 grader ut til Cristiano i feltet. Portugiseren smelte til på direkten med det venstre beinet og hamret kula i mål via krysset. Meget vakkert av storscoreren. Ti minutter før slutt var Lucas på full fart inn i feltet, men kantspilleren ble hindret og gikk ned. Dommeren vinket omsider korrekt spillet videre. To minutter senere fikk samme mann ballen på elleve meter uten spesielt press, men Lucas smelte ballen flere meter utenfor målet. 

Real Madrid var effektive de gangene Sevilla mistet ballen, og seks minutter før slutt sendte Asensio en gjennombruddspasning til Nacho. Forsvareren dro seg ned langs siden og fant Kroos i feltet. Tyskeren sleivet ballen mot det lengste hjørnet, og ballen gikk inn. Dermed hadde Real Madrid satt spikeren i kista med 4-1. To minutter før full tid var Nacho igjen frempå langs den venstre siden, og fant Asensio i feltet. Unggutten fikk en stor scoringssjanse, men satte avslutningen rett på Rico. Los Blancos fortsatte å presse på, men det ble ikke flere sjanser, og tre nye poeng var i boks. 

Statistikk

Ballbesittelse: 50%
Antall skudd: 14
Skudd på mål: 7
Innlegg: 13
Hjørnespark: 4
Offside: 3
Antall pasninger: 480
Vellykkede pasninger: 432 (90%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (5+): Hindrer Jovetic gang på gang, og gjør en rekke meget gode redninger. Viser at han er god når det gjelder som mest, og presterer mot alle de gode lagene. Stopper skudd etter skudd, og spesielt god en mot en. Slurver som vanlig litt med å sette i gang, men gjør opp for seg med en rekke gode redninger. 

Danilo Luis (4): Gjør en solid kamp på høyrebacken. Er delaktig offensivt og kommer på en rekke overlapper. Gjør heller ingen store feil bakover, og har stort sett kontroll på det meste som kommer mot han. Viser at han behersker nivået. 

Raphaël Varane (4-): Er meget solid bakover, og vinner samtlige dueller uansett om de er langs bakken eller i luftrommet. Sikrer Ramos, og er alltid spillbar om det er behov. Treffer på samtlige pasninger, og registrerer 100% vellykkede pasninger. 

Sergio Ramos (4-): Gjør som sin makker en solid kamp, og er god i duellspillet. Vinner alle dueller med unntak av en. Er som vanlig med fremover, og presser laget fremover. Kunne gitt Jovetic mer press på scoringen. 

Nacho Fernández (6 BB): For en kamp! Den anvendelige forsvarsspilleren er overalt, og løper helt ekstremt mye. Har full kontroll defensivt, og stormer i angrep opp langs siden gang på gang. Er meget lur og tar frisparket hurtig etter ti minutter, hvilket resulterte i scoring. Får også med seg en målgivende pasning, og burde muligens hatt to. Banens beste i kveld. 

James Rodríguez (3): Gjorde en helt ok kamp. Prestasjonen var veldig variert, hvor han skiftet mellom å være delaktig og usynlig. Brukte lang tid av banen og takket fansen i det som mest sannsynlig er hans siste kamp på Santiago Bernabéu. Gikk rett i garderoben med tårevåte øyne.. 

Toni Kroos (5): Tyskeren gjør en meget god kamp. Er spillbar, og varierer mellom å slå en støttepasning og sette fart fremover. Får med seg et mål og målgivende pasning. Viser nok en gang hvor viktig han er for dette laget, og tross noen glipp bakover så spiller han med stor eleganse. Bommer kun på en av 68 pasninger!

Mateo Kovacic (4): Løper, løper og løper litt mer. Er overalt på banen, hvor han først gjør grovarbeidet bakover, før han stormer fremover med ballen gjennom flere ledd. Har et driv få spillere kan matche, og blir bedre for hver gang han spiller. 

Marco Asensio (4+): Burde ha scoret på innlegget fra Nacho. Uten om dette så er han involvert i alt som skjer fremover på banen, og er tredje sist på alt som skjer. Skaffer frisparket Nacho scorer på, er tredje sist på tre andre scoringene. Er i tillegg god i gjenvinningsfasen, hvor han vinner tilbake ni baller. 

Álvaro Morata (2): Fikk sjansen fra start, men beviste absolutt ingenting. Bommer på pasninger, har ingen avslutninger på mål, mister ballen fire ganger og er helt fraværende. Angrepsspillet blir langt bedre med en gang han byttes ut. Absolutt ingen god kamp. 

Cristiano Ronaldo (5): Portugiseren hever seg etter den labre prestasjonen mot Atlético, og gjør en meget god kamp. Scorer to mål, er aktiv fremover og vinner tilbake syv(!) baller. Mål nummer to er av ypperste klasse, da han smeller ballen i krysset med feil ben. Har kommet i form nå på slutten av sesongen. 

Innbytterne: 

Carlos Casemiro (3+): Kommer inn og tilfører stabilitet i laget umiddelbart. Er trygg med ballen i beina, og bommer ikke en eneste pasning. Får ikke veldig mye å gjøre defensivt, men har kontroll på det lille som kommer. 

Lucas Vázquez (3+): Setter fart fremover, og utfordrer venstrebacken gjentatte ganger. Er litt svak i duellene, men jobber som en helt. Har et meget svakt skudd, men gjør ellers et godt innhopp. 

Luka Modric (3+): Involverer seg med en gang han kommer på banen. Kombinerer flott med sine lagkamerater, og er god til å balansere med angrep og forsvar. Treffer på samtlige pasninger og gjør et godt innhopp. 

Hvem syns du var banens beste mot Sevilla? 

Pmn6