Extra large  3am0057a
FØR KAMPEN: Real Madrid må ha poeng i den tøffe bortekampen mot Celta Vigo i morgen.

Før kampen: Celta Vigo (B)

Real Madrid reiser til Vigo for å spille den utrolig viktige hengekampen mot Celta Vigo.

Celta Vigo - Real Madrid
Estadio Balaídos, Vigo
LaLiga Santander, runde 21
Onsdag 17.mai, kl: 21.00
Vises på Viasat Fotball og Viaplay

Onsdag kveld gjester Real Madrid Estadio Balaídos for å spille den utsatte kampen mot Celta Vigo. Oppgjøret skulle egentlig vært spilt den første helgen i februar, men grunnet uvær i Vigo ble det ansett som uforsvarlig å gjennomføre kampen. Grunnet tett kampprogram for begge lag så var det ikke mulig å gjennomføre kampen tidligere, da lagene har gått langt i Champions League og Europa League. 

Målfest på bortebane

Real Madrid har vært utrolig solide på bortebane denne sesongen, hvor de har tatt 42 av 87 poeng med to bortekamper igjen å spille. Det er omsider ikke kun poengfangsten som er imponerende, for å tillegg til å ta med seg mange poeng så scorer Los Blancos flere mål på bortebane enn på hjemmebane. På de 16 bortekampene de kongehvite har spilt denne sesongen, så har de scoret 53 mål, hvilket resulterer i et snitt på like over 3.3 mål scoret per oppgjør. 

I tillegg til å score mange mål på bortebane, så har de også klart å demme opp greit bakover. Fire av de ni kampene Los Blancos har holdt nullen har kommet på bortebane, selv om de slipper inn noe mer i gjennomsnitt når de ikke spiller på Santiago Bernabéu. Selv om det tidvis har rent inn bakover denne sesongen, så er det en ting Real Madrid alltid garanterer, og det er mål. Los Blancos satte søndag kveld ny rekord da de scoret i sin kamp nummer 62 på rad, og gikk med det forbi Bayern München. 

Mester på å rotere

Zinedine Zidane ble ansett som et usikkert kort da Florentino Pérez ansatte han som arvtaker for Rafa Benitez. Franskmannen tok kontroll over garderoben med en gang, og har nytt stor suksess. En ting Zidane har gjort annerledes enn mange andre trenere, er å rotere mye på laget. Dette kommer av at Real Madrid har en bred tropp, og Zidane har forstått at om spillerne skal holde seg skadefri i løpet av sesongen, så må rotasjoner til. 

Den franske treneren foretok fem endringer i startelleveren som møtte Sevilla, mot den som spilte kun fire dager tidligere mot Atlético i Champions League. Mot Celta Vigo er det igjen forventet at Zidane foretar noen endringer, da Nacho må stå over grunnet suspensjon, og Marcelo tar plass i troppen igjen. I tillegg er det forventet at vi kommer til å se en midtbane bestående av Casemiro, Kroos og Modric, som vanlig. Fremover på banen kommer hans også til å rotere, hvor Benzema mest sannsynlig kommer til å ta plass i startelleveren igjen. Hvem som blir den siste angrepsspilleren er fortsatt usikkert, men mye tyder på Isco, ettersom han ble hvilt mot Sevilla. 

Motstanderen

Celta Vigo startet sesongen svakt med tap i de tre første kampene. Deretter hentet de seg inn, og tok ti poeng på de neste fire, hvor de blant annet tok en sterk 4-3-seier over Barcelona. De lyseblå fra nord-Spania ble bedre desto flere kamper de spilte, og fikk sesongens høydepunkt mot nettopp Real Madrid, da de slo hovedstadslaget ut av Copa del Rey. Derimot ble ting langt mørkere da de røk ut av den spanske cupen mot Alavés i semfinalen. 

De lyseblå fra Galicia har hatt en svært tung avslutning på sesongen, hvor de nå har tapt fem kamper på rad i LaLiga. Ikke nok med at de har tapt fem på rad, men har i tillegg sluppet inn hele tolv mål og kun scoret to på de fem siste kampene. På tross av formsvikt så er det aldri lett å møte Celta Vigo på Balaídos, hvor de lyseblå har tatt ni av sine tretten seiere denne sesongen. Lagets soleklart beste spiller er Premier League-floppen Iago Aspas, som stortrives i Galicia og har scoret hele 18 mål i LaLiga denne sesongen. Totalt har Aspas notert seg for 25 mål og åtte målgivende pasninger på 47 kamper denne sesongen. 

Historie

Real Madrid har reist til Vigo for å bryne seg på de lyseblå hele 50 ganger opp gjennom historien i LaLiga. Det har ikke bare vært lett for Los Blancos å spille mot Celta Vigo på bortebane, da de har 23 tap, ti uavgjort og kun 17 seiere mot klubben fra Galicia. Ikke bare har Los Celestes kommet seirende ut av en rekke oppgjør mot Real Madrid, de har også scoret flere mål når kampene har blitt spilt i Vigo med deres 90 mot 74 scoringer. 

Selv om Celta Vigo har hatt overtaket på Real Madrid i den spanske ligaen opp gjennom historien, så viser resultatene fra nyere tid et annerledes bilde. I løpet av de siste ti kampen som har blitt spilt mellom lagene i Galicia har de lyseblå kun vunnet to, mens Los Blancos har seiret i åtte. Sist Celta Vigo vant mot Real Madrid på Balaídos var i mai 2014, og den gang endte det 2-0. De to siste sesongene derimot har de kongehvite vunnet 1-3 og 2-4. 

Les også: Forrige gang: Celta Vigo (B)

Mulig startellever (4-1-2-1-2): 

                                 Keylor Navas
            Danilo, Varane, Ramos, Marcelo
                                   Casemiro
                              Modric, Kroos
                                        Isco
                       Benzema, Ronaldo

Hvem ønsker du å se fra start i morgendagens kamp mot Celta Vigo? 

Real 960x200 pause