Extra large  he29535
SEIER: Los Blancos vant hengekampen mot Celta Vigo etter scoringer fra Cristiano (2), Benzema og Kroos.

Referat: Celta Vigo (B)

Real Madrid tok et stort steg mot ligagullet med seier i hengekampen mot Celta Vigo.

Celta Vigo 1-4 Real Madrid
Estadio Balaídos, Vigo
LaLiga Santander, runde 21
Onsdag 17.mai, kl: 21.00

0-1 Cristiano Ronaldo (10') - Assist: Isco
0-2 Cristiano Ronaldo (47') - Assist: Isco
1-2 John Guidetti (68') - Assist: Sisto
1-3 Karim Benzema (70') - Assist: Marcelo
1-4 Toni Kroos (87') - Assist: Benzema

RØDT KORT: Iago Aspas (62') 

Onsdag kveld var det duket for at Celta Vigo og Real Madrid skulle spille kampen som ikke ble noe av i begynnelsen av februar. Den gang stanset uvær i Vigo oppgjøret, men denne gang lå alt til rette for at lagene skulle få kjempet om de viktige poengene. De lyseblå fra Galicia gikk inn i oppgjøret med en svært svak periode bak seg, mens Los Blancos kom fra en god periode med avansement i Champions League samt solid spill i LaLiga. 

Real Madrid XI: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro (Kovacic 71'), Modric, Kroos, Isco (Asensio 83') - Benzema, Ronaldo (Lucas 83')

Celta Vigo XI: Alvarez - Mallo, Roncaglia, Cabral, Johny - Wass, Hernández - Aspas, Jozabed, Sisto - Guidetti

Kanonkule

Celta Vigo og Real Madrid møttes til dyst i kveldssola på Estadio Balaídos onsdag kveld til den meget viktige hengekampen. Som forventet så ble det høyt tempo fra start, hvor begge lag sendte mange spillere i angrep. Fem minutter ut i kampen kom Benzema seg forbi Cabral og stormet mot dødlinja, men innlegget gikk rett i Celta-spiller. Returen datt omsider ned hos Isco , som spilte hurtig videre til Marcelo, men nok en gang ble innlegget blokkert. 

Det skulle omsider ikke gå mer enn ti minutter før vi fikk den første scoringen. Isco ble spilt i bakrom, og tok en finte innover i banen. Samtidig som Isco fintet, så ble han taklet og ballen endte opp hos Cristiano som smelte ballen i mål med venstrefoten fra 18 meter. Sergio Alvarez ble stående helt stille mens ballen suste inn i hjørnet til 0-1. Et kvarter ut i kampen kom vertene til deres første sjanse da Wass sendte inn et frispark mot Cabral, men Ramos og Casemiro var tøft oppe i duellen, og Navas snappet den løse ballen. 

Vertene tar over kampen

Det var gjestene fra Madrid som åpnet kampen best det første kvarteret, men vertene kommer mer og mer med i kampen etter scoringen. Selv om de hadde ballen noe mer enn Los Blancos så slet de med å skape det helt store, og gjestene forsøkte å utnytte de store rommene som ble etterlatt. Isco forsøkte å finne Ronaldo i feltet etter 24 minutter, men Alvarez fikk brutt ballen i siste sekund. Vertene stormet i angrep fra boksingen til Alvarez, og ballen endte til slutt opp hos Sisto som testet skuddfoten, men avslutningen gikk høyt over mål. 

En halvtime ut i kampen fikk Celta Vigo frispark like utenfor 16-meteren, og danske Wass gjorde seg klar. Midtbanespilleren smelte ballen inn foran mål, og selv Navas ikke så utgangen på skuddet så klarte han å redde. Fem minutter senere hadde vertene flaks da en pasning rullet deres vei. Aspas plukket opp den løse ballen, men skuddet gikk i nettveggen. Fem minutter før hvilen spilte Cristiano gjennom Benzema som var alene med Alvarez, men franskmannen ble feilaktig avblåst for offside. Like før pause fikk Benzema en ny mulighet da Kroos spilte han gjennom, men avslutningen gikk rett på Alvarez. Dermed gikk lagene til hvilen på 0-1. 

Ingen stopper Isco

Det var vertene som skulle skape den første sjansen i andre omgang, da en ball ble spilt inn i feltet. Den endte til slutt opp hos Guidetti, men svensken klarte ikke å gjøre noe med ballen. Real Madrid kontret umiddelbart, og Danilo klarerte ballen rett til Isco på midten. Magikeren stormet fremover, og tross kraftig press så klarte han å finne Cristiano. Portugiseren tok vare på muligheten og skjøt ballen i mål via stolpen. Snaut ti minutter senere var samme duo på farta igjen, men denne gang klarte ikke Isco å finne Ronaldo, da pasningen ble brutt. 

En drøy time ut i kampen ble Iago Aspas spilt opp i feltet, og den spanske spissen gikk ned i en duell med Ramos. Dommeren blåste mot Aspas, dro opp det gule kortet og sendte han av banen for filming, da det var det andre gule kortet til spissen. En kontroversiell avgjørelse av dommeren, da det var kontakt mellom Ramos og Aspas, og Celta Vigo ble snytt for straffe. Kun et minutt senere gikk kjempet Ronaldo til seg ballen i feltet, og gikk ned. Igjen var det kontakt, men dommeren vinket spillet videre. Dette fikk assistent treneren til Celta Vigo å se rødt, og dommeren sendte han på tribunen, hvor hovedtreneren allerede var plassert. 

Celta scorer, men Benzema svarer umiddelbart

Vertene svarte positivt på utvisningen av Aspas, og skapte umiddelbart to sjanser. Først ved Mallo som skjøt fra langt hold, uten å utfordre Navas nevneverdig, og et minutt senere ved Wass, men Navas reddet mesterlig. Drøyt 20 minutter før slutt skulle omsider Celta Vigo få en gavepakke av Isco, da magikeren spilte en svak pasning bakover, som Sisto snappet opp. Dansken fant Guidetti, som skjøt via foten til Ramos, over Navas og i mål. Det var igjen liv i kampen, i alle fall i to minutter. For to minutter etter scoringen til Guidetti, så kombinerte Marcelo og Benzema vakkert, da førstnevnte spilte en pasning på tvers av feltet som Benzema enkelt satte i mål. Dermed ledet Real Madrid igjen med to mål. 

Wass testet foten igjen etter 73 minutter, men denne gang var det for skrå vinkel, og dansken bommet på målet. Kun et minutt senere stormet Ronaldo fremover i banen, og spilte en helt åpen Kroos, men i stedet for å skyte så spile han opp Ronaldo igjen. Utrolig nok klarte portugiseren å bomme fra kloss hold. Et kvarter før slutt fintet Isco rundt med vertene sitt forsvar før han sendte et rapt skudd tilbake igjen, men Alvarez var hurtig nede og dyttet til hjørnespark. To minutter senere fikk Ronaldo ballen på siden, og sendte et innlegg inn i boksen, men Alvarez fikk en fot på ballen. Returen endte omsider opp hos Modric, men Cabral klarte akkurat å blokkere skuddforsøket. 

Kroos scorer igjen

Seks minutter før full tid skulle Modric igjen få en stor mulighet. Asensio presset Cabral, og Benzema snappet opp ballen før han spilte opp kroaten. Modric fintet seg gjennom og sendte ballen mot mål, men Alvarez reddet mesterlig. To minutter senere var Lucas på farta, og stormet inn fra siden før han sendte ballen mot mål, men igjen var Alvarez der og hindret scoring. Tre minutter før slutt satte omsider Los Blancos spikeren i kista. Benzema spilte opp Kroos i feltet, og tyskeren tok en vakker skuddfinte før han enkelt plasserte ballen i hjørnet til 1-4. 

Real Madrid fortsatte å presse de siste minuttene, men klarte ikke score et mål til. Dermed endte det 1-4 på Estadio Balaídos, og Los Blancos er et steg nærmere tittelen. Kun et hinder står i veien, og det er hjemmesterke Málaga, som venter på La Rosaleda søndag kveld. Hovedstadslaget trenger kun et poeng for å vinne troféet, da de leder ligaen med tre poeng etter kveldens triumf. Málaga har omsider vært meget sterke hjemme den siste tiden, og det vil bli tøff kamp om poengene. 

Statistikk

Ballbesittelse: 47%
Antall skudd: 13
Skudd på mål: 8
Innlegg: 12
Hjørnespark: 6
Offside: 2
Antall pasninger: 492
Vellykkede pasninger: 414 (84%)

Spillervurderinger 

Keylor Navas (5-): Gjør en rekke gode redninger, blant annet da Wass kommer alene mot mål. Virker å være på, og spiller en meget god kamp. Er derimot svak med ballen i beina, og har litt for mange svake utspill hvor han ikke treffer en Real Madrid-spiller. 

Danilo Luis (4): Får utrolig mye juling gjennom kampen, og er involvert i noen saftige dueller. Bakover har han god kontroll på Sisto, og slipper ikke til alt for mye. Fremover er han aktiv, og tar en rekke løp. Spiller på det sikre, og gjør en god kamp. 

Raphaël Varane (4): Er alltid spillbar, og flink til å posisjonere seg. Sikrer Ramos hver gang han er ute av posisjon, og slipper til svært lite. Treffer på alle sine taklinger, og bommer ikke med en eneste klarering. Spiller trygt, og gjør få feil. 

Sergio Ramos (3): Starter kampen godt, hvor han stanger unna lang ball etter lang ball. Blir litt vell ivrig utover i kampen, og befinner seg alt for ofte ute av posisjon. Er solid i duellspillet, men må beholde roen og ikke alltid finne en spiller å krangle med. 

Marcelo Vieira (4-): Som vanlig er han veldig aktiv fremover, og kommer alltid som en ekstra angrepsspiller på siden. Bommer på samtlige innlegg, men spiller en god pasning på tvers til Benzema på scoringen. Gjenvinner ballen syv ganger, men setter seg selv ofte i dårlig posisjon, da han avgir stort rom bakover. 

Carlos Casemiro (3): Får ikke satt sitt preg på kampen, hvor han bryter baller, takler og stopper motstanderne. Faller ofte litt for dypt, hvilket gjør han må storme ut mot den som fører ballen. Treffer på sine taklinger, men blir litt for anonym. 

Luka Modric (4): Er i likhet med resten av midtbanen svak i det defensive arbeidet i første omgang, hvor de alt for lett blir spilt gjennom. Hever derimot spillet i andre omgang, hvor han spesielt er aktiv fremover. Vinner ballen tilbake seks ganger, og var nære å score et mål. Alt i alt en godkjent kamp for kroaten. 

Toni Kroos (5-): Scorer i sin andre kamp på rad, og noterer som vanlig over 90% vellykkede pasninger. Blir tidvis liggende litt høyt i banen, og får ikke hjulpet til så mye defensivt, men er utrolig god fremover. Tar noen flotte løp med ball, slår gode pasninger, tar riktige valg, og gjør totalt sett en veldig solid kamp. 

Isco Alarcón (5): Jobber som vanlig utrolig godt begge veier, og vinner tilbake ballen seks ganger. Tar i tillegg med seg to målgivende pasninger, hvor spesielt den andre er meget sterk. Viser at han er duellsterk, og leker seg tidvis med forsvaret. Er veldig god med ball i beina i boksen, og har et meget godt skudd. Trekkes dog for den meget svake pasningen som leder til Celta Vigo sitt mål. 

Karim Benzema (4+): Gjør en meget solid kamp, og spesielt god med en mann i ryggen. Velger ofte riktig pasning, og ser nesten alltid fremover. Jobber godt gjennom hele kampen, og tar med seg et mål. Burde kanskje scoret et til, men skuddene sitter ikke helt enda. 

Cristiano Ronaldo (5+ BB): Er aktiv fremover på banen, med en rekke gode løp samt gode kombinasjoner. Scorer to mål, og bommer utrolig nok på et skudd fra fem meter. Vinner tilbake ballen åtte ganger, og gjør en god jobb. Flink til å veksle mellom posisjonene slik at han blir vanskelig å plukke opp. En ny god kamp fra portugiseren som har funnet mål-formen nå på slutten av sesongen. 

Innbytterne: 

Mateo Kovacic (3+): Kommer inn og tilfører løpskraft. Jobber godt, og holder seg defensivt slik at Kroos og Modric kan være med fremover. Treffer på alle sine pasninger, vinner tilbake ballen to ganger og gjør et solid innhopp. 

Lucas Vázquez (3): Er aktiv fremover, flink til å komme rundt på siden. Får ikke satt et stort preg på kampen, men tilfører løpskraft begge veier, og gjør et godkjent innhopp. 

Marco Asensio (3): Er som Lucas aktiv fremover, og presser forsvaret godt, hvilket fører til 1-4-målet. Får ikke preget kampen med sine kvaliteter, men gjør et helt ok innhopp. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6