Extra large  3am7350 2
MESTERE: Real Madrid vant mot Málaga og er vinnere av LaLiga Santander 2016/17.

Referat: Málaga (B)

Real Madrid gjorde jobben, og sikret tittelen i siste runde av LaLiga.

Málaga 0-2 Real Madrid
Estadio La Rosaleda, Málaga
LaLiga Santander, runde 38
Søndag 21.mai, kl: 20.00

0-1 Cristiano Ronaldo (2') - Assist: Isco
0-2 Karim Benzema (55')

Søndag den 21.mai skulle det avgjøres hvem som ble ligamestere sesongen 2016/17. Real Madrid trengte minimum et poeng for å sikre tittelen, mens Barcelona både måtte vinne og ha hjelp av Málaga for å overliste Los Blancos. Ti år er det siden sist de hvite fra hovedstaden sikret tittelen i den siste runden, og nå ti år senere så hadde de muligheten igjen. Málaga var motstanderen, og kampen ble spilt på La Rosaleda, hvor laget fra Sør-Spania har vært meget sterke den siste tiden. Det va

Real Madrid XI: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modric, Kroos, Isco - Benzema, Ronaldo

Málaga XI: Kameni - Torres, Hernández, Villanueva, Ricca - Recio, Camacho - Keko, Fornals, Jony - Sandro

Pangstart

Det skulle ikke ta lang tid før gjestene fra Madrid tok ledelsen på La Rosaleda. Allerede to minutter ut i kampen så lå kula i målet bak Kameni. Isco snappet opp en dårlig pasning fra Hernández, og sendte en vakker stikker til Ronaldo. Portugiseren kom helt alene mot målvakten til Málaga, slo ballen forbi og satte enkelt inn 0-1. Fantastisk start for gjestene fra Madrid som kun trengte et poeng for å vinne ligaen. Tre minutter senere var Danilo på vei fremover, og brasilianeren stormet rundt på siden, men avslutningen gikk en meter utenfor. 

Ti minutter ut i kampen fikk Isco ballen bære dødlinja, og magikeren la inn til Benzema på bakerste stolpe. Franskmannen la ned ballen, men avslutningen ble blokkert. Tre minutter senere kom vertene på deres første visitt, og det var Sandro som kom seg forbi på siden før han avsluttet, men Navas reddet enkelt. Real Madrid stormet umiddelbart i angrep hvor Marcelo fant Benzema i feltet, og nok en gang ble avslutningen blokkert, men denne gang fikk gjestene hjørnespark. 

Begge lag med sjanser

Sandro skulle få en ny sjanse 20 minutter ut i kampen på et frispark. Angrepsspilleren smelte ballen mot krysset, men Navas vartet opp med en klasseredning, og hindret utlikning. En snau halvtime ut i kampen ble Ronaldo spilt gjennom, men forsøket ble blokkert ut til Kroos. Tyskeren smelte til på volley, men ballen gikk himmelhøyt over mål. Tre minutter etter halvtimen hadde blitt rundet, så fikk Benzema ballen på siden. Franskmannen tok en finte og spilte en pasning inn mot Ronaldo, men nok en gang reddet Kameni. 

Ti minutter før hvilen testet Kroos skuddfoten nok en gang, og denne gang fikk han presset den under tverrliggeren, men Kameni reddet lett. To minutter senere var tyskeren frempå igjen, og denne gang måtte Kameni gi retur, dessverre var Benzema i offside da han jaktet returen. Fem minutter før hvilen svingte Jony ballen inn mot Keko som satte hodet til ballen, men headingen gikk like over. Dermed gikk lagene til hvilen på 0-1. 

Muren Navas

Det var vertene som kom til den første sjansen i andre omgang, da de kom til en avslutningen etter tre minutter, men igjen reddet Navas enkelt. Ti minutter ut i omgangen fikk Los Blancos et hjørnespark, og som vanlig svingte Kroos inn et god dødball. Ramos kom seg fri og stanget ballen på mål. Kameni reddet, men måtte gi en retur som endte opp hos Benzema, og franskmannen satte enkelt inn 0-2. Benzema så ut til å være i offside, men dommeren godkjente målet. Tittelen kom nærmere for hvert minutt som gikk. 

To minutter etter scoringen var gjestene frempå igjen. Denne gang spilte Ronaldo ut til Isco som forsøkte et innlegg, men det ble blokkert og Málaga vant tilbake ballen. Like før timen var spilte så holdt Casemiro på å servere Málaga en redusering ved å slå en horribel pasning. Sandro ble spilt gjennom, men igjen var Navas god og stupte ut. Camacho var sterkest i luten på den påfølgende corneren, og stanget ballen mot mål, men Navas reddet igjen vakkert. 

Real Madrid scoret nok en gang med 20 minutter igjen å spille, dessverre var Benzema offside og scoringen ble korrekt annullert. Et kvarter før full tid forsøkte Villanueva å heade ballen på mål, men Navas fikk avverget og dyttet ballen over tverrliggeren. To minutter senere fikk Charles en mulighet med hodet, men headingen gikk like over. Syv minutter før full tid fikk Marcelo ballen på siden, og fintet innover i banen før han sendte ballen mot mål, men avslutningen gikk over. 

Tre minutter før full tid fintet innbytter Morata innover i banen før han testet skuddfoten. Igjen reddet Kameni, men han måtte gi en retur. Danilo fanget opp ballen og spilte til Modric i feltet. Kroaten skjøt med utsiden av foten, men igjen var den høyreiste målvakten til Málaga vanskelig å overliste. Flere sjanser ble det ikke i kampen, og dermed ble det tre nye poeng til Los Blancos, som med det kan feire den første ligatittelen siden 2011/12-sesongen. 

Statistikk

Ballbesittelse: 48%
Antall skudd: 16
Skudd på mål: 8
Innlegg: 12
Hjørnespark: 7
Offside: 6
Antall pasninger: 469
Vellykkede pasninger: 400 (85.3%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (5+ BB): Står nok en meget god kamp, og varter opp med en rekke gode redninger. Er oppe i hjørnet på frisparket til Sandro, solid på alle headingene som kommer mot målet, og er våken om en spiller bryter gjennom. Har vært utrolig god i sesongavslutningen, og viser hvilket nivå han kan spille på. 

Danilo Luis (4): Gjør en solid kamp på backen, hvor han er med fremover og disiplinert bakover. Er veldig solid i fasen hvor ballen skal vinnes tilbake, og noterer seg for hele syv gjenvinninger. Treffer i tillegg på seks av syv taklinger, bryter ballen tre ganger. 

Raphaël Varane (4): Solid bakover, og trygg med ball i beina. Vinner nesten alle duellene han er i, og treffer med alle klareringene. Har relativt god kontroll i feltet, og gir godt press de gangene han blir slått i lufta. Solid kamp av franskmannen. 

Sergio Ramos (4): Som sin stoppermakker er han trygg med ballen, og har god kontroll defensivt. Blir tidvis litt svak i luftduellene og taper fire av seks dueller. Gjør det derimot opp for seg med å vinne tilbake ballen fem ganger. 

Marcelo Vieira (4): Upresis i pasningsspillet, og med innleggene, men som vanlig er han alltid en trussel fremover. Gjør i tillegg en god jobb hjemover, da han vinner tilbake hele ni baller. Solid kamp av brasilianeren, men ikke like mye trykk fremover som vi er vandt til. 

Carlos Casemiro (4): Har tidvis en veldig rolig kamp. Blir brukt som punkt for å vende spillet. Bryter fire baller og vinner tilbake fem baller. Setter ikke stort preg på kampen, men gjør grov-jobben som vanlig. 

Luka Modric (5-): Kroaten gjør en god kamp på midten, hvor han er trygg i pasningsspillet og aktiv fremover. Har et skudd på mål og skaper tre sjanser. I tillegg var han god i retur-arbeidet hvor han vant tilbake ti baller. Stigende form på kroaten. 

Toni Kroos (4): Litt roligere kamp for Kroos, hvor han ikke tar like mye ansvar som vanlig. Er som alltid trygg med ballen i beina, og er i tillegg skudd-villig fremover på banen. Vinner tilbake syv baller, og treffer på taklinger samt klareringer. 

Isco Alarcón (5): Er et konstant uro-moment for Málaga. Leker seg med ballen og er veldig aktiv fremover. Tar med seg en målgivende pasning på målet til Ronaldo, hvor han snapper ball og spiller en god stikker. Misser litt for mange pasninger, men jobber godt og vinner tilbake fire baller. Er inne i en veldig god periode nå magikeren. 

Karim Benzema (4): Scorer et mål, får et mål annulert og plasserer seg bra i angrepet. Litt lite involvert, og bommer litt for mange skudd (som vanlig), men ellers er den en grei kamp. Funnet tilbake litt av scoringsformen. 

Cristiano Ronaldo (5-): Scorer igjen, og er aktiv fremover i banen. Skaper tre sjanser, og får et par skudd på mål. Godt løp, og tar seg enkelt forbi Kameni på scoringen. Er i tillegg solid i pasningsspillet, og presser forsvaret slik at han vinner tilbake tre baller. 

Innbytterne:

James Rodríguez (3): Fikk ikke satt sitt preg på kampen, og bidro ikke med stort når han kom inn. Muligens hans siste kamp for Real Madrid, om han ikke spiller i Champions League-finalen. 

Mateo Kovacic (3): Jobber godt defensivt, og løper mye bak i banen. Viser igjen at han håndterer den defensive jobben. Preger ikke kampen, men gjør et helt ok innhopp. 

Álvaro Morata (3): Virker spillesugen da han kommer inn, og skaper en god mulighet like før slutt. Avslutningen var omsider litt for svak. Greit innhopp av spissen. 

Gratulerer alle Madridistas! Vi er vinnere av LaLiga 2016/2017!

Pmn6