Extra large  he12030
CAMPEONES: Real Madrid beseiret Juventus i Champions League-finalen og tok sin andre strake Champions League-tittel.

Referat: Juventus (N)

Real Madrid ble historiske da de vant Champions League for andre sesong på rad mot Juventus.

Juventus 1-4 Real Madrid
The National Stadium of Wales, Cardiff
Champions League, finale
Lørdag 3. juni, kl. 20:45 

0-1 Cristiano Ronaldo (20') Assist: Dani Carvajal
1-1 Mario Mandžukić (27') Assist: Gonzalo Higuaín
1-2 Casemiro (60')
1-3 Cristiano Ronaldo (64') Assist: Luka Modric
1-4 Marco Asensio (90') Assist: Marco Asensio

Lørdag kveld var det duket for en skikkelig thriller av en Champions League-finale. Real Madrid skulle møte Juventus, som bare hadde sluppet inn tre mål i sesongens Champions League. Real Madrid kom ifra sin første LaLiga-tittel på fem år etter å ha slått Málaga 2-0 for to uker siden. Juventus på sin side kom som italiensk dobbelmester etter å ha vunnet Serie A med god margin, samt etter å ha slått Lazio 2-0 i Coppa Italia. Real Madrid hadde muligheten til å bli historiske ved å kunne forsvare Champions League-trofeet fra forrige sesong, noe som aldri hadde blitt gjort før. Det var duket for en fantastisk Champions League-finale i Cardiff. 

Jevn start

Det var Juventus som startet best da italienerne gikk ut i et hinsides tempo fra første spark på ballen. Den gamle dame gikk i strupen på Real Madrid i jakten på en tidlig scoring, og det var også Juventus som fikk kampens første sjanse. Etter seks minutter fikk Miralem Pjanić stå upresset på 20 meter. Midtbanespilleren sendte fyrte av på volley, men en god Keylor Navas-redning hindret Juventus i en tidlig scoring. Real Madrid fikk etterhvert kommet inn i kampen og kampen jevnet seg ut.

De neste ti minuttene var meget jevne, selv om det var Real Madrid som hadde mest ball, så lå Juventus meget solide i forsvar. Real Madrid prøvde å trenge igjennom den italienske muren, men Bonucci og co hadde stålkontroll. Det var dog Real Madrid som stå for kampens første scoring. Etter 20 minutter kom Real Madrid på en god kontring og Cristiano Ronaldo hadde ballen. Dani Carvajal stormet i angrep og fikk ballen. Den spanske høyrebacken tok en touch før han spilte ballen tilbake til Ronaldo som prikket ballen i mål bak Gianluigi Buffon. Real Madrid hadde fått det første målet og nå måtte Juventus jakte scoring.

Rask utlikning

Real Madrid fortsatte jakten på ny scoring og muligheten til å doble ledelsen. Bare minutter etter scoringen til Ronaldo kom Real Madrid på en god kontring. Isco fikk ballen fra Modric men spanjolen klarte ikke bestemme seg og mistet ballen. Teknikeren endte opp med å prøve å hoppe over ballen og la den gå til Cristiano Ronaldo, men han fikk ikke stokket beina sine og sjansen ebbet ut i ingenting. Det var derimot ikke lenge Real Madrid skulle være i ledelsen, fordi bare minutter etter den forspilte sjansen til Isco lå ballen i nettet bak Keylor Navas.

Juventus bygde opp et angrep bakfra og ballen havnet hos Alex Sandro. Juventus' brasilianske venstreback slo ballen inn til tidligere Real Madrid-spiller Gonzalo Higuaín. Argentineren holdt Real Madrid-forsvaret unna og spilte ballen videre til Mario Mandžukić. Dani Carvajal holdt kroaten feilvendt, men det til liten nytte. Mandžukić trikset opp ballen og prøvde seg på et spektakulært brassespark, og ballen dalte over Keylor Navas og i mål. Det var lite Real Madrids målvakt kunne gjort med scoringen og lagene var like langt i Cardiff. 

Resten av omgangen var svært tett og jevn. Ingen av lagene spilte seg til de store sjansene, og kampen forespilte seg for det meste på midtbanen. Duellene haglet og kortene ble delt ut. For Real Madrid sin del så var det Dani Carvajal og Sergio Ramos som fikk se det gule av den tyske dommer Felix Brych, mens Paulo Dybala havnet i dommerens bok etter å ha stoppet Toni Kroos på ulovlig vis. Det hadde vært en intensiv, spennende og jevn førsteomgang som hadde forspilt seg i Cardiff, og det sto dermed 1-1 til pause da Felix Brych blåste av for de første 45 minuttene. 

To kjappe

Andreomgangen begynte langt roligere enn den første. Begge lag trillet litt ball men det var etterhvert Real Madrid som tok styringen i kampen. Los Blancos sto høyt og jaktet lederscoringen, men Juventus sto imot. Når en drøy time var spilt skulle derimot Real Madrid endelig få sin etterlengtede scoring. Ballen ble spilt ut til Toni Kroos som prøvde å prikke inn en scoring, men Leonardo Bonucci blokkerte. Ballen trillet helt ut til Casemiro på 30 meter og brasilianeren prøvde lykken. Ballen gikk via Sami Khedira og i målet bak Gianluigi Buffon. Real Madrid var endelig tilbake i ledelsen og Juventus måtte nok en gang jakte scoring.

Dog så var det Real Madrid som skulle stå for kampens neste scoring. Kun minutter etter Casemiros langskudd vant Real Madrid og Luka Modric ballen høyt i banen. Dani Carvajal fikk ballen og spilte videre til Luka Modric som hadde løpt inn bak ryggen på Juventus' venstreback Alex Sandro. Real Madrids magiker slo inn til Cristiano Ronaldo, som hadde løpt seg fri, som satte inn 1-3 bak Gianluigi Buffon. Real Madrid hadde satt like mange baller i nettet bak Gianluigi Buffon på én kamp som Juventus hadde sluppet inn i hele Champions League denne sesongen. 

Rødt kort og ny scoring

Responsen til Massimiliano Allegri på Real Madrids to raske scoringer var å ta ut den italienske veteranen Andrea Barzagli og sette inn lynvingen Juan Cuadrado. Real Madrid fortsatte i angripe til tross for at de ledet med to mål. Juventus så preget ut og slet med å skape de store sjansene, og Real Madrid klarte å beholde kontrollen på kampen. Etterhvert kom Gareth Bale og Marco Asensio inn og Real Madrid hadde kontringsstyrke til å kunne kontre inn 1-4. Minuttene gikk og klokken nærmet seg 90. Oppgaven til Juventus ble ikke akkurat enklere da Juan Cuadraro ble utvist med drøyt fem minutter igjen av kampen. Sergio Ramos taklet colombianeren kontant, og fikk en dytt av Juventus' nummer i etterkant. Ramos brukte situasjonen for alt det var verdt og fikk Cuadrado utvist. 

Med ti mann ble oppgaven rett og slett for stor for den gamle dame og de resterende minuttene ble bare en transportetappe for Real Madrid. I det klokken tikket 90 minutter skulle Real Madrid punktere kampen en gang for alle. Et Cristiano Ronaldo-frispark gikk rett i muren og returen havnet hos Marcelo ute på Real Madrids venstreside. Real Madrids brasilianske venstreback passerte Mario Lemina på vakkert vis før han slo inn til Marco Asensio som prikket inn 1-4 og satte den siste spikeren i kista. Dermed vant Real Madrid til slutt 1-4 og Los Blancos forsvarte Champions League-trofeet, noe ingen andre har gjort før.

Spillervurderinger

Keylor Navas (5): Spiller en veldig god kamp og leverer en fantastisk redning på Pjanić' tidlige skudd. Tar så godt som alt som kommer fra Juventus og kunne ikke gjøre noe med kunstverket til Mandžukić.

Dani Carvajal (5): Jobber som en helt opp og ned på høyresiden i 90 minutter og har stort sett god kontroll på Mandžukić. Slår en pen pasning til Cristiano Ronaldo på portugiserens første scoring. Bommer nesten ikke på en pasning og gjør en meget god kamp.

Raphaël Varane (5+): Spiller en kjempekamp! Har, sammen med Ramos, full kontroll på Gonzalo Higuaín igjennom 90 minutter. Er meget trygg og god defensivt, samtidig som slår svært få feilpasninger. Gjør en meget god kamp i likhet med sin stoppermakker.

Sergio Ramos (5+): Som Varane så spiller Ramos en meget god kamp og han har full kontroll på Higuaín. Står opp og går i krigen for Real Madrid. Er kompromissløs som få i duellene og viser en trygghet med ball som få kunne matche. Spanjolen faller svært lett og spiller på samtlige strenger når han får en dytt av Juan Cuadrado som sørger for at colombianeren ble utvist, noe han fint kunne holdt seg for god for.

Marcelo (5): Slet med å involvere seg i klassisk Marcelo-stil i førsteomgang, men kom seg voldsomt i andreomgang. I andreomgang var det en Marcelo som man er vant til å se, og han gjorde i tillegg et meget godt forarbeid i forkant av 1-4-scoringen til Marcelo. Har god kontroll på Dani Alves og gjør til slutt en veldig god kamp.

Luka Modric (6 BB): For en oppvisning av Modric! Ballbehandling som ingen ute på banen er i nærheten av, og han klarer nesten alltid å komme seg ut av de vanskelige situasjonene. Kroaten er overalt og bidro i tillegg med et vakkert forarbeid i forkant av Cristiano Ronaldos andre scoring. 

Casemiro (5+): I likhet med resten av midtbanen så spiller Casemiro en meget god kamp. Brasilianeren scorer på et langskudd og gjør en meget god kamp. Casemiro klarte å unngå å pådra seg unødvendige kort og bryter opp flere potensielle farlige Juventus-angrep.

Toni Kroos (5+): Styrer midtbanen med sine sikre og presise pasninger. Tyskeren har ballen mest av samtlige spillere og har i tillegg en treffsikkerhet på 92% på pasningene sine. Sammen med resten av midtbanen til Real Madrid så nøytraliserer de Juventus sin midtbane og hele midtbanen til Real Madrid gjør en meget god kamp.

Isco (5+): Isco startet litt svakt, men etterhvert kom han seg virkelig inn i kampen. Passerer motspillere som få andre og har enkelte tekniske detaljer som rett og slett er ren magi. Skaper masse uro for Juventus-forsvaret og skaffer Real Madrid flere frispark. Jobber i tillegg meget godt begge veier og viste at han fortjente å starte denne finalen. 

Karim Benzema (5): Er til tider litt usynlig, men jobber fantastisk godt og beveger seg smart. Skaper masse rom og beviser at han er den perfekt spiss til å danne spisspar med Cristiano Ronaldo. Ble tatt av til fordel for Gareth Bale med et kvarter igjen av kampen.

Cristiano Ronaldo (6): Hva mer skal man si? Cristiano Ronaldo scorer to mål i Champions League-finalen og ble nok en gang toppscorer i Champions League. Jobber som en helt og gjør en fantastisk kamp. Scorer to skikkelig goalgetter-scoringer og fullfører sin fantastiske vår i Real Madrid-drakten.

Innbyttere:

Gareth Bale (4+): Kommer inn for Karim Benzema med et snaut kvarter igjen av kampen. Får ikke involvert seg sånn veldig mye, men blir en konstant trussel for Juventus-forsvaret med sin enorme fart. Jobbet knallhardt begge veier og gjorde et godt innhopp da han ble historisk for å vinne Champions League-finalen hjembyen.

Marco Asensio (5): Kommer inn for Isco med drøyt ti minutter igjen. I likhet med Bale så ble spanjolen et konstant uromoment og han scoret i tillegg det siste målet og satte den siste spikeren i kista. Nok et godt innhopp av Asensio!

Álvaro Morata (N/A): Kom inn for Toni Kroos med bare fem minutter igjen av kampen og fikk ikke nok grunnlag for vurdering. 

¡HALA MADRID!

Pmn6