Extra large transfertorsdag 12.6.2017
TRANSFERTORSDAG: Sommeren er her og overgangsvinduet åpner om to ukers tid, det betyr også at transfertorsdag er tilbake!

Transfertorsdag - Sommerens første

Los Blancos er i gang med planleggingen av neste sesong, og det betyr aktivitet på overgangsmarkedet.

I skrivende stund er samtlige av Real Madrid-spillerne på ferie og lader opp til en ny sesong. Los Blancos skal igjennom en hektisk sommer med flere kamper mot både Manchester United og Barcelona. Det er ventet at Zinedine Zidane skal foreta seg mer på overgangsmarkedet denne sommeren enn han gjorde forrige sommer, og det er mulig at vi får se utskiftninger i samtlige ledd i løpet av sommeren. Noen av spørsmålene som stilles er om Keylor Navas fortsatt vil være første keeper, etter en variabel sesong. Vil Álvaro Morata skifte klubb i jakten på mer spilletid? Slår eventuelt James Rodríguez følge med spanjolen? Det er knyttet stor spenning til hva Real Madrid skal foreta seg på overgangsmarkedet denne sommeren, og det er nettopp derfor det hver torsdag fremover vil komme en artikkel som omfavner ryktene som svirrer rundt verdens største klubb.

I N N 

  • En av sommerens heteste overgangsobjekter heter Kylian Mbappé. Franskmannen har for alvor slått igjennom for Monaco denne sesongen, og endte opp med hele 26 scoringer totalt for Ligue 1-mesteren. Mbappé presenterte seg for alvor da han scoret i begge åttendels- og kvartfinalene mot henholdsvis Manchester City og Borussia Dortmund. Real Madrid skal visstnok være svært interesserte i å hente Mbappé, og franskmannen skal til og med ha holdt på å ha blitt signert allerede som 14-åring, men da valgte han å bli værende i Frankrike. Det er ventet at den klubben som henter Mbappé vil gjøre 18-åringen til tidenes dyreste spiller, og AS hevder at Real Madrid allerede skal ha fått avslått bud på både €100 og €115 millioner.

    Dog så skal ikke Zinedine Zidane være særlig klar for å bryte alle rekorder for å hente en tenåring som ikke kan garanteres plass i startellevern. Det har derfor vært spekulert i Real Madrid ville hente Mbappé dette vinduet, men at han skal spille i Monaco også neste sesong, dette hevder MARCA. Det har valset flere rykter om at Paris Saint-Germain har ledet kampen om Mbappé, så er det Manchester City som har ligget best an i kampen om supertalentet. Det er i alle fall liten tvil om at franskmannen vil være et av de heteste overgangsobjektene i sommer, og at det vil være knyttet stor spenning til klubbvalget hans dersom han velger å forlate Monaco.
  • David de Gea er en mann som har blitt hyppig kobler til Santiago Bernabéu de siste sesongene. Spanjolen var svært nære en overgang til Los Blancos i 2015, men overgangen falt igjennom i siste sekund. Det var ventet at Real Madrid skulle prøve seg på den spanske landslagskeeperen nok en gang denne sommeren ettersom Keylor Navas hadde en variabel sesong, og det var ventet at Real Madrid måtte ut med rundt €75 millioner, i følge MARCA. Avisen hevdet for noen dager siden av Real Madrid hadde bestemt seg for å satse på Keylor Navas også neste sesong, og at David de Gea heller ikke blir Real Madrid-spiller denne sommeren. Samme avis hevder at José Mourinho dog ikke er overbevist om at spanjolene har lagt sin interesse død, og han ser for seg at Real Madrid vil prøve seg på burvokteren også denne sommeren. 

U T 

  • Álvaro Morata skal ha sett seg lei av å være andrevalg bak Karim Benzema, og spanjolen skal visstnok ønske seg vekk fra Real Madrid. Nevnte José Mourinho skal visstnok ønske seg Álvaro Morata som sin nye spydspiss i Manchester United etter at Zlatan Ibrahimovic ble frigitt fra klubben. Real Madrid skal i følge MARCA kreve en pris rundt €90 millioner, men britene håper å komme til enighet for rundt €70 millioner, noe som vil gjøre Morata til tidenes dyreste spanske spiller. Zinedine Zidane skal ha forsøkt å overbevise Morata om å bli værende i Real Madrid, men franskmannen skal ikke ha lykkes. Moratas agent, Juanma López, skal ha vært tilstede på Santiago Bernabéu i går kveld og møtt Real Madrid-ledelsen for å komme til enighet om en overgang, i følge MARCA. AS hevder at Morata selv helst vil at overgangen skal gå i orden før bryllupet hans neste fredag. 
  • Denne sesongen har Diego Llorente vært på utlån hos Málaga. Spanjolen skal visstnok ikke være i Zinedine Zidanes fremtidsplaner og Real Madrid skal nå være villige til å selge den tidligere Castilla-spilleren. Málaga ønsket å låne spilleren også får neste sesong, men Real Madrid skal visstnok ha ønsket å selge spanjolen. Real Sociedad skal føre an i kampen om midtstopperen og det er ventet at baskerne betaler en sum på rundt €8 millioner for 23-åringen, i følge MARCA. Det er også ventet at Real Madrid vil sikre seg en tilbakekjøpklausul slik at de kan hente Llorente tilbake til klubben hvis de ønsker.
  • Det er ikke bare Álvaro Morata som har sett seg lei benketilværelsen på Santiago Bernabéu. James Rodríguez har slitt med spilletiden og prestasjonene under Zinedine Zidane, og nå skal colombianeren ønske seg vekk fra Madrid. James var ryktet vekk fra klubben i store deler av fjorårets sommervindu, men da valgte han til slutt å bli i klubben. Nå er det flere klubber som snuser rundt 25-åringen, og Real Madrid skal gitt tydelig beskjed om at dersom James skal vekk fra Madrid så starter budrunden på €75 millioner, i følge MARCA. Samme avis hevder at det er flere klubber som vurderer å hente James, men at Paris Saint-Germain, Manchester United og Bayern München skal være de klubbene som er nærmest colombianerens underskrift. Men også klubber som Juventus, Arsenal og Inter skal vurdere Real Madrids midtbanespiller.
  • Federico Valverde ble hentet fra uruguayanske Peñarol i 2015, og kom til Madrid og Real Madrid Castilla i fjor sommer. Unggutten var en av Santiago Solaris aller beste spillere forrige sesong og den opprinnelige planen var at han skulle ta enda en sesong på Real Madrid sitt andrelag. Valverde var nylig med i Uruguay sin tropp til U-20-VM i Sør-Korea. Midtbanespilleren spilte et fantastisk mesterskap og ble kåret til mesterskapets nest beste spiller. Etter de strålende prestasjonene i mesterskapet i Sør-Korea, så mener Real Madrid at unggutten er klar for større utfordringer, og de ønsker nå å låne han ut til en LaLiga-klubb, i følge MARCA. Avisen hevder også  at Deportivo La Coruña skal ha kontaktet Real Madrid for å låne uruguayaneren i den kommende sesongen. 
  • Hvis det er én spiller som ser ut til å være ferdig som Real Madrid-spiller så er det Fábio Coentrão. Portugiseren har akkurat lagt ifra seg en katastrofal sesong med under 300 spilleminutter. Real Madrid-ledelsen håper at den skadeutsatte venstrebacken skulle kunne være en god backup for Marcelo, men nå har de sett seg lei av de stadige skadeproblemene. Nå skal Sporting CP vurdere å hente portugiseren på lån neste sesong, ifølge AS. Men den portugisiske storklubben skal bare være villig til å dekke €1 million av Coentrãos årslønn på €3,5 millioner. Real Madrid har sagt seg villige til å dekke ytterligere €2 millioner Det vil si at venstrebacken må gå ned €500.000 i lønn for å returnere til hjemlandet sitt i jakten på spilletid. Det gjenstår å se om Coentrão sier seg villig til dette, men et utlån ser uansett sannsynlig ut.
  • Brasilianske Danilo har hatt to tøffe sesonger som Real Madrid-spiller. Brasilianeren har foreløpig ikke klart å leve opp til prislappen på €30 millioner, og Real Madrid skal ha vurdert å selge høyrebacken denne sommeren. En av klubbene som visstnok var interesserte i backen var Juventus. Real Madrid skal derimot ha bestemt seg for å satse videre på brasilianeren og det vil si at det er uaktuelt å selge han denne sommeren, dette melder MARCA.

Hva syns du om ryktene? Kjør diskusjon i kommentarfeltet!

Pmn6