Extra large transfertorsdag 12.6.2017
TRANSFERTORSDAG: Det spilles lite fotball om dagen, men fotballryktene lever i beste velgående rundt Real Madrid!

Transfertorsdag - Sjokkovergang?

Det kryr av rykter rundt verdens største klubb og her er en ny dose med overgangsrykter!

Det er stille i Madrid om dagen og de aller fleste Real Madrid-spillerne er for tiden på ferie. Unntakene heter Marco Asensio og Cristiano Ronaldo, som er opptatt med henholdsvis U21-EM og Confederations Cup. De høye herrer på Santiago Bernabéu er allerede godt i gang med å planlegge den kommende sesongen, og det er ventet at flere overganger rundt Real Madrid vil bekreftes i løpet av de nærmeste ukene. Foreløpig har ikke Real Madrid foretatt seg noe på overgangsmarkedet, mye på grunn av at de aller fleste spillerne er på ferie for tiden. Derimot så skal det ikke stå på ryktene rundt Los Blancos, og det er flere spillere som har blitt koblet vekk fra Santiago Bernabéu den siste tiden, samt spillere som visstnok skal være på vei til den spanske hovedstaden. 

I N N

 • Bare timer etter at vi publiserte forrige ukes utgave at Transfertorsdag kom nyheten om at keepertalentet Gianluigi Donnarumma ikke kom til å forlenge sin kontrakt med AC Milan. 18-åringens agent var i et møte med ledelsen til den italienske storklubben, der de ikke kom til enighet om en ny kontrakt og avgjørelsen skal ha vært endelig. Det ble spekulert i om italieneren vil fortsette i Milan frem til kontrakten hans utløper, 31. juni 2018, før han så kommer gratis til Real Madrid. Donnarumma skal ha blitt informert om at dersom dette er planen så kan han vente seg en sesong på tribunen, fordi da vil heller Milan starte jakten på en ny målvakt. Det er ikke umulig at den tidligere europeiske stormakten ønsker å selge Donnarumma allerede i dette vinduet, og MARCA spekulerer i at en eventuell prislapp vil ligge et sted mellom €30 - €40 millioner.

  En annen mulighet kan være at Real Madrid punger ut for Donnarumma i dette overgangsvinduet, men at han fortsetter som AC Milan-spiller frem til neste sesong. Det skal også nevnes at Juventus er interesserte i spilleren som omtales som arvtageren til Gianluigi Buffon. Administrerende direktør i AC Milan, Marco Fassone, uttalte i går at Donnarumma etter all sannsynlighet ville fortsette i Milan også neste sesong, for så å gå gratis sommeren 2018. Fassone uttalte også at enhver klubb som ønsker å signere italieneren vil være nødt til å betale prisen AC Milan normalt ville krevd, han betegnet dette som "Det er ikke €15 eller €20 millioner, det er mye mer." Disse uttalelsene ble gjengitt av MARCA
 • Kylian Mbappé er en spiller de fleste storklubbene i Europa ligger langflate etter. Paris Saint-Germain, Manchester City og Real Madrid skal være de klubbene som har vært nærmest franskmannen. Mbappé selv skal ha vært i et møte med Monaco-ledelsen i forrige uke der ungguttens fremtid ble diskutert. Der skal 18-åringen ha uttrykt at han enten vil bli Real Madrid-spiller eller fortsette i Monaco. Real Madrid-ledelsens plan er at Mbappé uansett skal fortsette i Monaco også neste sesong, men dette avhenger av om Álvaro Morata blir solgt eller ikke. Zinedine Zidane skal visstnok allerede ha vært i kontakt med Mbappé og hans familie.
 • Selv om nyheten kom som et sjokk i april, så er Theo Hernández stadig nærmere en overgang til Real Madrid fra Atlético Madrid. Franskmannen har en utkjøpsklausul på €24 millioner, og Florentino Pérez skal visstnok allerede ha aktivert denne. Avtalen mellom klubbene går visstnok ut på at Real Madrid i tillegg betaler €6 millioner i en slags kompensasjon for å opprettholde det gode forholdet mellom klubbene. Det eneste som mangler nå før overgangen skal være komplett er at Atlético Madrid vil ha hele beløpet, med en gang, i følge AS. MARCA hevder at avtalen er på plass, og at Theo Hernández vil presenteres som Real Madrid-spiller i den første uken i juli.

U T 

 • Mot slutten av forrige uke kom nyheten om at Cristiano Ronaldo visstnok var misfornøyd med tilværelsen i Madrid. Først var det den lite troverdige portugisiske avisen A Bola som kom med nyheten, før blant annet MARCA også kunne bekrefte at den portugisiske superstjernen ønsket seg vekk fra klubben. Grunnen til at Ronaldo var misfornøyd var visstnok fordi han blant annet var misfornøyd med klubbens støtte da det nylig ble åpnet en etterforskning etter Ronaldo grunnet spekulasjoner om skatteunndragelser, i tillegg til at han følte seg etterfulgt av spanske medier og at han dermed ikke lenger ville spille i Spania, dette hevdet samme avis. Klubbene som umiddelbart seilte opp som favoritter til å signere portugiseren var gamleklubben Manchester United og franske Paris Saint-Germain. Manchester United-fansen fikk stjerner i øynene med tanken på å kunne få se Cristiano Ronaldo i Manchester United-drakt. Madrid-avisen hevdet også at tidligere Real Madrid-trener José Mourinho ikke syntes portugiseren var verdt sin prislapp, som ifølge MARCA var på svimlende €200 millioner.

  Dermed er det franske Paris Saint-Germain som seiler opp som favoritt til å signere storscoreren, og franskmennene skal visstnok forberede et bud på €180 millioner, ifølge L'Équipe. Real Madrid skal ha gitt seg selv to uker på å løse Cristiano Ronaldo-floken, ifølge MARCA. Deler av grunnen til at portugiseren var misfornøyd i utgangspunktet var at han var skuffet over at Florentino Pérez ikke hadde forsvart han offentlig i media. Etter det ble klart at 70-åringen fortsetter som Real Madrid-president stilte han opp på et radiointervju med den spanske radiokanalen Onda Cero. Real Madrid-presidenten brukte intervjuet til å uttrykke sin fulle støtte til portugiseren, noe som skal ha blidgjort Ronaldo. Pérez bekreftet også at han vil ta en prat med Ronaldo etter Confederations Cup er over, og finalen i turneringen spilles 2. juli. AS skrev i går at Real Madrids nummer syv nå revurderer beslutningen om å forlate Madrid etter Pérez' nylige intervju.
 • Álvaro Morata har vært koblet til Manchester United i en god stud nå. Spanjolen har sett seg lei av benketilværelsen i Madrid og skal ha bestemt seg for å forlate den spanske hovedstaden. Ideelt sett så ville spissen at overgangen skulle gå i orden før bryllupet hans forrige fredag, men det lot seg ikke gjøre, mye grunnet saken med Cristiano Ronaldo. Morata skal allerede være enig med britene om sin personlige kontrakt, men enigheten mellom klubbene gjenstår fortsatt. AS hevder å vite at partene er enige om en fireårskontrakt med en totallønn på €48 millioner før skatt, noe som gir den tidligere Juventus-spissen en årslønn på €12 millioner før skatt. 
 • I likhet med Morata så skal James Rodríguez ha gått lei benketilværelsen i Madrid. Forrige uke skrev vi om at klubber som Manchester United, Paris Saint-Germain og Bayern München er på jakt etter colombianerens underskrift. Nå hevder derimot MARCA at Paris Saint-Germain ikke ønsker å gjøre James Rodríguez til sin hovedprioritet i dette overgangsvinduet. Dette er fordi franskmennene heller ønsker å satse alt på å hente Kylian Mbappé til klubben. Dersom hovedstadklubben feiler i å hente vidunderbarnet til klubben så kan det derimot hende at Real Madrids nummer ti blir Paris Saint-Germain-spiller.
 • Forrige uke skrev vi om at Deportivo La Coruña hadde tatt kontakt med Real Madrid for å forhøre seg om muligheten til å hente Federico Valverde på lån den kommende sesongen. MARCA kunne denne uken avsløre at en låneovergang skal være nært forestående, og at det kun er formaliteter som gjenstår før uruguayaneren blir klar for laget fra A Coruña. Real Madrid-president tok seg også tid til å snakke om den aktuelle låneovergangen på radiointervjuet hos Onda Cero denne uken, der han sa at dette ville være en god overgang for både spiller og klubb. 
 • AS kunne på mandag melde at låneovergangen mellom Real Madrid og Sporting CP for Fábio Coentrão allerede var i boks. At portugiseren ikke spiller i Real Madrid neste sesong virker svært sannsynlig, og på onsdag ble venstrebacken avbildet mens han gjennomførte den medisinske testen i Portugal. En av mediene som delte bildet var MARCA. En bekreftelse ventes innen kort tid og det ser dermed ut til at Fábio Coentrãos tid som Real Madrid-spiller nærmer seg over. 
 • En annen som sannsynligvis ikke spiller i Madrid neste sesong er Mariano. Den tidligere Castilla-spissen var bak både Álvaro Morata og Karim Benzema i jakten på spilletid denne sesongen, og alle parter er enige om at det vil være bedre for spissen å komme seg videre i karrieren. I følge MARCA så skal Real Madrid ha satt en prislapp på €15 millioner for kraftspissen. Mariano skal være ønsket av flere klubber, men han skal blant annet være på toppen på ønskelisten til Espanyol. Málaga skal også følge situasjonen nøye, samtidig som flere klubber både i England og Tyskland skal vurdere spissen som endte på fem mål for Real Madrid denne sesongen. I Frankrike er det Lyon som seiler opp som favoritter til å signere Mariano. Karim Benzema skal ha anbefalt Lyon å hente den tidligere Castilla-spissen, dette melder MARCA
 • Forrige uke skrev vi om at Real Madrid hadde bestemt seg for å beholde Danilo i sommerens overgangsvindu, etter interesse fra blant annet Juventus. Nå skal den gamle dame ha gjenopptatt interessen ettersom Dani Alves er på vei ut av klubben. Torino-klubben skal se på Danilo som sin nye høyreback, og MARCA melder at Juventus allerede har tatt kontakt med Danilos agent. AS melder at Real Madrid skal ha satt en prislapp på €30 millioner for Real Madrids nummer 23. 

Hva syns du om ryktene? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07