Cristiano Ronaldo med 13 frisparkmål siden ankomsten i 2009

Cristiano Ronaldo scoret 1-1-målet mot Herta Berlin på frispark. Det var ikke hans første.

Da Cristiano Ronaldo ankom Real Madrid før 2009/10-sesongen var det knyttet store forventninger til portugiseren. Blant annet fordi en prislapp på 100 millioner euro forplikter, men også fordi man visste hva han var kapabel til å utrette på banen. Han hadde fart, styrke og scoret mange mål. I tillegg var han fast frisparkskytter for det røde Manchesterlaget og hadde scoret flere perler på frispark, blant annet mot Portsmouth i 2008.

I Real Madrid har det ikke vært stort annerledes. Cristiano Ronaldo er som regel den første som stiller seg opp ved farlige frisparkposisjoner klar til å gjøre et forsøk på å sette ballen i mål med kraft og presisjon. Dette har til tider ført til noe frustrasjon da han ikke alltid har vært så villig til å gi andre sjansen når han ikke er i flytsonen, men når Ronaldo først treffer da treffer han godt.

Og vår daværende nummer 9 var ikke sen med å åpne frisparkmålkvoten sin for de helhvite fra hovedstaden. Allerede i den første gruppespillskampen i Champions League, borte mot Zürich 15. august, noterte han seg for 2 frisparkfulltreffere og la på én til da laget tok imot Marseilles i neste gruppespillkamp. Deretter sto Valladolid, Getafe og Villarreal for tur i La Liga, noe som brakte det totale antall frisparkmål for 2009/10-sesongen opp i 6.

I 2010/11-sesongen ville ikke portugiseren være noe dårligere og scoret samme antall frisparkmål. Denne gangen var ett i sesongoppkjøringen mot América, ett i Champions League mot AC Milan og resten i La Liga. Blant annet fikk Villarreal igjen unngjelde, denne gangen med to frisparkperler som for øvirg var hans 37. og 38. La Liga scoring for sesongen. Til slutt endte han, som mange vet, med 40 mål og satte ny rekord for antall mål i én sesong i La Liga.

Når han så scoret enda et i kampen mot Herta Berlin er det totale antall frisparkmål kommet opp i 13. Det er ganske imponerende og forhåpentligvis blir det flere i løpet av 2011/12-sesongen. Hvor mange tror du han scorer på frispark i år?

Sesongen 2009/10
Zürich – Real Madrid, 2 mål
Marseilles – Real Madrid, 1 mål
Valladolid – Real Madrid, 1 mål
Getafe – Real Madrid, 1 mål
Totalt: 6 mål

Sesongen 2010/11
América – Real Madrid, 1 mål
Zaragoza – Real Madrid, 1 mål
Real Madrid – Athletic Bilbao, 1 mål
Real Madrid – AC Milan, 1 mål
Villarreal – Real Madrid, 2 mål
Totalt: 6 mål

Sesongen 2011/12
Herta Berlin – Real Madrid, 1 mål
Foreløpig: 1 mål

Totalt samlet: 13 mål

Kilde: RealMadrid.com

Pmn6