Extra large aleix febas 28.1.2017
FORLATER HOVEDSTADEN: Aleix Febas er en av nøkkelspillerne som forlater Real Madrid Castilla i forkant av den nye sesognen.

Nøkkelspillere forlater Castilla

Bærebjelkene fra forrige sesong forsvinner fra Castilla.

Flere av spillerne som var blant Santiago Solaris best betrodde spillere har allerede funnet seg nye klubber. Aleix Febas var kanskje Real Madrid Castillas beste spiller forrige sesong. Midtbanespilleren spilte hele 34 kamper forrige sesong og ble kåret til banens beste ved hele åtte anledninger. Den kommende sesongen skal unggutten spille for Real Zaragoza. LaLiga 1|2|3-laget bekreftet overgangen via sine nettsider. MARCA meldte i mai at flere LaLiga-klubber var interesserte i Febas, da ble klubber som Espanyol, Alavés og Real Betis nevnt som sannsynlige destinasjoner, men valget havnet altså på hardtsatsende Real Zaragoza.

En annen som har forlatt Madrid er Philipp Lienhart. Østerrikeren kom til Real Madrid i 2014 fra barndomsklubben Rapid Wien. De siste sesongene har midtstopperen har Lienhart vært fast i Castilla-forsvaret, og han fikk sin debut for Real Madrid i cup-oppgjøret mot Cádiz i 2015. 5. juli annonserte tyske SC Freiburg via sine hjemmesider at de hadde hentet 21-åringen på lån den kommende sesongen, med opsjon på enda et år. Midtstopperen har fått draktnummer 3 hos tyskerne og har allerede rukket å spille to treningskamper 

Forrige sesongs visekaptein, Mario Hermoso, har også forlatt klubben. Det var uventet at spanjolen skulle bli værende hos Real Madrid Castilla etter at han tilbragte 2015/16-sesongen på utlån til Segunda Divísion-klubben Real Valladolid. 22-åringen valgte å bli i Madrid og ble utnevnt til Castillas visekaptein av Santiago Solari. Spanjolen ble tidligere i sommer koblet til Real Betis, men han har nå blitt solgt til Espanyol. Espanyol bekreftet på sine nettsider at Hermoso har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til 2020.

I tillegg til disse tre så har også både Federico Valverde og Enzo Zidane forlatt klubben. Det vil si at spillere som til sammen sto for 13 scoringer og ni målgivende pasninger forrige sesong har forlatt klubben. Det foretrukne stopperparet har forlatt klubben, samtidig som stammen i midtbanen har funnet seg nye arbeidsgivere. Både kapteinen og visekapteinen har forlatt klubben, og Santiago Solari vil måtte jobbe hardt for å kunne erstatte disse spillerne, og det blir spennende å se hvem som hentes inn. 

Hvem blir vanskeligst å erstatte?

Pmn6