Extra large transfertorsdag 13.7.2017
TRANSFERTORSDAG: Ny torsdag, og det betyr selvfølgelig en ny dose med rykter rundt verdens største klubb, Real Madrid.

Transfertorsdag - Spanjol på vei inn?

Det kryr av rykter rundt verdens største klubb og her er en ny dose med overgangsrykter!

Pre-season er i gang for Real Madrid og troppen anno 2017/18-sesongen ser mer og mer komplett ut. Theo Hernández har ankommet fra byrivalen Atlético Madrid, mens Jesús Vallejo og Marcos Llorente har returnert fra sine låneopphold. Flere spillere har også forlatt klubben, men samtlige har vært på utlån. Los Blancos befinner seg for tiden i USA, nærmere bestemt Los Angeles, for å forberede seg på den kommende sesongen. Selv om laget allerede er i gang med forberedelsene til den nye sesongen så er det fortsatt noen spørsmålstegn om spillere på vei til Real Madrid, og hvem som kan komme til å forlate klubben. 

Spillere inn: 

Theo Hernández - Atlético Madrid - €30 mill
Jesús Vallejo - Tilbake fra lån
Marcos Llorente - Tilbake fra lån
Borja Mayoral - Tilbake fra lån

Spillere ut: 

Pepe - Besiktas - €0
James Rodríguez - Bayern München - Utlån
Fábio Coentrão - Sporting CP - Utlån
Mariano Díaz - Lyon - €8 mill
Diego Llorente - Real Sociedad - €6 mill
Burgui - Deportivo Alavés - €0
Philipp Lienhart - SC Freiburg - Utlån
Aleix Febas - Real Zaragoza - Utlån
Federico Valverde – Deportivo La Coruña – Utlån
Enzo Zidane – Deportivo Alavés - €0

I N N 

  • Det spanske U21-landslaget gjorde det bra i U21-EM i Polen og endte til slutt opp med sølv. Selv om spillere som Marco Asensio og Saúl Ñíguez var turneringens poengkonger, så var det Dani Ceballos som stakk av gårde med trofeet for turneringens beste spiller. Spanjolen var blant annet kampens gigant da spanjolene slo Portugal i semifinalen, men det var noe overraskende at han ble kåret til turneringens beste spiller. Real Madrid skal lenge ha vurdert å hente Ceballos, men etter oppvisningen i sommerens U21-EM skal Los Blancos ha bestemt seg for å hente 20-åringen. Real Betis-spilleren skal ha hatt en utkjøpsklausul på €15 millioner, men som i overgangen til Theo Hernández så skal Real Madrid ha bestemt seg for å betale litt mer enn utkjøpsklausulen. I følge MARCA har Real Madrid og Real Betis blitt enige om en overgangssum på €16 millioner.

    Planen var opprinnelig at Dani Ceballos skulle gjennomføre sin medisinske test med Real Madrid på mandag, samtidig som Theo Hernández og resten av Real Madrid-laget gjorde dette. Dog så ble dette utsatt på ubestemt tid ettersom klubbene skal ha blitt uenige om hvordan de €16 millionene skulle betales ned. Samme avis hevder at Real Madrid ønsket å betale €8 millioner nå med det første, og €8 millioner om seks måneder, mens Real Betis ønsker €16 millioner med en gang. MARCA hevder at Real Madrid planlegger å presentere Dani Ceballos 20. juli, slik at han er presentert før han, etter planen, skal sette seg på flyet til Los Angeles sammen med Florentino Pérez, Marco Asensio, Marcos Llorente, Borja Mayoral og Jesús Vallejo.
  • Kylian Mbappé er en spiller alle de europeiske storklubbene ligger langflate etter. Spilleren selv og Monaco har forholdt seg tause i saken som kan gjøre unggutten til tidenes dyreste spiller, og det har også vært relativt rolig på nyhetsfronten den siste tiden. De klubbene som visstnok er nærmest 18-åringens signatur skal være Real Madrid, Paris Saint-Germain og Manchester City. I følge MARCA er Real Madrid forberedt på å betale angriperen en årslønn på €5 millioner, men det er bare småpenger i forhold til de €12 millionene Paris Saint-Germain ønsker å tilby franskmannen i årslønn dersom han flytter til hovedstaden. Dermed kan det bli et vanskelig valg for Mbappé, dersom han velger å flytte på seg i sommer.
  • Med en Danilo som jaktes av blant annet Juventus og Chelsea har Zinedine Zidane og Real Madrid begynt å jakte på en erstatter for brasilianeren. Erstatteren som har blitt pekt ut skal være Real Sociedads unge høyreback, Álvaro Odriozola, dette melder AS. Det kan derimot bli en vanskelig oppgave å hente baskeren fra barndomsklubben. 21-åringen skrev nemlig under på en ny kontrakt 10. juni, en kontrakt som strekker seg til 2022 og som økte utkjøpsklausulen hans til hele €40 millioner. Dét, i tillegg til at baskerklubben allerede har solgt Yuri Benchiche til Paris Saint-Germain i dette overgangsvinduet gjør det svært lite sannsynlig at de ønsker å selge sin lovende høyreback, og det er endre mindre sannsynlig at Real Madrid vil betale €40 millioner for en rotasjonspiller. 

U T 

  • Selv om det ikke har vært noen overflod av rykter som kobler Danilo til en annen klubb, så nevnes det fra tid til annen at brasilianeren kan forlate den spanske hovedstaden. Juventus har vært en av klubbene som har vurdert Real Madrids høyreback, men nå skal også Chelsea ha kastet seg inn i kampen om backen. Antonio Conte skal se på Danilo som sin perfekte høyreback i sitt 3-4-3-system og vil nå se brasilianeren i blått. Real Madrid ser seg ikke nødvendige med å kvitte seg med Danilo, men de skal ha kommunisert at et bud over €35 millioner vil muligens kunne godtas, dette melder MARCA. Danilo selv skal være fornøyd med tingenes tilstand, men dersom han skal ha et håp om å være med i VM-troppen til Brasil neste sommer vil han være avhengig av gode prestasjoner og rikelig med spilletid.
  • Dersom Danilo skulle finne på å forlate klubben vil Zinedine Zidane være nødt til å skaffe en erstatter. Som nevnt ovenfor så er Álvaro Odriozola et alternativ, men et annet alternativ er en fra egne rekker, nemlig Achraf Hakimi. Etter en meget god 2016/17-sesong har det lenge vært ventet at den lynraske backen skulle lånes ut, der Alavés har sett ut som den mest sannsynlige destinasjonen. Unggutten er for tiden i USA med resten av Real Madrid-laget for å forberede seg på en ny sesong, og Zinedine Zidane skal ikke ha slått ifra seg tanken å satse på unggutten den kommende sesongen. 18-åringen skal ha fått pre-season på seg til å vise seg verdig en plass i Real Madrid-troppen, dersom Danilo forlater klubben, dette melder MARCA, som har gode kilder i klubben. 
  • Rubén Yáñez har de siste to sesongene sittet godt plantet på benken på Santiago Bernabéu. Spanjolen har vært tredjevalg bak Keylor Navas og Kiko Casilla, og skal nå vurdere sin Real Madrid-fremtid. MARCA melder at klubber i både England og Spania skal være interesserte i burvokteren, men ingen konkrete navn nevnes. Dersom Yáñez forlater klubben vil sannsynligvis Luca Zidane bli spanjolens erstatter.
  • En som lenge har vært koblet til en overgang bort fra Madrid er Álvaro Morata. Det så ut til at spanjolen nærmest var klar for Manchester United, og at klubbene bare manglet noen få detaljer i avtalen, før de røde djevlene heller valgte å signere Romelu Lukaku. Chelsea, som også jaktet Lukaku, skal nå ha vendt blikket mot Morata, dette melder AS. Antonio Conte lå langflat etter Morata forrige sommer, men da var ikke Real Madrid interesserte i å selge spanjolen. Madrid-avisen vil ha det til at laget fra London står klare for å by €80 millioner for spilleren som scoret 20 mål forrige sesong. Dog så er fortsatt Real Madrid svært bastante på at de fortsatt ønsker €90 millioner for den spanske landslagsspissen. 
  • Det lovende keepertalentet Álex Craninx kan være på vei bort fra klubben. Belgieren som kom til klubben i 2011 skal for tiden være på prøvespill hos den nederlandske Eredivisie-klubben Sparta Rotterdam, og en overgang kan være nært forestående, dette melder MARCA. 21-åringen var heller ikke med i troppen som reiste til USA, noe som kan tyde på at hans tid i klubben snart nærmer seg slutten. 

Hva syns du om ryktene?

Pmn6