Extra large logo
KARAKTERSYSTEM: Gjennom 2017/2018-sesongen vil spillerne bli vurdert fra en skala fra 1 til 10.

Endring av karaktersystem

Fra og med i kveld vil spillerne vurderes fra 1 til 10, ikke 1 til 6.

Forrige sesong bestemte vi oss for å prøve et nytt karaktersystem, etter mange år med den samme måten å vurdere spillerne på. Dette var det flere grunner til, uten at vi skal gå nærmere inn på disse i denne artikkelen. Nå har vi imidlertid bestemt oss for å gå tilbake til det gamle karaktersystemet, og i den anledning ønsker vi å informere leserne våre om hvordan vi faktisk vurderer spillerne. På denne måten vil det forhåpentligvis bli enklere å forstå hvordan og hvorfor vi setter karakterene.

Generelle regler

  • Ratingen skal vurderes ut ifra hva som forventes av en spiller fra Real Madrid, ikke hva som forventes av spilleren.
  • Spiller Ronaldo og Mayoral en like god kamp, så skal de også få samme karakter. 
  • Ratingen skal også vurderes utifra hvilken rolle spilleren har i kampen: midtstopper, back, spiss osv. Dette for at en midtstopper ikke skal bli straffet for manglende offensive bidrag og for at en spiss ikke skal bli straffet for å være dårlig i forsvar.
  • Vurderingen av ratingen skal også være den samme om laget spiller mot Barcelona i Champions League-finalen eller mot Levante i La Liga.

Mal for spillerkarakterer

  1. Katastrofalt, det absolutte bunnivå. Får ikke til noe som helst, ødelegger for andre lagkamerater og svekker lagets sjanser enormt.
  2. Veldig dårlig. Spiller en kamp der ingen ting stemmer, sett bortefra enkelte pasninger. Laget hadde vært styrket uten spilleren på banen.
  3. Dårlig. Spiller en kamp der få ting stemmer. Bidrar ikke til lagets positive prestasjoner.
  4. Under middels. Spiller under det som er forventet, men gjør seg ikke helt bort. Får til flere ting, men det blir som regel ikke noe spesielt ut av det.
  5. Middels. Spiller på det jevne, gjør ikke noe spesielt ut av seg, men er ikke involvert i noe negativt heller. Lykkes med noe, mislykkes med noe.
  6. Over middels. Spiller en godkjent kamp. Er positivt i det han gjør, men kan absolutt spille bedre.
  7. Bra. Spiller en god kamp der mye stemmer og spilleren gjør en god figur. Likevel ingen kamp som man husker uken etter.
  8. Veldig bra. Spiller en kamp der det meste stemmer, gjør få feil og er ellers solid.
  9. Fantastisk. Er strålende og gjør ikke feil som er verdt å nevne. En prestasjon som man husker i lang tid fremover.
  10. Sensasjonell. Gjør alt riktig, har ingen feil og er eminent kampen igjennom.
Pmn6