Extra large  he27901
FØRSTE KAMP: Real Madrid rullerte på laget, og kampen måtte avgjøres på straffer mot Manchester United.

Referat: Manchester United (N)

Et toppet Manchester United fikk trøbbel mot ungguttene til Real Madrid, men vant straffekonken.

Real Madrid 1(1)-1(2) s.o Manchester United
Levi's Stadium of Santa Clara, California
International Champions Cup
Søndag 23. juli, kl: 23.00

0-1 Jesse Lingard (45') - Assist: Martial
1-1 Carlos Casemiro (68') - [Straffespark]
1-2 Henrik Mkhitaryan [Straffespark]
2-2 Luismi Quezada [Straffespark]
2-3 Daley Blind [Straffespark]

Los Blancos har tatt turen over dammen for sin pre-season, og har trent hardt i nesten to uker. Pintus har pisket laget rundt, og en rekke spillere har uttalt at det har vært deilig å røre ballen igjen. Etter noen dager med ball i beina var det duket for den første av fire treningskamper hvor Manchester United var første motstander. Lagene skal møtes igjen om kort tid hvor et trofe står på spill, men først skal lagene ut i en treningskamp i Santa Clara. 

Real Madrid: Navas (Casilla 45') - Carvajal (Achraf 45'), Varane (Manu 45'), Nacho (Tejero 45'), Marcelo (Theo 45') - Lucas (Franchu 45'), Modric (Casemiro 45'), Kroos (Kovacic 45'), Isco (Quezada 45') - Benzema (Gómez 45'), Bale (Óscar 45')

Manchester United: Romero - Mensah (Blind 45'), Bailly (Lindelöf 45'), Jones (Smalling 45'), Darmian (Valencia 78') - Lingard (Mkhitaryan 45'), Fellaini, Carrick (Pogba 45'), Martial - Pereira (Herrera 45' McTominay 52'), Rashford (Lukaku 45')

Manchester United åpnet best

Søndag kveld norsk tid var det duket for årets første pre-season kamp for Real Madrid. Manchester United stod på motsatt banehalvdel i Santa Clara, hvor solen stekte over spillerne og de 65.000 tilskuerne som hadde tatt turen til stadionet. Det var de røde djevlene som kom best i gang, og de skapte også den første sjansen ved Lingard etter syv minutter. Unggutten ladet skuddfoten fra drøyt 20 meter, men Navas var med på notene og slå ballen til hjørnespark. Drøyt fem minutter senere var United frempå igjen hvor ballen kom inn mot Rashford i boksen, men ballen ble videre stusset mot Fellaini før Marcelo ryddet opp. 

Etter dette startet en meget rolig periode hvor lagene kjempet om ballen, og store deler ble utspilt på midtbanen. Drøyt fem minutter før hvilen kontret Real Madrid opp langs høyresiden hvor Lucas fikk ballen på siden, men pasningen inn i feltet ble alt for svak. Kun sekunder senere var Los Blancos frempå igjen, hvor Bale fikk ballen på motsatt side, men Jones brøt innlegget. To minutter senere testet Lingard foten fra døyt 20 meter igjen, men denne gangen gikk skuddet utenfor. To minutter før hvilen kom Real Madrid fremover igjen, hvor Modric sendte ballen inn i feltet, men igjen klarte United å klarere. Like etter klokka rundet 45 minutter driblet Martial seg vakkert forbi tre helhvite spillere, og satte opp Lingard på blank kasse, hvilket resulterte i 0-1 og ledelse til Manchester United. Svakt forsvarsspill fra Real Madrid resulterte i at de røde djevlene gikk til hvilen i ledelsen. 

Ungguttene dominerer

Som forventet så gjorde begge lag en rekke bytter, hvor Real Madrid byttet hele laget, og en rekke unggutter entret banen for Los Blancos. Akkurat som i den første omgang så åpnet det rolig, uten betydelig press fra noen av lagene. Etter at Manchester United hadde hatt overtaket i første omgang, så tok ungguttene til Real Madrid virkelig initiativet i andre omgang. Drøyt ti minutter ut i omgangen så kom den første sjansen, hvor ballen ble slått inn i boksen mot Dani Gómez og unggutten fikk foten på ballen, men klarte ikke å styre den på mål. I overkant av ti minutter senere kom Theo stormende fremover og inn boksen, hvor svenske Lindelöf ventet og felte backen meget hardt. Dommeren pekte korrekt på straffemerket, og Casemiro smelte straffen i krysset til 1-1. 

Kun tre minutter etter scoringen kom Franchu fremover på siden og stormet forbi en spiller før Smalling stoppet unggutten på ulovlig vis. Quezada stilte seg opp og forsøkte en frekk variant hvor han skrudde ballen mot nærmeste stolpe, men De Gea var med på notene og fikk dyttet til hjørnespark. Med ni minutter igjen av ordinær tid kom Hakimi fremover på siden hvor han rundet Blind og sendte ballen inn i feltet mot Gómez, men spissen rakk ikke frem til ballen. To minutter på overtid var Gómez nok en gang frempå, hvor han ble spilt fri på siden av 16-meteren, men skuddet sklei av foten og gikk utenfor. Dermed endte kampen 1-1 etter ordinær tid, og det var duket for straffespark-konkurranse. 

Straffekonk 

Manchester United var laget som sendte frem den første spilleren, og Martial var den utvalgte. Den franske kantspilleren sendte omsider ballen høyt over nettet. Real Madrid sendte frem Kovacic for å ta deres første straffe, men De Gea hadde full kontroll på den svake straffen til kroaten. McTominay var mannen som tok den andre straffen for de røde djevlene, men Casilla hadde full kontroll og reddet. Óscar ble sendt frem for å ta den andre straffen til Los Blancos, men igjen var De Gea god og reddet. Etter fire straffer med bom sendte United frem Mkhitaryan og armeneren satte ballen i mål. Quezada tok den neste straffen for Real Madrid, og han satte ballen via De Gea og i mål. 

Lindelöf tok den neste straffen for de røde og hvite, men Casilla reddet enkelt kveldens dårligste straffe. Theo gikk deretter frem, men unggutten satte ballen utenfor stolpen. Siste ordinære straffe-skytter for United var Daley Blind, og den anvendelige spilleren gjorde ingen feil, hvilket sendte de røde djevlene i føringen. Casemiro var Los Blancos sin siste ordinære skytter, og han forsøkte som tidligere i kampen å smelle ballen i krysset, men dessverre gikk forsøket i tverrliggeren. Dette betyr at et på langt vei toppet Manchester United gikk seirende ut av oppgjøret mot Real Madrid etter å ha fått brynet seg på både rutinerte og unge spillere. For Real Madrid slet de rutinerte med å komme til de store sjansene, mens ungguttene dominerte kampen da de entret banen. 

Spillervurderinger

Keylor Navas (6): Et par gode redninger. 

Dani Carvajal (3): Fullstendig rundlurt på målet. 

Raphaël Varane (5): Helt ok gjennomføring. 

Nacho Fernández (5): Helt ok gjennomføring. 

Marcelo Vieira (7): Aktiv og bidrar begge veier. 

Lucas Vázquez (4): Skaper lite, og blir for svak. 

Luka Modric (6): Svake pasninger, men er aktiv. 

Toni Kroos (7): Styrer spillet godt. 

Isco Alarcón (5): Skaper lite, og blir litt nøytral. 

Karim Benzema (7): Jobber godt, og kombinerer flott. 

Gareth Bale (5): Noen gode bidrag, men blir tidvis nøytral. 

Innbytterne:

Kiko Casilla (8): God i straffespark-konkurransen. 

Achraf Hakimi (8): Aktiv og har god kontroll defensivt. 

Manu Hernando (7): God kontroll defensivt, slipper til lite. 

Álvaro Tejero (7): God kontroll defensivt, slipper til lite. 

Theo Hernández (8): Aktiv begge veier, og skaffer straffespark. 

Franchu Feuillassier (7): Aktiv på siden, har noen flotte driblinger. 

Óscar Rodríguez (7): Styrer spillet og er toneangivende. 

Carlos Casemiro (7): Kjemper godt og scorer flott på straffen. 

Mateo Kovacic (7): Jobber godt begge veier. 

Luismi Quezada (8): Har noen gode involveringer, og forsøker et meget frekt frispark. 

Dani Gómez (5): Blir litt for svak, men kommer til noen muligheter. 

Hva syns du om kampen mot Manchester United? 

Pmn6