Extra large  1rm5256
SCORING: Kampens store høydepunkt med Real Madrid-øyne var Óscar Rodríguez (til høyre) sitt langskudd mot slutten av kampen.

Manchester City 4-1 Real Madrid

Real Madrid ble rundspilt av et godt Manchester City torsdag morgen.

Manchester City 4-1 Real Madrid
Los Angeles Memorial Coliseum, Los Angeles
International Champions Cup
Torsdag 27. juli, kl. 05:30 

1-0 Nicolás Otamendi (51')
2-0 Raheem Sterling (58') - Assist: Kevin de Bruyne
3-0 John Stones (66') - Assist: Kevin de Bruyne
4-0 Brahim Díaz (81') - Assist: Patrick Roberts

4-1 Óscar Rodríguez (89') - Assist: Marcos Llorente

Gryntidlig torsdag morgen var det duket for treningskamp mellom Real Madrid og Manchester City i Los Angeles. Begge lag stilte med sterke startellevere og det var lagt til rette for masse fin fotball for de drøyt 90.000 oppmøtte i Los Angeles. Manchester City hadde i likhet med Real Madrid bare spilt en treningskamp tidligere i sommer, det endte med et 2-0-tap mot byrival Manchester United. Nå var det altså Los Blancos som ventet for Pep Guardiola, Danilo og resten av Manchester City-laget, og det viste seg å bli en tøff affære for den regjerende Champions League-mesteren.

Real Madrid XI: Navas (Casilla 45')- Carvajal (Hakimi 61'), Varane (Vallejo 61'), Nacho (Tejero 61'), Marcelo (Hernández 61') - Modric (Óscar 61'), Casemiro (Llorente 61'), Kovacic (Ceballos 61') - Isco (Vázquez 61'), Benzema (Mayoral 61'), Bale (Asensio 61')

Det var spanjolene som skulle komme til sin første målsjanse etter bare drøyt fem minutter. Isco vendte seg opp på rundt 16 meter og avsluttet, men skuddet ble reddet av en god Ederson i Manchester City-målet. Førsteomgangen var jevn og fartsfylt med gode sjanser til begge lag. Etter drøyt 20 minutter var det Manchester City og Gabriel Jesus som kom seg til en god mulighet, men Keylor Navas reddet. Kun minutter senere måtte Real Madrids nummer en ut i aksjon igjen for å hindre scoring. Det skjedde mye på dette tidspunktet i kampen, og snaut fem minutter senere var det stolpen som hindret Casemiro nettkjenning.

Det roet seg etter dette frem til det bare var minutter igjen av andreomgang. Karim Benzema ga flashback til raidet mot Atlético Madrid i april da han på lekkert vis driblet av to Manchester City-spillere, men avslutningen til franskmannen sto ikke i stil med teknikken og skuddet ble reddet. En jevn og morsom kamp ble blåst av for de første 45 og det sto fortsatt 0-0. Ingen av lagene hadde utpekt seg som det beste laget, men begge lagene hadde skapt flere, gode, sjanser. 

Andreomgang var derimot kun drøyt fem minutter gammel før Kiko Casilla måtte plukke ballen ut av nettet. Kevin De Bruyne svingte en corner innover og John Stones fikk gå opp upresset. Engelskmannen headet rett på Casilla, men returen havnet hos Nicolás Otamendi som hadde få problemer med å sette ballen i mål fra fem meter. Selv om lagene var jevne i førsteomgang så var det rett og slett klasseforskjell i andreomgang, og ikke lenge etter lå ballen i mål for andre gang. Nok en gang var det Kevin De Bruyne som var arkitekten bak scoringen da han spilte igjennom Raheem Sterling. Lynvingen hadde få problemer med å trille ballen i mål og Real Madrid lå under med to.

Responsen fra Zinedine Zidane var hele ti bytter. Dani Ceballos fikk sin Real Madrid-debut, mens spillere som Marcos Llorente, Marco Asensio og Jesús Vallejo alle fikk sine første minutter for sesongen. I tillegg ble også Óscar Rodríguez og Achraf Hakimi satt innpå. Kevin De Bruyne skulle derimot fortsette med herjingen og etter en drøy time var han svært nære å score Manchester Citys tredje for dagen, men Kiko Casilla slo frisparket i stolpen. På den påfølgende corneren var det dog nettopp nevnte De Bruyne som skulle sette opp britenes tredje scoring. Belgieren slo ut til John Stones som, med litt flaks, satte ballen i lengste hjørne. 

Real Madrid spilte seg til to gedigne sjanser, men verken Borja Mayoral eller Jesús Vallejo klarte å sette ballen i mål bak Ederson. Mot slutten av kampen skulle publikum få se to kunstverk av noen scoringer. Først ved Manchester City-talent Brahim Díaz som satte ballen i krysset fra 20 meter med ti minutter igjen av kampen, men dagens vakreste scoring var signert et 19 år gammelt Real Madrid-talent. Med sekunder igjen av kampen mottok Óscar Rodríguez en ball fra Marcos Llorente på rundt 30 meter. Midtbanespilleren vendte om og banket ballen i krysset. Dog så endte det 4-1 til Manchester City i Los Angeles. Natt til søndag venter Barcelona i Miami. 

Hva syns du om kampen mot Manchester City?

Pmn6