Extra large transfertorsdag 27.7.2017
TRANSFERTORSDAG: Fotballryktene florerer om dagen og summene er villere enn noensinne, her er en ny dose med rykter!

Transfertorsdag - Verdensrekord!?

Real Madrid har solgt unna for godt over €100 millioner denne sommeren, er det nå det skal handles?

Pre-season er for alvor i gang for Real Madrid og troppen anno 2017/18-sesongen ser mer og mer komplett ut. Theo Hernández har ankommet fra byrivalen Atlético Madrid, mens Jesús Vallejo og Marcos Llorente har returnert fra sine låneopphold. I tillegg sikret Real Madrid seg Dani Ceballos fra Real Betis. Flere spillere har også forlatt klubben, blant annet store navn som Álvaro Morata og James Rodríguez. Los Blancos befinner seg for tiden i USA, nærmere bestemt Los Angeles, for å forberede seg på den kommende sesongen. Nå har Real Madrid solgt unna for over €100 millioner, og Los Blancos må ut på markedet for å erstatte spillerne som har forlatt klubben. 

Spillere inn: 

Theo Hernández - Atlético Madrid - €30 mill
Dani Ceballos - Real Betis - €17 mill
Jesús Vallejo - Tilbake fra lån
Marcos Llorente - Tilbake fra lån
Borja Mayoral - Tilbake fra lån

Spillere ut: 

Álvaro Morata - Chelsea - €80 mill
Danilo - Manchester City - €30 mill
Pepe - Besiktas - €0
James Rodríguez - Bayern München - Utlån
Fábio Coentrão - Sporting CP - Utlån
Mariano Díaz - Lyon - €8 mill
Diego Llorente - Real Sociedad - €6 mill
Burgui - Deportivo Alavés - €0
Philipp Lienhart - SC Freiburg - Utlån
Aleix Febas - Real Zaragoza - Utlån
Federico Valverde – Deportivo La Coruña – Utlån
Enzo Zidane – Deportivo Alavés - €0

I N N 

  • MARCA kunne på tirsdag melde at Real Madrid hadde kommet til enighet med Monaco for en overgang for vidunderbarnet Kylian Mbappé. Totalrammen på overgangen ville bli vanvittige €180 millioner, fordelt på en grunnsum på €160 millioner og minst €20 millioner i variabler. Avisen kunne også melde at variablene kunne stige til nærmere €30 millioner, noe som vil si en totalramme på nesten €190 millioner. Madrid-avisen meldte i tillegg at Mbappé vil tjene €7 millioner i netto hvert år og skrive under på en seksårskontrakt. Manchester City skal dog fortsatt ha et håp om å kuppe avtalen og britene skal ha kommet med et bud på rundt €160 millioner ifølge The Guardian.

    Det tok dog ikke lang tid etter nyheten sprakk før Monaco-visepresident, Vadim Vasilyev, kom på banen. MARCA siterte russeren på at han avkreftet at klubben hadde kommet til enighet med noen klubb. Han kunne dog bekrefte at klubben hadde mottatt flere bud på 18-åringen. Det er også verdt å bemerke seg at presidenten til Atlético Madrid og Real Betis sa nøyaktig det samme før Theo Hernández og Dani Ceballos ble Real Madrid-spillere. En annen klubbpresident for en fransk klubb har også kommet med interessante utsagn. Lyon-president Jean-Michel Aulas uttalte seg til AS etter å ha vært i kontakt med Real Madrid under forhandlingene rundt overgangen til Mariano Díaz.
Jeg hadde kontakt med Florentino og jeg tror de har planer om å signere en spiss fra øverste hylle. Jeg tror han er fransk.
  • Selv om det kanskje ikke er på stopperplass Real Madrid må forsterke, så har allikevel Los Blancos blitt koblet til Malang Sarr. AS kunne denne uken melde at Real Madrid, i likhet med Chelsea og Barcelona. Nice-stopperen spilte 32 kamper for laget fra den franske rivieraen forrige sesong, og er regnet som et enormt stoppertalent. Den spanske avisen meldte ikke om noen spesiell pris på 18-åringen, men bare at Real Madrid er en av mange klubber som er interesserte i unggutten. 
  • En spiller som har vært koblet til Real Madrid over en lengre periode er David de Gea. I forkant av treningskampen mot Real Madrid stilte José Mourinho opp på en pressekonferanse der den spanske landslagskeeperen ble et tema. Manchester United-keeperen var svært nære en overgang til den spanske hovedstaden i 2015, og har siden den gang vært koblet til Real Madrid med hyppige mellomrom. Mourinho uttalte seg vedrørende de Geas fremtid på pressekonferansen, der han gjorde det klinkende klart at den spanske målvakten forblir i Manchester, i alle fall denne sesongen. 
Jeg kan garantere at han ikke drar denne sesongen. 
  • Real Madrid skal ikke bare jakte et fransk stortalent, men to! José Luis Sánchez er en av få som har veldig gode kilder innad i Real Madrid. Spanjolen var blant annet først ute og meldte om Martin Ødegaards låneovergang til Heerenveen. Sánchez hevder at Real Madrid følger Ousmane Dembélé meget tett. Franskmannen har vært et av Barcelonas hovedmål denne sommeren, men nå skal Real Madrid visstnok ha kastet seg inn i kampen om stortalentet. Don Balon hevder at Real Madrid skal se på Dembélé som Mbappés "plan B", men selv om Real Madrid skulle sikre seg Mbappé, så skal de også jakte Dembélé. Borussia Dortmund skal visstnok ønske €80 millioner for Borussia Dortmunds unggutt. 

U T 

  • Luka Modric blir ikke akkurat yngre, og Mateo Kovacic blir sett på som landsmannens erstatter. Tottenham skal, ifølge Daily Star, vurdere å legge inn et bud på €25 millioner. Kovacic har fått begrenset med muligheter med spillere som Toni Kroos, Luka Modric, Isco og James Rodríguez foran seg i køen om spilletid. Nå er James borte, men Real Madrid har samtidig hentet inn Dani Ceballos. Det har blitt spekulert i om Real Madrid vurderer å selge Kovacic, eller om han vil lånes ut. 
  • Med jevne mellomrom har Gareth Bale blitt koblet til en retur tilbake til England og Premier League. Manchester United har vært klubben som har blitt nevnt hyppigst, og waliseren har nok en gang blitt koblet til en overgang til Old Trafford. I forkant av treningskampen mot Real Madrid bekreftet José Mourinho at han ønsker seg en kantspiller til Manchester. Før oppvarmingen til søndagens kamp omfavnet Mourinho Bale da han og resten av Real Madrid-laget ankom stadion, der han blant annet skal ha sagt at han ikke kunne kjøpe han fordi han ikke hadde gitt uttrykk for at han ønsket seg vekk. Det har ikke blitt nevnt noen spesifikk prislapp eller lignende, og med det faktum at Bale skrev under på en ny kontrakt i oktober så er det svært lite sannsynlig at han vil forlate Santiago Bernabéu denne sommeren.
  • En annen som kan være på vei bort fra Madrid er Sergio Díaz. Paraguayaneren kom til den spanske hovedstaden i fjor sommer og var også med på pre-season-turen til seniorlaget. Angriperen startet sesongen meget godt men ble svakere utover i sesongen, mye på grunn av at han ble brukt i flere forskjellige offensive posisjoner. MARCA melder i dag at Segunda Divisíon-laget Rayo Vallecano vurderer å hente Díaz på lån. Det er verdt å bemerke seg at Díaz heller ikke har vært å se under Real Madrid Castilla sine sesongforberedelser, og det kan fort gå mot et utlån for unggutten. Klubber i Tyskland og Italia skal også være interesserte. 
  • I jakten på spilletid ser det ut til at Rubén Yáñez' tid som Real Madrid-spiller nærmer seg slutten. MARCA melder at 23-åringen er veldig nære nyopprykkede Getafe. Real Madrid skal i tillegg ha sikret seg en tilbakekjøpsklausul.

Hva syns du om ryktene? 

Pmn6