Extra large  he19938
UTLIKNING: Marco Asensio scoret Real Madrids utlikningsmål snaut ti minutter før pause.

Real Madrid 2-3 Barcelona

Real Madrid og Barcelona underholdt publikum i Miami.

Real Madrid 2-3 Barcelona
Hard Rock Stadium, Miami
International Champions Cup
Søndag 30. juli, kl. 02:00 

0-1 Lionel Messi (3') - Assist: Serigo Busquets
0-2 Ivan Rakitic (6') - Assist: Neymar
1-2 Mateo Kovacic (13') - Assist: Casemiro
2-2 Marco Asensio (36') - Assist: Mateo Kovacic
2-3 Gerard Piqué (50') - Assist: Neymar

Natt til søndag var det duket for storoppgjør i Miami. Real Madrid møtte erkerival Barcelona til første oppgjør utenom sesong siden 1982. Real Madrid kom ifra to tap mot Manchester United og Manchester City, mens katalanerne kom ifra to seire mot Juventus og Manchester United. Hard Rock Stadium var helt utsolgt og de 65.000 på tribunen håpet på å få god underholdning av verdens kanskje to beste lag. Det var dermed duket for et historisk oppgjør mellom to giganter for første gang på amerikansk jord. 

Real Madrid XI: Navas  - Carvajal (Hakimi 74'), Varane (Vallejo 45'), Ramos (Nacho 45'), Marcelo - Kovacic (Ceballos 74'), Casemiro (Llorente 74'), Modric (Isco 45')  - Bale (Rodríguez 74'), Benzema (Mayoral 74'), Asensio (Vázquez 45')

Det skulle ikke ta lang tid før ballen lå i mål i Miami. Kun knapt tre minutter var spilt før Sergio Ramos feilberegnet en takling på Lionel Messi og åpnet rommet bak seg. Ballen havnet hos Sergio Busquets som spilte igjennom argentineren. Messi prøvde seg på en rapp avslutning som traff Raphaël Varane og skiftet retning, dermed var Keylor Navas helt sjanseløs og Barcelona var i føringen. Tre minutter senere måtte Keylor Navas plukke enda en ball ut av målet sitt. Neymar spilte ballen inn sentralt og Luis Suárez hoppet over og ballen havnet hos Ivan Rakitic. Kroaten banket til på en touch og ballen forsvant inn i nettmaskene, det sto 0-2 i Miami.

Kampen roet seg noe ned de neste minuttene, men det skulle ikke gå så alt for lenge før Los Blancos skulle redusere. 13 minutter var spilt da Casemiro spilte vegg med Raphaël Varane før han så spilte videre til Mateo Kovacic. Kroaten passerte et par Barcelona-spillere før han banket inn reduseringen nede i venstre hjørne. Real Madrid kom seg til en god mulighet drøyt fem minutter etter scoringen til Kovacic da Karim Benzema avsluttet fra 15 meter, men skuddet til franskmannen gikk en liten meter utenfor. Den neste store muligheten kom til Barcelona og Neymar etter en snau halvtime, men skuddet til brasilianeren strøk stolpen.

Bare minutter senere var det Lionel Messi som fikk en god mulighet, men Keylor Navas reddet argentinerens avslutning. Real Madrid jaktet utlikning og denne satt i mål snaut ti minutter før pause. En Barcelona-corner ble klarert og Marco Asensio og Mateo Kovacic satte i gang en kontring. Ballen havnet hos Mateo Kovacic, som spilte Marco Asensio alene med keeper. Spanjolen hadde få problemer med å sette inn utlikningen alene med Jasper Cillessen og dermed sto det 2-2 i Miami. Stort mer skjedde det ikke i løpet av den første omgangen og det sto dermed 2-2 til pause i Miami. 

Real Madrid gjorde fire bytter da de gjorde seg klare til andreomgang. Sergio Ramos, Raphaël Varane, Luka Modric og Marco Asensio forlot banen til fordel for Jesús Vallejo, Nacho, Isco og Lucas Vázquez. Andreomgangen begynte som den første og det tok ikke lang tid før Barcelona var i føringen nok en gang. Et frispark ble slått innover av Neymar og Gerard Piqué fikk stå umarkert på fem meter. Spanjolen tuppet ballen i nettet bak Keylor Navas, og det sto 2-3 på Hard Rock Stadium. Timen var spilt i Miami da Barcelona var fryktelig nære å score sitt fjerde for kvelden. Samuel Umtiti kom til en god mulighet på en retur, men heldigvis for Real Madrid reddet Nacho på streken.

Real Madrid satte i gang en kontring og ballen havnet hos Isco. Spanjolen dro seg innover før han prøvde å skyte tilbake i keeperhjørnet, men Jasper Cillessen vartet opp med en god redning. De neste ti minuttene foregikk rolig for seg og det ble ikke skapt de helt store sjanser. Barcelona begynte etterhvert og bytte ut flere spillere og det tok ikke lang tid for Zinedine Zidane gjorde ytterligere fem bytter. Isco kom til Los Blancos' neste mulighet da han prøvde lykken på et langskudd, men dessverre for Real Madrid så vartet Jasper Cillessen opp med en meget god redning.

Snaut fem minutter senere var det Dani Ceballos som var nære scoring. Lucas Vázquez passerte to Barcelona-spillere før han la igjen til Ceballos som klemte til fra litt over 20 meter. Skuddet var hardt og godt, men dessverre for Real Madrid så gikk den en liten meter utenfor Barcelona-målet. Det var det siste nevneverdige som skjedde i andreomgangen på Hard Rock Stadium. Kampen ebbet etterhvert ut og Barcelona vant 2-3 foran de 66.014 fremmøtte i Miami.

Hva syns du om nattens oppvisning?

Pmn6