Spania vant U19-EM

Morata, Carvajal, Álex og kaptein-Sarabia er europamestere.

En høydramatisk EM-finale er nettopp ferdigspilt i Romania, nok en EM-finale som ble vunnet av Spania. Sarabia, Álex og Morata var de tre spillerne som startet fra Real Madrids cantera, disse tre er også første, andre og tredjekaptein i samme rekkefølge. Carvajal spilte ikke finalen grunnet en strekk han pådro seg i sluttminuttene i semifinalen.

Det var en relativt tafatt førsteomgang, slik som ofte finaler er. Spania hadde ballen klart mest, og var det laget som ville, men dessverre brøyt de aldri gjennom det solide forsvaret til Tsjekkia. Andre omgang var enda ung da Tsjekkia tok ledelsen og det gikk hele 84 minutter før Spania utlignet.

Tidlig i første ekstraomgang scoret Tsjekkia etter et herlig angrep, men nok en gang skulle Spania komme tilbake. Valencia-spilleren (som til daglig spiller for Valencia Mestalla, Valencias B-lag) Alcacar ble den store helten da han nettet henholdsvis 2-2 og 3-2-målet for La Rojas.

Samtlige av Castilla-spillerene har spilt et glitrende mesterskap. Carvajal har vært enorm på backen, Álex har vært "maestroen" på midtbanen, Morata toppscoreren, ikke bare for Spania, men toppscoreren i hele mesterskapet, og Sarabia har vært kaptein og muligens mesterskapets beste spiller.

Vi gratulerer Spania, og ikke minst våre unge og håpefulle Castilla-spillere med en velfortjent EM-triumf.

Pmn6