Extra large  n0y9276
SEIER: Real Madrid tok sesongens første trofe tirsdag kveld i UEFA Super Cup mot Manchester United.

Real Madrid 2-1 Manchester United

Los Blancos tok sesongens første trofe i Makedonia tirsdag kveld.

Real Madrid 2-1 Manchester United
Philip II Arena, Skopje
UEFA Super Cup, finale
Tirsdag 8.august, kl. 20:45

1-0 Casemiro (23') - Assist: Dani Carvajal
2-0 Isco (51') - Assist: Gareth Bale
2-1 Romelu Lukaku (61')

Tirsdag kveld var det duket for et oppgjør mellom to av verdens mektigste klubber, nemlig Real Madrid og Manchester United. De helhvite fra Madrid vant Champions League den foregående sesongen, mens Mourinho sine Røde Djevler vant Europaligaen. Dette betyr at lagene som møttes tidligere til en vennskapskamp i pre-season skulle nå gjøre opp om sesongens første trofé i UEFA Super Cup. To gode trenere, og to meget solide lag skulle møtes til dyst, men kun et lag kunne stikke av med troféet. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro - Modric, Kroos - Isco (Asensio 74') - Bale (Vázquez 74'), Benzema (Ronaldo 82')

Manchester United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian - Matic, Herrera (Fellaini 56') - Mkhitaryan, Pogba, Lingard (Rashford 46') - Lukaku

Trykk fra start

Det var trykkende varme i Makedonia tirsdag kveld med temperaturer på over 30 grader. Dette virket omsider ikke å hindre noen av lagene i begynnelsen av kampen, hvor det ble åpnet i et høyt tempo. De Røde Djevlene trykket på fra start, men det var Los Blancos som kom til den første sjansen. To minutter ut i kampen svingte Marcelo et innlegg inn i boksen, og etter at det fikk en styring så landet ballen hos Bale, men waliseren satte ballen like utenfor. Fem minutter senere var Manchester United og Mkhitaryan nære å komme til en sjanse, da armeneren var på full fart gjennom, men han mistet balansen og snublet. 

Etter en åpning hvor Manchester United var best så kom Real Madrid mer og mer inn i kampen etter ti minutter. Et kvarter ut i kampen skulle den første virkelig store sjansen komme, etter at Kroos svingte inn et hjørnespark som Casemiro stupheadet i tverrliggeren. To minutter senere var brasilianeren frempå igjen da han ladet skuddfoten fra 17 meter, men avslutningen gikk over. Drøyt 20 minutter ut i kampen så fikk Modric ballen i feltet, og kroaten stormet mot dødlinja før han skjøt mot mål. De Gea ble overrasket, men hadde kontroll på skuddet. 

Casemiro åpnet kontoen

Det skulle omsider ikke gå lang tid før vi skulle få kampens første scoring, og det var Real Madrid som helt fortjent gikk opp i føringen. De helhvite dominerte kampen fullstendig, og 23 minutter ut i kampen så ble Casemiro sendt gjennom av Carvajal. Brasilianeren lå helt på linja, og sklidde ballen i mål til 1-0. I perioden etter målet fortsatte Los Blancos å dominere, men uten å skape de helt store sjansene. Ti minutter før slutt kom Manchester United nære for første gang på lang tid, men angrepet og kombinasjonene ebbet ut i intet. 

Tre minutter før hvilen ble Modric spilt på løp, og kroaten ble fulgt hele veien av Matic, hvilket til slutt førte til at ballen ble liggende igjen like utenfor 16-meteren. Benzema plukket opp ballen og sendte kula mot mål, men De Gea hadde kontroll og reddet. I siste ordinære spilleminutt av første omgang skulle Lukaku få sjansen på hodet, men headingen gikk rett på Navas. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 1-0, etter at Real Madrid dominerte sin motstander i store deler av omgangen. 

Utspilt

Los Blancos var aktive i starten av andre omgang, og allerede et minutt ut i omgangen forsøkte Benzema å finne Bale i feltet, men Smalling kom i veien. Et minutt senere skulle Toni Kroos få stå helt åpen på drøye 20 meter, og tyskeren ladet venstrefoten, men De Gea var god og reddet mesterlig. Tingene gikk fort nå, og kun et minutt senere var det Marcelo sin tur til å være frempå. Brasilianeren brøt en ball, og ladet skuddfoten, men avslutningen ble blokkert ut til hjørnespark. Seks minutter ut i omgangen skulle omsider Real Madrid få lønn for strevet etter at Benzema holdt i ballen på flott vis før han spilte opp Isco. Den spanske magikeren spilte vegg med Bale, og satte ballen enkelt forbi De Gea til 2-0. Flott spill av Los Blancos. 

Kun to minutter etter scoringen fikk Manchester United alle tiders mulighet til å redusere. Herrera spilte en flott ball inn i feltet mot Pogba, som var meget svak og headet ballen rett på Navas uten press. Navas måtte omsider gi en retur, og Lukaku var først på den, men avslutningen gikk over. En time ut i kampen hadde Real Madrid muligheten til å øke ledelsen ytterligere. Midtbanen og angrepet kombinerte flott før Casemiro spilte gjennom Bale. Waliseren ladet skuddfoten fra kloss hold, og smelte ballen i tverrliggeren. Los Blancos vant tilbake returen, og Carvajal fikk ballen ute til siden før han spilte inn mot Benzema som ble hindret, hvilket gjorde at De Gea kunne plukket opp ballen. 

Jevnspilt avslutning

Mourinho tok grep etter at hans lag hadde store problemer med å bryte opp spillet til Real Madrid, samt skape sjanser. Både Fellaini og Rashford ble byttet inn, hvilket var til stor hjelp. Etter 61 minutter fikk Matic lade foten helt upresset fra 16 meter, og Navas måtte igjen gi en svak retur, men denne gangen feilet ikke Lukaku og reduserte til 2-1. Kampen ble mer og mer jevnspilt etter reduseringen, og lagene bytte på føre kampen, uten at de helt store sjansene ble skapt. Ti minutter før slutt skulle omsider de Røde Djevlene få en gigantisk sjanse, etter at Mkhitaryan sendte Rashford gjennom alene med Navas. Unggutten forsøkte å skru ballen rundt Navas, men sisteskansen fikk en fot på ballen. 

Kun sekunder senere satte Los Blancos full fart fremover med en kontring, hvor Benzema førte ballen og testet skuddfoten, men ballen ble blokkert til hjørnespark. I kampens siste ordinære spilleminutt fikk Fellaini stå helt alene i feltet og heade et innlegg fra Valencia på mål, men Navas hadde kontroll og reddet forsøket. Et minutt på overtid var Lucas meget god da han driblet seg forbi tre røde spillere, før han satte opp Asensio, men avslutningen ble for svak og De Gea fikk slått til hjørnespark. Kroos fant Ramos på det påfølgende hjørnesparket, men headingen gikk utenfor. Flere sjanser eller mål ble det ikke, og det betyr at Real Madrid gikk seirende ut av duellen med Manchester United, og har allerede tatt sesongens første trofe. 

Statistikk

Antall skudd: 15
Skudd på mål: 6
Ballbesittelse: 59%
Hjørnespark: 8
Offside: 1
Innlegg: 15

Spillervurderinger

Keylor Navas (5): Slipper et par svake returer, hvor blant annet en resulterer i mål imot. Gjør også en meget god redning når Rashford kommer alene gjennom. Har ellers lite å gjøre. 

Dani Carvajal (6): Får ikke vist seg fra sin beste side verken offensivt eller defensivt. Blir tidvis litt nølende fremover, men tross dette får han med seg en målgivende pasning. Defensivt blir han tidvis litt for lett rundet, og må opp noen hakk. 

Raphaël Varane (8): Bunnsolid defensivt og har kontroll på alt som kommer uansett om det er i luftrommet eller langs bakken. Er som vanlig utrolig rask, og løper opp samtlige spillere. Virker å ha truffet bra med formen i innledningen. 

Sergio Ramos (7): Er trygg og god, og vinner de fleste dueller han er inkludert i. Styrer laget flott, er spillbar og god til å sette i gang spillet. Bommer derimot på litt for mange langpasninger, og burde muligens valgt kortere varianter. 

Marcelo Vieira (7): Er aktiv fremover som vanlig, uten å prege kampen skikkelig. Har god kontroll defensivt, og har ikke store problemer med Mkhitaryan. Kan påvirke kampen enda mer, men godkjent kamp. 

Carlos Casemiro (9 BB): Kampens store gigant! Treffer med taklingene, er trygg i pasningsspillet, scorer et mål og er totalt dominerende på midten. Bryter opp spillet, strør pasninger, jobber begge veier og gjør alt i alt en meget solid kamp. 

Luka Modric (7): Bytter mellom å være ballfordeler og bli mer fremover i banen. Sikker som alltid i pasningsspillet, uansett om det er med utsiden eller innsiden. Noen flotte bidrag fremover, men har fortsatt noe å gå på. 

Toni Kroos (7): Dirigerer spillet akkurat slik han ønsker det. Finner løsninger, vrir spillet og sette opp sine lagkamerater i gode posisjoner. Har en meget svak involvering som kunne ledet til baklengs, men blir reddet av Lukaku. Alt i alt en godkjent kamp. 

Isco Alarcón (8): Er muligens spilleren som gjør at Real Madrid får overtaket i kampen. Beveger seg annerledes enn alle andre, bryter mønstre, dribler spillere og scorer et vakkert mål. Viser seg igjen fra en god side og fortjener en plass i startelleveren. 

Gareth Bale (6): Tannløs i store deler av kampen, men er samtidig bedre enn han var i pre-season. Beveger seg bra, og kommer i enkelte gode posisjoner. Var nære å score ved to anledninger, men ble hindret av tverrliggeren. Må opp noen hakk. 

Karim Benzema (6): Skifter mellom å jobbe hardt, og ikke bevege seg i det hele tatt. Flink til å holde på ball, og spiller gode pasninger, men blir tidvis litt for tam. Må opp noen hakk. 

Innbytterne: 

Marco Asensio (5): Får ikke preget kampen slik han kan. Får en stor mulighet, men avslutningen var for svak. 

Lucas Vázquez (6): Får heller ikke preget kampen stort, men viser frem gode tekniske ferdigheter og setter opp Asensio i god posisjon. 

Cristiano Ronaldo (N/A): Spiller for lite til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen?

Pmn6