Extra large real madrid castilla 22.7.2017
GODT I GANG: Real Madrid Castilla er godt i gang med forberedelsene til en ny sesong, med flere nye fjes i troppen.

Ny Castilla-sesong i anmarsj

Real Madrids unge lovende forbereder seg til en ny sesong hvor målet er opprykk til LaLiga 1|2|3.

Det er ikke bare Real Madrid som er i gang med en ny sesong, men det er også Real Madrid Castilla. Real Madrids unggutter endte opp med en relativt skuffende fjorårssesong der de endte på 11. plass i Segunda B, gruppe 2. Santiago Solari fikk en tøff første sesong som Real Madrid Castilla-trener, og laget som blant annet inneholdt spillere som Martin Ødegaard, Sergio Díaz og Enzo Zidane maktet aldri å blande seg inn i toppsjiktet for å kjempe om opprykk. Istedet så ble det en meget varierende sesong, og argentinske Solari fikk mye kritikk, særlig for bruken av Sergio Díaz, som ble brukt som både spydspiss, venstrekant og hengende spiss i løpet av sesongen.

Nå er forberedelsene til en ny sesong, og som vanlig er det flere utskiftninger i Castilla-troppen. Santiago Solari har fått fornyet tillit på trenerbenken, mens flere spillere har forlatt klubben og minst like mange har kommet til klubben. En annen merkbar endring for Castilla denne sesongen er hvilken gruppe de har havnet i når det gjelder seriespillet. De siste tre sesongene har Real Madrid Castilla spilt i Segunda B, gruppe to. Den kommende sesongen skal ungguttene spille i Segunda B, gruppe en. 

Det vil si at mens majoriteten av motstanderne har vært lag fra Baskerland i gruppe to, så er det Galicia-provinsen Castilla må belage seg på flere turer til den kommende sesongen. I tillegg har ungguttene kommet i samme gruppe som Atlético Madrid B, og det er dermed duket for El Derbi også i Segunda B denne sesongen! Real Madrid Castilla er allerede godt i gang med pre-season og om ikke lenge starter den offisielle sesongen også for ungguttene. Under kan du se en oversikt over hvordan treningskampene har gått så langt.

Real Madrid Castilla 0-2 Leganés
Real Madrid Castilla 0-0 Gimnástica Segoviana
Guadalajara 1-4 Real Madrid Castilla
RC Deportivo Fabril 1-1 (4-5) Real Madrid Castilla

Flere spillere har som nevnt forlatt Castilla i forkant av denne sesongen. Philipp Lienhart har blitt lånt ut til Freiburg. Federico Valverde har blitt lånt ut til LaLiga-klubben Deportivo La Coruña, mens Enzo Zidane har gått til Alavés. I tillegg har Carlos Abad gått tilbake til Tenerife, Mario Hermoso har gått til Espanyol, Aleix Febas har blitt lånt ut til Real Zaragoza og Nikos Vergos har gått tilbake til Olympiakos. Det er også verdt å bemerke seg at spillere som Álex Craninx, Mario Rodríguez og Cristian Cedrés også har forlatt klubben.

Det har naturligvis blitt hentet flere spillere til klubben også, da særlig fra Gutis Juvenil A. Spillere som Javier Belman, Manu Hernando, Álex Martín, Franchu, Mink Peeters, Óscar Rodríguez og Dani Gómez har alle kommet opp fra juniorlaget til Los Blancos. I tillegg har Mancebo, Cristo González og Artur Molina blitt hentet til klubben fra andre spanske klubber. Det er også verdt å bemerke seg at blant annet José León, Jamie Sánchez, Sergio Reguilón og Raúl de Tomás har returnert til klubben etter låneopphold.

Dette er spillere som det er verdt å bemerke seg før sesongen starter!

Javier Belman: Javier Belman er en ung og lovende spansk keeper som har vært i klubben siden 2012. Spanjolen er sett på som et stort keeper-talet, men sannsynligvis vil han være backup til Luca Zidane dersom franskmannen blir i Castilla.

Moha Ramos: Moha spiller fortsatt offisielt sett på Juvenil A, men det er ikke umulig at vi vil få se unggutten for Castilla denne sesongen. 17-åringen har allerede fått trene med Real Madrids a-lag og han er absolutt en og holde et øye med i 2016/17-sesongen.

Manu Hernando: Manu var en bauta i forsvaret til Juvenil A forrige sesong og har blitt promotert opp til Castilla. Han fikk være med på deler av Real Madrids pre-season-tur i USA, der han fikk sin Real Madrid-debut mot Manchester United. Hernando er kjent for sine pasningsferdigheter og sitt gode tilslag. Med både Lienhart og Hermoso borte så vil nok Hernando få en fast rolle i Castilla.

Arturo Molina: Molina er en av spillerne som er hentet til klubben fra et annet spansk lag, og ikke hentet opp fra akademiet. Molina kom ifra Levante B før sesongen og er en meget anvendelig midtbanespiller som er kjent for å være god med begge ben. Spanjolen vil sannsynligvis danne en midtbaneduo sammen med Jamie Seoane.

Mancebo: Mancebo er også en av spillerne som er hentet til klubben, og ikke en som har blitt promotert fra Juvenil A. Spanjolen har fortid i Real Madrid-akademiet, men kom fra San Sebastián de los Reyes denne sommeren. Mancebo er hentet inn for å styrke Castilla og han vil sannsynligvis bekle kantrollene til Santiago Solaris lag. 

Franchu: Argentinske Franchu var en av Juvenil As aller beste spillere forrige sesong. Argentineren er en kantspiller som sannsynligvis vil plasseres på høyrekant, mens Mancebo vil spille på den venstre siden. Franchus store styrker er evnen til å passere folk og han er alltid en plage for motstanderen. Franchu ble også belønnet for en god sesong for Juvenil A med en plass i pre-season-troppen til Real Madrid, der han fikk sin Real Madrid-debut mot Manchester United. 

Augusto Galván: Augusto Galván kom til Real Madrid i sommer fra brasilianske Sao Pãulo. Galván er kjent for sine gode ferdigheter i en-mot-en-situasjoner i tillegg til at han ofte slår den siste forløsende pasningen på den siste tredjedelen av banen. Unggutten står oppført som et medlem i Juvenil A per nå, men det er meget sannsynlig at han også får flere sjanser på Castilla denne sesongen.

Óscar Rodríguez: Óscar var Juvenil As store spiller forrige sesong. Spanjolen var lagets kaptein og lagets beste spiller. 19-åringen vil sannsynligvis bli hjertet i Real Madrid-angrepet og spille i den offensive midtbanerollen. Óscar fikk også være med i pre-season-troppen til Real Madrid i sommer og han fikk også sin debut mot Manchester United. I tillegg til dette så scoret han sitt første mål for Real Madrid da han klinket ballen i krysset fra 30 meter i Real Madrids andre pre-season-kamp mot Manchester City.

Dani Gómez: Dersom Óscar Rodríguez var sesongens store spiller for Gutis Juvenil A forrige sesong, så var Dani Gómez en meget god nummer to. Spanjolen var Juvenil As soleklare toppscorer forrige sesong og blir sett på som det neste store spisstalentet fra Real Madrid-akademiet. I likhet med flere fra Juvenil A så ble Gómez inkludert i pre-season-troppen til Real Madrid, hvor han fikk sin debut mot Manchester United. 

Det er også flere spillere som for tiden er i Castilla-troppen, som sannsynligvis ikke vil være i klubben når første seriekamp spilles mot Rayo Majadahonda. Det er spillere som har tilbragt flere sesonger på lån og som sannsynligvis vil forlate klubben nok en gang, enten på et nytt låneopphold eller permanent overgang. Det er spillere som ønsker å prøve seg på et høyere nivå enn Real Madrid Castilla som kommer til å forlate klubben, sannsynligvis på lån. I tillegg er det spillere som kanskje blir å finne i seniorstallen til Real Madrid den kommende sesongen. 

Spillere som det er veldig sannsynlig ikke vil spille i Castilla den kommende sesongen:

José León: José León tilbragte forrige sesong på utlån hos Cultural Leonesa, og det er svært lite sannsynlig at han spiller i Castilla den kommende sesongen. Manu Hernando er hentet opp og Javi Sánchez er et enormt stoppertalent, og at León blir i klubben vil plassere en av de to nevnte på benken. 

Achraf Hakimi: Achraf ble hentet opp fra Juvenil A i forkant av forrige sesong, og han var en av Castillas aller beste spillere. Det har vært snakk om at Hakimi skal flyttes opp i Real Madrid-troppen, eller tilbringe en sesong på utlån til en annen LaLiga-klubb.

Borja Sánchez: Borja Sánchez tilbragte første del av forrige sesong med Real Madrid Castilla, men etter meget begrenset med spilletid så ble han lånt ut til Mallorca B i januar. Med spillere som Jamie Seoane, Álvaro Fidalgo og Arturo Molina i troppen er det lite sannsynlig at Sánchez vil få mer spilletid denne sesongen, og det er dermed svært sannsynlig at han forsvinner fra klubben.

Sergio Díaz: Paraguayanske Sergio Díaz ble hentet til klubben i forkant av forrige sesong og startet sesongen veldig godt før han etterhvert dabbet av. Unggutten har blitt brukt i flere forskjellige roller og det ser svært sannsynlig ut at han skal lånes ut den kommende sesongen, der Rayo Vallecano er laget som har blitt nevnt hyppigst. 

Raúl de Tomás: Spanske Raúl de Tomás har vært lånt ut til klubber i Segunda Divisíon de to siste sesongene, og det er svært stor sannsynlighet for at han forsvinner fra Castilla før sesongen starter. Her er en retur til Real Valladolid det som ser mest sannsynlig ut.

Les også: Den ideelle tredjespiss?

Spillere som muligens ikke spiller i Castilla den kommende sesongen:

Luca Zidane: Luca Zidane var ikke førstevalg i Castilla da sesongen startet forrige sesong, men etterhvert så klarte han å krige til seg startplassen før han pådro seg en skulderskade. Det har blitt spekulert i at franskmannen skal promoteres opp i til Real Madrid-troppen for å overta som tredjekeeper dersom Rubén Yáñez forlater klubben.

Álvaro Tejero: Tejero har nå spilt flere sesonger på Real Madrid Castilla og dersom han skal få ut sitt fulle potensial så er det kanskje tid for å flytte på seg for spanjolen. Han har vært med på pre-season med Real Madrid, hvor han har fått rikelig med spilletid. Det har ikke vært snakk om en eventuell ny klubb for spanjolen, men man skal ikke se bort ifra at han forsvinner fra klubben.

Abner: Det er få som har slitt så mye med skader de siste sesongene som Abner. Brasilianeren kom tilbake fra en korsbåndskade forrige sesong, men spilte seg aldri til fast plass i Castilla-laget. Nå har han fylt 21 og han kommer neppe til å få en fast rolle i Castilla-laget denne sesongen, så kanskje er det på tide og prøve lykken et annet sted?

Mink Peeters: Nederlandske Mink Peeters er hentet opp fra Juvenil A denne sesongen, men det kan fort ende med et utlån for den tidligere Ajax-spilleren. Castilla har spillere som Franchu, Mancebo og Lin som allerede er kantspillere, og veien til spilletid kan bli lang for unggutten. 

Som sagt så er det flere utskiftninger i Castilla-laget fra forrige sesong, slik det ofte er fra sesong til sesong i Real Madrid Castilla. Ungguttene har muligens fått en hakket enklere gruppe i år enn de foregående sesongene, og med tanke på spillerne som er hentet til klubben så er det ingen tvil om at målet også i år er opprykk til Segunda Divisíon, eller LaLiga 1|2|3 som det heter nå. Med utgangspunkt i de spillerne som er i klubben per nå, og hvem som sannsynligvis forlater Castilla så er dette startelleveren vi kan forvente til sesongens første seriekamp mot Rayo Majadahonda:

                                                                                                                                   Javier Belman
                                                                     Dani Fernández - Javier Sánchez - Manu Hernando - Luismi Quezada
                                                                                                              Jamie Seoane - Arturo Molina
                                                                                                      Franchu - Óscar Rodríguez - Mancebo
                                                                                                                             Cristo González

Er du klar for en ny Castilla-sesong?

Pmn6