Extra large v uited
SEIER: Real Madrid ordnet et nytt supercuptrofé i Skopje

Taktisk analyse: Manchester United (N)

Med Isco og Casemiro i hovedrollen ble det seier til de hvite fra Madrid i Makedonia.

Det finnes ikke mange bedre måter å starte en sesong på enn ved å vinne et trofé og gårsdagens supercupoppgjør endte med seier og et nytt trofé i den smått imponerende samlingen til Zinedine Zidane og mannskapet hans. Kampen var preget av et United-lag som forsøkte å nekte Real Madrid rom ved å ligge lavt og kompakt, men Real Madrid greide å bryte gjennom forsvaret deres relativt tidlig og fikk dermed kampen i sitt spor. 

Casemiro

En av kampens absolutte kjemper var brasilianeren Casemiro. Bautaen på midten har ofte fått kritikk for å være nettopp det: Stor sterk og svak med ball. Kampen igår demonstrerte at det bor ferdigheter få 6'ere forunt i brasilianeren. Han var trygg og god med ball, og sedvanlig kompromissløs i duellene gjennom hele kampen. Måten han balanserte midtbanen og samtidig bidro aktivt i det offensive spillet gjennom dype løp (noe som resulterte i et flott mål) står det stor respekt av, og gir Real Madrid enda et angrepsvåpen mot lag som ligger dypt og nekter rom. Det faktum at Manchester United stilte med en utrolig fysisk midtbanetrio i form av Matic-Herrera-Pogba, gjør prestasjonen hans enda mer imponerende, både offensivt og defensivt. 

Isco

Isco har virkelig fått fart på sakene i den spanske hovedstaden. Fra å være en som kjemper for å være i startoppstillingen, til å bli en spiller Zidane har utrolig tro på. Magikeren har en evne til å finne og utnytte rom i de verste rommene for motstanderne: mellomrom, siderom og små "lommer" i det som kan virke som vanntette rom hos motstanderne. Igår var intet unntak. Man så ofte at stopperne til United ble dratt ut av posisjon og tatt med buksene nede av den spanske maestroen. 2-0-målet viser også at han er en målskårer som bidrar med mer enn bare fiksfakseri og dragninger. 

Isolert Lukaku

Manchester Uniteds nye spiss hadde bare 17 touch på ballen i går, det var færre enn samtlige utespillere som startet kampen. Dette tyder på at Real Madrid greide å isolere belgieren fra resten av lagkameratene og dernest "fjerne" han fra kampen. I og med at Mourinho hadde fått laget sitt til å ligge dypt og satse på kontringer, var de avhengige av å kunne bygge rundt den sterke spissen. Dette taklet Real Madrid med glans, og den store æren for dette må gå til Varane og Ramos som virket årvåkne hele kampen gjennom. Bortsett fra en svak involvering av Keylor Navas, som førte til at Lukaku skåret, var han stort sett alene og uten spillpunkter.

Kontroll

En følelse man satt igjen med etter gårsdagens kamp var kontroll. Kontroll over ballen, kontroll over posisjoneringen og ikke minst kontroll over motstanderen. Man greide å nulle ut det Manchester United hadde å komme med i det offensive spillet, samtidig som at man var varierte og nøyaktige med ballen selv. En annen viktig faktor for seieren, var at man var aggressive og vant ballen igjen tidlig slik at United aldri fikk bygge opp angrep men heller satse på pasninger i rom eller lange baller. Noe forsvaret til Madrid hadde stålkontroll på, spesielt franskmannen Raphaël Varane som hadde en strålende kamp.

Alt i alt ble kvalitetsforskjellen ganske tydelig etter 90 spilte minutter i Makedonias hovedstad. Real Madrid var overlegne i alle faser av spillet og med unntak av en liten periode i andre omgang, virket det ikke som Manchester United hadde noe å komme med. Casemiro spilte en kjempekamp, og fikk vist frem sine utviklede ferdigheter med ball, uten å gi slipp på de verdifulle ballvinner-egenskapene. Den taktiske kampen ble vunnet av en viss sindig franskmann som fortsetter å imponere selv uten fotballskoene på. Lagmoralen er tydelig sterk og det virker som om alle spillerne drar i samme retning og har troen på det de driver med. Med diamantvarianten av 4-4-2 viser Zidane sin taktiske fleksibilitet, samtidig som at spillerne har flere strenger å spille på offensivt.

Hva syntes du om kampen igår, taktisk sett?

Real 960x200 pause