Extra large figo
SJOKK: Luís Figo sjokkerte hele fotballverden da han gikk fra Barcelona til Real Madrid.

Pérez: - Det umulige ble mulig

I et intervju med FOX Sports forklarer Pérez hvordan han klarte å overtale Figo til å signere for Real Madrid.

Vi skrur tiden tilbake til år 2000, der Real Madrid og Figo nettopp hadde sjokkert en hel fotballverden. Portugisike Figo hadde blitt en favoritt blant Barca-fansen etter fem år med driblinger, storspill og magiske øyeblikk. I samme tid hadde nettopp en viss mann ved navn Florentino Pérez blitt valgt som president for Real Madrid. Florentino hadde store planer for Los Blancos og han var så ivrig på å hente Luís Figo at han var klar til å punge ut en rekordsum på hele 60 millioner Euro. Det gjorde han og etter mange uker med spekulasjoner og rykter var endelig Figo klar for Real Madrid. Til Barcelona-fansens store misnøye ble han presentert i presidentboksen på Santiago Bernabéu og portugisere fikk draktnummer ti. Signeringen av Luís Figo var på mange måter starten på Galactico-æraen. I et nylig intervju med FOX Sports forklarer Pérez nøkkelfaktorene bak overgangen til Figo.

Ingen hadde noensinne brukt så mye penger på en spiller før. Jeg måtte ta mange samtaler med han for å overbevise han om å komme til Real Madrid. Han var jo tross alt Barcelonas kaptein og en spiller fansen var svært glad i. Det var som å rive ut hjertet til en av dine landsmenn da vi klarte å signere han.
Det som fikk han overbevist var at jeg lovte å signere mange stjernespillere og at vi skulle bygge laget rundt han. Overgangen til Figo var starten på Galactico-æraen. Kort tid senere signerte vi spillere som Zinedine Zidane, Ronaldo, og David Beckham. Jeg har alltid trodd på en filosofi der stjernespillere har en viktig rolle. Slike spillere bidrar til at klubben vokser, både økonomisk og sportslig. Luís Figo er et prakteksempel på akkurat det.

Hva syns du om det Pérez har å si?

Real 960x200 pause